icon

Otec na materskej

zdena12345
16. nov 2016

píšem sem už niekoľký krát ohľadom materskej otca. Máme naplánované, že v januáry 2017 by išiel manžel na materskú s prvým synom, ktorý bude mať v 7/2017 3 roky, takže to víde len tak tak. Chceme to tak lebo minulý rok menil prácu a mal nižší plat. Tento rok mal vyšší, takže by mal mať vyššie materské. Popri tom by pracoval na dohodu u toho istého zamestnávateľa. Okrem prvého syna máme teraz 7 mesačného, ja budem doma s ním bez nároku na nejaké financie zo štátu. Naviac pracujem na dohodu o pracovnej činnosti, takže nejaké soc. aj zdrav. sa mi platia. Sú to ale malé sumy, keďže robím len pár hodín v mesiaci.
Právnik v manželovej firme mu radí, aby išiel ešte tento rok. Údajne sa majú robiť zmeny v zákone. No tým by bola materská dosť nižšia vzhľadom na nízku výplatu minulý rok. Chcem sa Vás spýtať, či viete o nejakých zmenách, ktoré budú mať vplyv na to, ako to chceme urobiť. Jediné čo viem je že sa má materské dvihnúť na 75%.
Prípadne viete mi poradiť ešte nejaké "vychytávky"?
Ďakujem

nivea777
24. feb 2018

@candies uzavri to a uznaj,ze @evittam ma pravdu..Viac zien ti tu potvrdilo to co pisala..ty si ides stale svoje..Proste si to zle pochopila ale urazat nemusíš

zalka
Autor odpoveď zmazal
evittam
24. feb 2018

@nivea777 Škoda, nestihla som...🤔

candies
Autor odpoveď zmazal
candies
24. feb 2018

Baby ja mám v pecku robte bodla evitamm mne je jedno ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

nivea777
24. feb 2018

@candies veď ale prečo si myslíš že máš pravdu ty a nie evittam? Kto ti vlastne povedal že treba žiadať k 1.3 keď muž ide na md vo februári??

candies
24. feb 2018

@nivea777 😘 ja mám známu na úrade prace na vedúcej pozícii mne je jedno žiadajte si kedy chcete vy prídete o peniaze nie ja....

evittam
24. feb 2018

A uz je to tu-znama robí na úrade a tak dobre jej poradila,ze musela opravovať a dopisovat a to len na podnet nejakej "pod vedúcou poziciou"...😂😂😂

candies
24. feb 2018

@evittam 😂 veď si požiadaj kedy chces 😘 to že mi postavila k 1.3. Neznamená že mi nadiktovala čo presne má v žiadosti byt.... však baby robte ako chcete chcela som poradiť mám c riti sko si to vybavíte 🙂

candies
Odpoveď bola odstránená
evittam
24. feb 2018

@candies Dokonca som už krava. Vďaka. Pozri sa do zrkadla.
A ano, ja si budem robiť presne len to co chcem. A vdaka tiez za tvoje odborné rady.

candies
24. feb 2018

@evittam 😂

loginexistuje
24. feb 2018

@evittam
@majusqa77

@nivea777

dievcata poznate to nehadzte perly sviniam ... ja si to tiez obcas opakujem ....

emkei
24. feb 2018

silná káva posledné 4 strany, to by sa zišlo premazať... ako stena na pokeci príspevky na "úrovni"

nadula01
24. feb 2018

Ako nechápem načo tu ona komentuje, táto téma už pomohla veľa rodičom vďaka dievčatám, čo sa tomu rozumejú a trpezlivo odpovedajú na otázky. Len 1 osoba to tu zbytočne zahlcuje svojimi urážkami.

nicolkae
24. feb 2018

som v soku taketo jednanie..otras...... obdivujem evittu a spol su to skvele zeny ktore poradili nam uz viacerym mamickam a klobuk dolu ze na tieto vzacne rady vobec maju cas !!!!!!!!!!!!!.....

jajagaja
24. feb 2018

Baby chcem sa uistit ci spravne postupujem. Som na RP muz pojde na MD 12.3.2018 ja si pojdem zrusit RP 5.3. Nastupim do prace 6.3 a 7.3. a potom mam vypoved dohodou 8.3. Sa prihlasim ako nezamestnana s narokom na podporu. Je to takto spravne? Dakujem za odpoved

jajagaja
24. feb 2018

Som z tohto domotana, staci mi ziadost o odnatie rp dat 5.3? Aby som dostala este rp za tento mesiac a muz aj md?

jajagaja
24. feb 2018

@evittam prosim ta moja ziadost ma teda ako vyzerat? Pojdem na upsvar 5.3 , .......ziadam o odnatie rp k 5.3. Z dovodu, ze manzel nastupuje na md 12.3.? Uplne ste ma poplietli 😺. Zatial si mi vzdy poradila dobre. Dakujem

evittam
25. feb 2018

@jajagaja Ano, len RP odnimu az od 1.4. a vypoved dohodou neexistuje.

jajagaja
25. feb 2018

@evittam a to nevadi ze mus ide uz od 12.3. Na MD?

mytraja3
25. feb 2018

@jajagaja prwcp k 5.3 ked ide 12.3 nechapem

jajagaja
25. feb 2018

@mytraja3 Ja idem dat ziadost o zrusenie rp 5.3. A muz ide na matersku k 12.3

jajagaja
25. feb 2018

@evittam paragraf 60 dohoda
Asi tak neako

mytraja3
25. feb 2018

@jajagaja ale ja sa pytam preco ved to daj den po dni

nicolkae
25. feb 2018

@jajagaja aj ja idem dat výpoveď "dohodou" ale prosím ťa co ideš uviesť ako dôvod? Ja pracujem u rodiny v malej firme papiere si robíme sami a nevieme co uviesť ako dôvod, inak môj muž nastupuje na MD od 5.3. A ja som požiadala o odňatie RP k 4.3.......mam rovnaký plán ako ty zatiaľ pôjdem na úrad na podporu

nivea777
25. feb 2018

@nicolkae hocico tam daj.. napr "nepotrebna vo firme" samozrejme nie v takom zneni

nicolkae
25. feb 2018

@nivea777 dik 🙂

majusqa77
25. feb 2018

@nicolkae naco tam chces pisat dovod?

kaja01
25. feb 2018

@nicolkae Pri rozviazaní pracovného pomeru dohodou, nie je potrebné písať dôvod.