icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
evittam
10. nov 2018

@dai Akych 80Eur? To su celkové odvody zamestnanca. Na NP z toho ide len 8,4Eur a od zamestnávateľa to iste.😉
Ale to uz som mimo diskusiu.
@milagros Ake benefity dostávajú dlhodobo nezamestnaní?

dai
10. nov 2018

@evittam ano... to som pisala ze su celkove odvody ...

evittam
10. nov 2018

@milagros Byt s dieťaťom do 6rokov doma?A na co? Ved s nim si doma aj keď pracuješ. Teda za mna urcite nie aj keby mi dávali neviem aké peniaze. Ale niektore matky nic ine nevedia len rodit a starať sa o deti takže im ani nic ine nezostáva. A je ich teda určite dosť co su doma aj 10-15rokov a potom "pluju" na system ako sa nemôžu zamestnat za dobry plat a na vyhovujúce miesto.....Takze takymto by sa to fakt hodilo. Len este z coho by to mal tento stat platit.

gerlachovka
10. nov 2018

@bosorkabb 15.10. muz ziadal, 16.10. pytali od neho zmluvy, 22.10. je v rozhodnuti datum a posta nam dorucila 29.10....cize pekne nacas si dali s odoslanim posty.

gerlachovka
10. nov 2018

@coko80 uz som to tu spominala....ze nesplnil podmienku prevzatia dietata do starostlivosti, kedze plat ma rovnaky a ani sa mu neskratil pracovny cas....ale to, ze moze pracovat aj z domu, tak na to nejako zabudli....nevadi, odvolame sa a ak ani to nepomoze dame to na sud. odvolanie napise pravnicka v nasom mene, uz ma splnomocnenie a snad to uz behom nasledujuceho tyzdna posle.

gasinka1983
10. nov 2018

@evittam ano aj na SP aj v zdravotnej

bosorkabb
10. nov 2018

@gerlachovka môj muž má prácu ktorá sa z domu dá robiť bez problémov. Ale to im bude vadiť tiež. Držím palce

evittam
10. nov 2018
gerlachovka
10. nov 2018

@bosorkabb mozno nebude. drzim palce tiez

veronika240
10. nov 2018

@gerlachovka a ma aj v zmluve ze robi z domu? Mal by to tam mat uvedene v percentach. Moj ma 75% casu praca a 25% na adrese trvaleho bydliska cize doma

gerlachovka
10. nov 2018

@veronika240 neviem ti povedat, ale myslim, ze v % nema . on ma v zmluve len strucnu charakteristiku popisu prace, ale v internom popise alebo ako sa to u nich vola ma toho rozpisane viac a niektore cinnosti robieva aj z domu ak treba alebo sa to da. okrem toho ma pohyblivu pracovnu dobu, v praci musi byt urcite hodiny v praci. v odvolani to bude asi tiez uvedene.

milagros
10. nov 2018

@dai ja som nepovedala ze vlada kradne treba lepsie citat....bezplatne skolstvo,zdravotnictvo? Tak totoo si necham vysvetlit v com je bezplatne.... 60e je bezplatne?v amerike bankrotuju kvoli rakovine?len si zaplatis za lieky?asi nemas ponatie kolko sa za niektore lieky doplaca ...asi zo srandy su tu rozne nadacie ze?asi preto ze je bezplatne zdravotnictvo...a matky zbieraju plastove vrchnaky pre svoje potesenie asi...bezplatne osetrenie lekarom?ano napr.u zubara ze mi pozre do ust je veru bezplatne aj tie 2e na pohotovosti su bezplatne ...?veru zbytocna debata

milagros
10. nov 2018

@evittam ano maju benefity ti co su dlhodobo nezamestnaniii teda tiii konkretnii co su na UP cely zivot kedze podporu nedostanu lebo logicky sa im nema z coho vyratat tak poberaju hmotnu nudzu a tym padom lieky maju zadarmo,skolstvo dokonca im stat plati aby vobec deti do skoly dali ...mhd a busy,vlaky vsetko maju lacnejsie..a tych3- 6rokov som myslela takych co maju 1,2deti nie 8...a zabuda sa ze zial su aj rodiny kde rodic musi byt doma s dietatom aj 6rokov aj viac myslim ze tie by sa urcite s Vasim nazorom nestotoznili a teda namiesto 200e mat 600e by urcite privitali ...take rodiny by isto vedeli porozpravat vela aj o bezplatnom zdravotnictve

evittam
10. nov 2018

@milagros K čomu je dobré byt doma so zdravým dietatom do 6rokov? A 600Eur do 6.rokov na každé dieťa? No, zena asi zijes v inom svete.
Ake benefity? Konkrétne? Co sa tyka skoly-max.strava zadarmo, to už budu mat všetci od nového roka. Co este mas na mysli? Ci len tak "strielas" co si kde čítala na FB....
Viac nemam co dodat. Ostatné som uz napisala. Ale skus ty sa angažovať niekde inde ako na MK so svojimi návrhmi a nápadmi mozno uspejes. Vela šťastia.

gasinka1983
10. nov 2018

@evittam po skoncení MD som sa chcela evidovat na up, tam my poradili ze sa mam nahlasit na SP ze sa staram o dieta do 6 rokov a.tak isto som.sa nahlasila v ZP. Nakolko z uradu by som aj tak nic nebrala, len by ma posielali na pohovory atď.

evittam
11. nov 2018

@gasinka1983 Po skončenii MD? To ides na RD na co na UPSVaR ako nezamestnana? A neviem ako mas velke dieta ale od 1.1.2018 tak robí SP automaticky a na ZP to treba overit aj ked uz by mali byť prepojený s UPSVaR. Ak koncom MD myslíš koniec RD(ako tu mnohé) tak na SP si uz tak prihlásena a staci na ZP ale dieta v tom pripade moze chodit do škôlky len na 4h.

dai
11. nov 2018

@milagros trosku dostuduj... evidentne mame na vec iny nazor podlozeny inymi vedomostami - ja nie som na fc a informacie co niekde vidim si zvyknem overovat. Ja netusim kolko sa doplaca?🙂 ver mi ze zial toho viem ( nie tusim ) viac ako by som chcela... matky v sr zbieraju na nadstandartne mnohokrat alternativme liecby a pod. ... nevidela si teraz reportaz ako nadacia musela niekde v indii platit milionovy ucet za oddelenie siamskych dvojcat? Asi tolko ta operacia stoji... citala si zeby v sr niekto niekedy od matky za toto peniaze chcel?
A ak 60 euro za skolu tvojho dietata za rok je vela tak budes zial velmi negativne prekvapena z toho co vsetko dieta casom potrebuje - nehovoriac ak este aj nejaky financne narocnejsi kruzok bude chciet mat... a ano, je to bezplatne... skoly nestatne stojja mesacne od 400 euro vyssie - verim ze vnimas rozdiel medzi 60 euro a 5000 euro a viac rocne...
A suhlasim s tebou - zbytocna debata toto lebo zial ak ziadas aby bola matka doma do 6 tich rokov a stat jej platil dajme tomu 2000 euro mesacne ci dokonca viac tak si bud zienka zazracnica ktora objavila nejake ropne vrty alebo nerozumies tomu ako ekonomika funguje...
Pekny den

gasinka1983
11. nov 2018

@evittam ja som skoncila MD 2.12.2017, dieta moje je narodene v máji 2017, a otec dietata nastupil na MD 4.12.2017....ja som sa bola nahlasit na Sp a do ZP v januari 2018, rodicovsky som zacala brat iba po skonceni MD otca dietata. Viem aky je rozdiel medzi MD a rodičákom 😊

milagros
11. nov 2018

@dai nestatne stoja aj 200e mesacne ale to je nebe a dudy oproti statnym skolam je to luxus ktory si kazdy moze vybrat dobrovolne ... a presne o tom som hovorila teraz si si to sama vymenovala tazko je skolstvo zadarmo ked treba vsetko platit kruzky ...a podobne....a ozaj neviem kde zijes ze stat aby 6rokov platil zene 2000e? Kolko zien tu na slovennsku ma takyto plat?😂 tie co sedia v parlamente?

evittam
11. nov 2018

@milagros No tie co pracuju za pasom urcite nie.....Ale ty si pisala o tom,ze do 6rokov doma a nech štát platí mzdu co mala pred MD.
Btw.ja keby som chcela tak ten plat mam.....Ale radšej robím ako potrebujem a cas na deti a na vsetko, na seba,....a mam koľko vlastne chcem za dany mesiac...

milagros
11. nov 2018

@dai a o zdravotnictve by sa dalo diskutovat dlho predlho...preco ludia zbieraju financie aby isli na operaciu do zahranicia? Asi preto ze kvalita je trosku inde nehovoriac o tom ze su pripady kedy tu dane operacie ani nerobia ....pre niektore lieky treba ist do zahranicia lebo tu ich nemame....minule bolo v reflexe muz ma rakovinu a v zahranici existuje na to liecba a co na to Slovensko?kasle zvysoka na neho....ale ja som vobec nechcela riesit co je v zahranici ja len hovorim ze ked mi ide niekto tvrdit ze tu je vsetko bezplatne tak si asi robi srandu....skus si zistit co napr.stoji u zubara "novy zub"... a vooobec necerpam z FB ...

milagros
11. nov 2018

@evittam tak to potom gratulujem k takej praci....a k tym benefitom....nestrielam...bola som toho svedkom ked mamicka za lieky zaplatila 30eur dokonca mala platit 60e tak si to rozdelila lebo ze nema tolko a dosla pani z mensiny s listkom ze je v hmotnej nudzi a odchadzala s kopou liekov bez zaplatenia ...

dai
11. nov 2018

@milagros ak je pani v hmotnej nudzi tak asi ma dostavat v solidarnom systeme viac ako niekto kto nie je...
Pozri, ja poznam zeny ktore zarabaju daleko viac ako 2000 euro... a teda ked mam 3 deti aby mi stat platil 18 rokov za? Zato ze ja chcem deti?🙂 akoze tym pracujem ci nejak nechapem zaco mi ma stat platit... a kedze v tejto teme sa bavime o ockoch tak omnoho viac chlapov ma vysoke platy - oni tiez budu mat podobne prava? K zubarovi chodime cela rodina tak neboj, viem ake su tam ceny...
Pozri, ja nikde nepisem ze je vsetko jednoduche a s kostolnym poriadkom... v kazdom pripade podvod mensi je vzdy len mensim podvodom, neda sa ospravedlnit tym ze niekto iny robi podvody vacsie...
Fakt podme spat k teme, teda nechajme sa bavit zeny ktore riesia co riesia aby pokracovali v svojej teme - my tu svet nezachranime - hor sa zacat obciansky angazovat a zmenit veci...

milagros
11. nov 2018

@dai ano ta pani v hmotnej nudzi je urcite kedze mala na sebe asi 4kila zlata😂 byva v ciernej stavbe ,ma mercedes ale vyzerala ze ma 2zdrave ruky co by mohli robit...juuuuj dobre davas...cize k takym treba byt solidarny a tii co poctivo platia odvody a ziadaju len to co im stat sam ponuka su podvodnici.....dobreeee....alebo je to len zavist?😉

dkethe
11. nov 2018

@milagros a opat si pri tych co natrcaju dlane statu a ze treba robit to iste? Vidis a to je to co deli ludi - moralka a cest. Nie farba pleti.

milagros
11. nov 2018

@dkethe jasne😉....a tebe ked stat ponukol materske si odmietla hej?

dai
11. nov 2018

@milagros zavist? Voci komu prosim ta?
Kedze pani kona amoralne opravnuje to tak konat aj teba? Stat ponuka md za urcitych podmienok ( prebrat starostlivost, dovoluje si privyrobit na inu zmluvu s inou pracou ) - ak tie podmienky splnis tak jasne ze md dostanes - vnimas to nejak inak? A sorry ale ak mas plat 600 euro tak som solidarna aj voci tebe aj ked sa mi tvoj pohlad na moralku vobec nepaci... stale si myslim ze vacsina socialne odkazanych aj realne odkazanych je a solidarny system je na mieste ( aj ked ja nan v urcitej miere skor doplacam ako z neho cerpam )

milagros
11. nov 2018

@dai nie ja nemam plat 600e ale je kooooopec ludi co taky plat maju a aj nizsi bohuzial ...a v com si solidarna voci ludom co maju taky plat?skor si myslim ze ti ludia su solidarni voci statu....tak potom preco babam matersku zamietli ked ppdmienky podla zakona splnaju?

bosorkabb
11. nov 2018

@milagros ja za seba môžem povedať že do 6 rokov je to moc. A to mám postihnutého syna a pracujem popri ňom aj keď len na pol úväzku.
Štát nieje dojna krava, možno niektoré áno (hlavne tie kde je ropa)
Áno sú veci ktoré by sa mali zmeniť. Napríklad sa mi páči český model kde si mamička volí variantu. Ale peňazí dokopy dostane rovnako, len si to môže rozložiť ako jej to vyhovuje.

eeffka
11. nov 2018

@milagros to snad nemyslis vazne ... clovek co ma nizsi plat ta do systemu menej. Nemam pocit zeby v nemocnici , u lekara alebo v skole takyto pracovnici dostali nizsiu uroven opatery alebo vyucby. Zeny co maju nizke prijmy su zvycajne na retazovych materskych lebo sa im doslova financne neoplati ist do prace a minat na cestovne stravu extra a este platit jasle a skolky. Zeny co maju vyssie prijmy idu do prace po roku - roku a pol.