icon

Otec na materskej

zdena12345
16. nov 2016

píšem sem už niekoľký krát ohľadom materskej otca. Máme naplánované, že v januáry 2017 by išiel manžel na materskú s prvým synom, ktorý bude mať v 7/2017 3 roky, takže to víde len tak tak. Chceme to tak lebo minulý rok menil prácu a mal nižší plat. Tento rok mal vyšší, takže by mal mať vyššie materské. Popri tom by pracoval na dohodu u toho istého zamestnávateľa. Okrem prvého syna máme teraz 7 mesačného, ja budem doma s ním bez nároku na nejaké financie zo štátu. Naviac pracujem na dohodu o pracovnej činnosti, takže nejaké soc. aj zdrav. sa mi platia. Sú to ale malé sumy, keďže robím len pár hodín v mesiaci.
Právnik v manželovej firme mu radí, aby išiel ešte tento rok. Údajne sa majú robiť zmeny v zákone. No tým by bola materská dosť nižšia vzhľadom na nízku výplatu minulý rok. Chcem sa Vás spýtať, či viete o nejakých zmenách, ktoré budú mať vplyv na to, ako to chceme urobiť. Jediné čo viem je že sa má materské dvihnúť na 75%.
Prípadne viete mi poradiť ešte nejaké "vychytávky"?
Ďakujem

evittam
24. feb 2018

@mytraja3 Odňať RP si môžeš dať k 1.5. - tento dátum je tam však zbytočný ako už napísala @majusqa77. Dôležitý je dátum nástupu otca na MD. Treba určite požiadať o odňatie RP pred nástupom muža na MD- čiže v tvojom prípade pred sviatkami s tým, že na žiadosti o odňatie uvedieš dátum nástupu muža na MD a hotovo. Dostaneš RP aj za 4/2018.

candies
24. feb 2018

@evittam :D najmidrejsia žena na koniku 🔝🔝🔝🔝 záloz si vlastnú poradňu keď všetko vieš

evittam
24. feb 2018

@candies Prečo máš potrebu rýpať?! Nie nie som najmúdrejšia a ešte raz ťa žiadam prestaň ma otravovať, osočovať a nadávať mi. Som slušná žena, ktorá ak vie a rozumie danej veci poradí. Takže ešte raz - nájdi si niekoho iného. Lebo aj moja slušnosť má svoje medze. Ale našťastie tebe podobné ma len tak ľahko nevytočia. Nemôžem za to, že nevieš priznať, že som mala celý čas pravdu len si stále dookola mlela svoje. Ďakujem.

candies
24. feb 2018

@evittam 😂😂😂😂 áno mala si pravdu aj keď si ani nepochopila p com píšem ja ale ak ta to uspokojí tak priznávam že si pravdu mala ja som mimo 🤗ja ta neotravujem len odpovedám na tvoje nekončiace výlevy ako si ty mala pravdu

lenkafirka1
24. feb 2018

@candies uz to konecne pochop ze si nemala pravdu 😂 keby si na ziadost nedopisala perom ze muz nastupuje od 9.2. na matersku tak by ti to nepreslo. Na socialke vedia ze ti zaplati upsvar cely mesiac, ale v rozhodnuti z upsvar nemoze byt subeh ani jeden den(a oni tam tie datumy presne uvadzaju). @evittam tu radi dobre a nikoho o peniaze neobrala tak chod urazat inde...zatial tu bola slusna diskusia.

evittam
24. feb 2018

@lenkafirka1 Vďaka.😉

candies
24. feb 2018

@lenkafirka1 ty si tiež nepochopiľa že baby chceli vedieť odkedy majú zrušiť rodicak ?... ako ja už neviem čo je na tom nepochopiteľne ... nič iné sa nepýtali neviem čo tu riešite dátum nástupu na materskú
:D ..... ale Ok babe som písala súkromnú správu s predným postupom vy si tu mudrujte dalej a prekrucajte to nemá význam človek chce poradiť a urobia z neho debila .... ja som nenapisala že niekoho iného obrala o peniaze ale seba! Ak to tak spravila ako písala .. tak sa vráťte do prvej triedy ZŠ a naučte sa citat 😁

majusqa77
24. feb 2018

@evittam vykasli sa na nu, vidis, ze to nema vyznam. Snad tu vsetci diskusiu vidia a daju si pozor, co ma ziadost obsahovat...

evittam
24. feb 2018

@candies Ked uz nič nemáš tak urazky? Tak takto- vrat sa na ZS sama a chod otravovat svojich Mongolov. Debila si ty išla robiť zo mna.
Ja som kvalifikovanu a správnu radu poskytla. Bodka. A btw.nastastie som neprišla o žiadne peniaze, ani nikto iny na zaklade mojich rád. Skor vela ludi prislo k max.podpore, MD,....

evittam
24. feb 2018

@majusqa77 Asi tak. Len nemam rada zavádzanie. A ked už tak uznam-ano zle sme sa pochopili ale nie prejst k urážkam. Ale čo už. MK.😉

lety17
24. feb 2018

@evittam obdivujem ta,ze mas este energiu to vysvetlovat.Komu niet rady,tomu niet pomoci.

evittam
24. feb 2018

@lety17 Niekedy aj ja samu seba.😁😉

evittam
24. feb 2018

@candies A posledne keby tebe náhodou ochotná tetuska na úrade neporadila (a to si mala fakt šťastie) co mas dopisat na tu žiadosť tak ma tvoj muz vies co a nie MD od 9.2....A ty tu ides urazat ludi čo majú niekolkorocnu prax nielen v tomto obore....Len preto lebo "ja som to takto vybavila"....

candies
24. feb 2018

@evittam žiadosť bez tejto informácie kedy ide na materskú by ani nezobrali - áno moja chyba bola že som to tam najskôr nedala ... lenže tu sa povodne riešilo niečo iné tak teraz nevytahuj kraviny len aby sa zakrylo to že ty si nepochopila hneď na začiatku čiže cela tato “hádka” je tvoja chyba ... a Ok prepáč za ten vyraz ale keď niekto nechápe tak má to vytáča
A už má neoznačujte prosím :Sd ohovárajte má bez toho zavináču nech mi zo nechodí do upozornení

majusqa77
24. feb 2018

@candies hm, preco by nevzali takuto ziadost? Ja ked som prechadzala z rp na prispevok nikoho nezaujimalo preco ziadam odnatie rp... posielala som to elektronicky, rp odnali k datumu na ziadosti a hotovo...

candies
24. feb 2018

@majusqa77 žiadosť o odňatie musí obsahovať niektoré veci a toto je jedna z nich .. aspoň u nás na úrade nevezmú nič čo nie je kompletne

majusqa77
24. feb 2018

@candies a co konkretne musi obsahovat? Vies mi dat oskaz na nejake usmernenie alebo zakon?

candies
24. feb 2018

@majusqa77 spýtaj sa
@evittam ta má prax v odbore
Vidíš tu moju žiadosť čo som sem dala?tak asinto čo je v nej musí obsahovať ... keby mám doma zbierku zákonov a nájdem to tam nemusím to na úrade dopisovat perom

majusqa77
24. feb 2018

@candies moja ziadost bola v zneni "ziadam o odnatie rp k ...." a bola v poriadku a na zaklade nej mi rp odnali.. takze opat davas neoverene, nicim nepodlozene informacie...

candies
24. feb 2018

@majusqa77 tak možno záleží od konkrétneho úradu čo tam chcú ;) nejdem to dalej riešiť ani . raďte baby. Vy dve :D mne je to jedno ja mám svoje veci poriešene dobre iné má trápiť nemusí
A neviem o tom že predtým som dala nejaku neoverenú nepodloženú info 😘 to že si aj ty nepochopila čo baby chceli mna nezaujíma

martuska2
24. feb 2018

U nas mi dali rovno vytlacenu ziadost s datumami ziadam odnat ku 4.2 lebo muz nastupuje na md od 5.2.
Prislo rozhodnutie ze odnimaju od 1.3. A na zdravotke mi dali od 1.3 ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov.

evittam
24. feb 2018

@candies Ty neotravuj mna a potom o niečo ziadaj. Jediná co nepochopila si bola ty. Btw.ked si taka inteligentna a my ostatni mongoli-staci ai vypnut upozornenia.

evittam
24. feb 2018

@majusqa77 Kašli na to. Hlavne,ze su 100% lebo ona vybavila. Vlastne ostatni sme nepochopili ju ona všetko napisala správne....no co uz....😂😂😂😂

nivea777
24. feb 2018

Toto mi pripomína : Všetci ste blázni, len ja som lietadlo

evittam
24. feb 2018

@nivea777 Toto ma už dávno napadlo....😁😉

evittam
24. feb 2018

@nivea777 A napadlo ma niečo trefnejsie, len sa nemienim znížiť na jej uroven.😉

nivea777
24. feb 2018

@evittam ked chces napis do IP.. ja nie som zástanca urazania ale ty, majuska a zalka viete,rozumiete sa a raditr uz dlho babam takze urazka z jej strany mi prišla uplne sprosta a pravdepodobne nasvedcuje niečomu..

evittam
24. feb 2018

@nivea777 V pohode a dik. Nebudem sa rozčuľovať nad .... iných.
..Kto chcel pochopil a vidi kde je pravda, ostatní ma nezaujimaju. Nemajú preco.😉
No proste typické-utok.....ja som nic nepochopila a ona je lietadlo....-ako si napisala...neriesim, nemá to zmysel
.

evittam
24. feb 2018

@nivea777 A okrem iného ja som od začiatku vedela o čom dievča "toci"..len som ju opravila-ale to myslim pochopil každý priemerne inteligentný clovek. A uz som za Mongola, ona ma otravuje s IP ale vlastne ja otravujem ju...😂😂😂😂 Ale nakoniec dobrá zábava popri pracovnej sobote.😉

candies
Autor odpoveď zmazal