Otec na materskej
Ahojte mamicky. Viete mi poradit, ako to je v pripade ak po mne nastupi otec dietata na matersku? Vieme, ze ju moze cerpat 28 tyzdnov. Hlavna otazka je - A co potom, ked mu skonci - mozem po nom nastupit na rodicovsku?
@havana_frost dakujem 🌹
vidim ze si zbehla tak aj ja mam otazku 🙂
maly ma 15m..ja poberam RP ale chodim do prace. maly je u nasich a od 10.1. ide do jasli.
Muž je zamestany a chcel by ist na MD.
Moje otazky:
1. može poberat materske aj ked je maly v jasliach ( pol dna ) ?
2. ked mu skonci MD ( medzi tym mu skonči zmluva v praci ale ma odrobede 2 z 3 rokov) ma narok na davku v nezamestanosti 6 mes ?
Dakujem
Baby, po nastupe otca na MD, v pripade, ze ja sa ako nezamestnana aj tak osobne staram dalej o dieta, potrebuje odo mna vyhlasenie, ze mu zverujem dieta do osobnej starostlivosti? Sme manzelia. Vraj by to ma potrebovat k ziadosti o materske. Dakujem.
@majusqa77 no praveze nas sa sama pytala uradnicka, ze ci bude v osobnej starostlivosti muz alebo mna kedze aj ja som doma a zatial nemam pracu a muz ma druhe zamtnanie. co mi pride zvlasne riesit ked ide o manzelov byvajucich na tej istej adrese. takze nevies o to vylasenie treba prilozit?
Ahojte baby, dása byť na materskej aj s manželom ? Akože mám ročného syna a ak by som náhodou chcela byť tehu a maly by sme dalšie može byť na materskej s jedným a ja s druhým ? Ďakujem.... ps: len sa pýtam lebo som sa dočítala že sa to niekde tak dá 🙂
Ahojte, prečítala som celú diskusiu a mám otázku ohľadne odvodov do zdravotky. Modelová situácia- muž nastúpi na MD a ostane pracovať na inú zmluvu a ja ostanem s malou doma na RD. Popri RD odpracujem u iného zamestnávateľa jednu nočnú službu, napr. to vyjde 15 hod./mesačne. Poriesia sa mi týmto odvody a nemusím už ja sama nič platiť? A ešte dotaz, v čom presne musí byť nová zmluva pre muža odlišná? Myslím názov pozície, náplň práce...Atď. Ďakujem za odpoved
Ahojte zas 🙂1, moze mut brat matersku na mladsie dieta(9mesiacov) a ja si zrusit rodicak len na mladsieho ale nechat rodicak na starsiu? V dec bude mat 3roky. Rodicak dostavam sa.ozrejme len raz,aj ked su 2 deti do 3rokov,len ndviem ako je to ukotvene ci nemozem brat ten rodicak akoze na starsiu a na mladsie by bral muz matersku. 2,alebo zrusit ten rodicak a starsia ide do skolky a poziadat ten prispevok na starostlivost? To sa moze brat ci ani to?”
Ja som zamestnana v praci. Momentalne je so syarsou babka a s mladsim opatrovatelka

@havana_frost zdravotka ma rozne kody pre poistenca statu a pre samoplatitela. A ty si to na zdravotke zmenit nemozes, musi zamestnavatel a az tak sa mozes potom prihlasit