Otec na materskej
píšem sem už niekoľký krát ohľadom materskej otca. Máme naplánované, že v januáry 2017 by išiel manžel na materskú s prvým synom, ktorý bude mať v 7/2017 3 roky, takže to víde len tak tak. Chceme to tak lebo minulý rok menil prácu a mal nižší plat. Tento rok mal vyšší, takže by mal mať vyššie materské. Popri tom by pracoval na dohodu u toho istého zamestnávateľa. Okrem prvého syna máme teraz 7 mesačného, ja budem doma s ním bez nároku na nejaké financie zo štátu. Naviac pracujem na dohodu o pracovnej činnosti, takže nejaké soc. aj zdrav. sa mi platia. Sú to ale malé sumy, keďže robím len pár hodín v mesiaci.
Právnik v manželovej firme mu radí, aby išiel ešte tento rok. Údajne sa majú robiť zmeny v zákone. No tým by bola materská dosť nižšia vzhľadom na nízku výplatu minulý rok. Chcem sa Vás spýtať, či viete o nejakých zmenách, ktoré budú mať vplyv na to, ako to chceme urobiť. Jediné čo viem je že sa má materské dvihnúť na 75%.
Prípadne viete mi poradiť ešte nejaké "vychytávky"?
Ďakujem
najbližšie príde materská v Marci, ja som od 5.2.
Chcel som oznámenie doma kvôli tým odvodom, mzdárky totiž chcú potvrdenie o materskej zo SP že som na jednej firme na materskej a na druhej mám zmluvu.
Hádam im dám čestné prehlásenie dokým budem mať papier zo SP. Nechce sa mi ťahať odvody nazad zo SP...
to isté mi povedal aj kolega dnes, najprv dostal prvú materskú až potom prišlo potvrdenie, dohodnem sa s kolegyňami nech neštrajkujú a dajú mi mzdu bez odvodov dám im to dodatočne
Baby,teraz som ostala neista...2.2.som ziadala na UP o prerusenie vyplacania rodic.prispevku.Lebo manzel nastupuje 3.2. na MD.Socialku mame ist vybavovat az ked pride papier z UP o odnati rodicovskeho.A teraz...ked prideme na socialku az v marci(ked pride ten papier)tak uznaju MD od toho 3.2.? 😱
Vie mi niekto napisať kolko vjde materska z minimalnych odvodov?
Prave mi prislo rozhodnutie o odobrati rodicaku od 1.3, muž nastupuje na MD od 5.2 cize uz je, len musim este odniest to rozhonutie...Kolko ca možme čakať z jeho minimalnyh odvodov SZCO?
.
@grilazka a aké dátumy si napísala do žiadosti na UPSvaR?
a čo všetko si potrebovala k tej žiadosti? Vďaka 🙂
@zuzicka777 2.2. prerusenie vyplacania rodicovskeho a manzel na MD od 3.2.A vybavovala som to na UP 2.2.
@grilazka takže najskôr bol manžel v SP a potom ty na UP? A aké všetky doklady ste potrebovali? A novú zmluvu už má podpísanú? A tam dal aký termín?
@zuzicka777 Manzel je SZCO.Najskor som bola na UP a na Socialnu mame prist az vtedy,ked nam pride rozhodnutie z UP.
@grilazka my tak isto az na to ze my mame rovnaky den prerušenia RP aj nastupu na MD (2.2.2018 )
@slniecko87 To asi zle mate,nie?😦Ci my??A uz ste vybavovali nejake papiere na socialke,zdravotke?Ci tiez az potom vam kazali?
@grilazka nemusíte to mať zle...mne to takto poradili tu v skupine tak som dala rovnaky datum. Ja som bola najprv na UPSVaR a teraz mi prišlo rozhodnutie a to manžel odniesol na socialku, ale ziadost tam mal odkedy ja tu moju na UPSVaR
@slniecko87 ako on môže nastúpiť na MD 2.2 keď ty si ešte bola 2.2 na rodicaku...To sa neda
@nivea777 Tak super.Len som sa zlakla,ked mi @slniecko87 napisalo inak.Ale tak im to asi uznali,ked im uz prislo rozhodnutie a boli papiere zaniest na socialke.

@petul13 No, tak to ja neviem kedy ti príde MD, kedy to spracujú.