Otec na materskej
píšem sem už niekoľký krát ohľadom materskej otca. Máme naplánované, že v januáry 2017 by išiel manžel na materskú s prvým synom, ktorý bude mať v 7/2017 3 roky, takže to víde len tak tak. Chceme to tak lebo minulý rok menil prácu a mal nižší plat. Tento rok mal vyšší, takže by mal mať vyššie materské. Popri tom by pracoval na dohodu u toho istého zamestnávateľa. Okrem prvého syna máme teraz 7 mesačného, ja budem doma s ním bez nároku na nejaké financie zo štátu. Naviac pracujem na dohodu o pracovnej činnosti, takže nejaké soc. aj zdrav. sa mi platia. Sú to ale malé sumy, keďže robím len pár hodín v mesiaci.
Právnik v manželovej firme mu radí, aby išiel ešte tento rok. Údajne sa majú robiť zmeny v zákone. No tým by bola materská dosť nižšia vzhľadom na nízku výplatu minulý rok. Chcem sa Vás spýtať, či viete o nejakých zmenách, ktoré budú mať vplyv na to, ako to chceme urobiť. Jediné čo viem je že sa má materské dvihnúť na 75%.
Prípadne viete mi poradiť ešte nejaké "vychytávky"?
Ďakujem
Baby ja mám v pecku robte bodla evitamm mne je jedno ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
A uz je to tu-znama robí na úrade a tak dobre jej poradila,ze musela opravovať a dopisovat a to len na podnet nejakej "pod vedúcou poziciou"...😂😂😂
silná káva posledné 4 strany, to by sa zišlo premazať... ako stena na pokeci príspevky na "úrovni"
Ako nechápem načo tu ona komentuje, táto téma už pomohla veľa rodičom vďaka dievčatám, čo sa tomu rozumejú a trpezlivo odpovedajú na otázky. Len 1 osoba to tu zbytočne zahlcuje svojimi urážkami.
som v soku taketo jednanie..otras...... obdivujem evittu a spol su to skvele zeny ktore poradili nam uz viacerym mamickam a klobuk dolu ze na tieto vzacne rady vobec maju cas !!!!!!!!!!!!!.....
Baby chcem sa uistit ci spravne postupujem. Som na RP muz pojde na MD 12.3.2018 ja si pojdem zrusit RP 5.3. Nastupim do prace 6.3 a 7.3. a potom mam vypoved dohodou 8.3. Sa prihlasim ako nezamestnana s narokom na podporu. Je to takto spravne? Dakujem za odpoved
Som z tohto domotana, staci mi ziadost o odnatie rp dat 5.3? Aby som dostala este rp za tento mesiac a muz aj md?
@jajagaja aj ja idem dat výpoveď "dohodou" ale prosím ťa co ideš uviesť ako dôvod? Ja pracujem u rodiny v malej firme papiere si robíme sami a nevieme co uviesť ako dôvod, inak môj muž nastupuje na MD od 5.3. A ja som požiadala o odňatie RP k 4.3.......mam rovnaký plán ako ty zatiaľ pôjdem na úrad na podporu

@candies uzavri to a uznaj,ze @evittam ma pravdu..Viac zien ti tu potvrdilo to co pisala..ty si ides stale svoje..Proste si to zle pochopila ale urazat nemusíš