icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
coko80
11. nov 2018

Zeny nehnevajte sa ale uz pisete mimo temy,ak mate potrebu tak si vytvorte vlastu diskusiu

evittam
11. nov 2018

@milagros Cize ak nepotrebujem kopu liekov tak mam velke hovno a nie benefit...A toto su tie tvoje "benefity'?!
Pardon za mierny vulgarizmus.😊

evittam
11. nov 2018

@milagros Nikomu co splna podmienky nároku na MD ju nezamietnu. To si zase kde čítala?!

milagros
11. nov 2018

@evittam to som uviedla ako priklad ... teda pre toho co tie lieky potrebuje ale musi si ich mastne zaplatit to asi" benefit"je keby ich platit nemusel ...

milagros
11. nov 2018

@eeffka suhlasim ale povedzme ai uprimne co by bolo keby tu takiii ludia neboli?postarky,pekari,predavaci,automechanici,sestricky,upratovacky ..atd preco kopec ludi odchadza za pracou do zahranicia?mozme byt radi ze tu pracu za taky plat je vobec niekto ochotny v tomto state robit....a nie este tvrdit ze my co zarabame viac sme voci nim solidarniii

evca65
autor
Autor odpoveď zmazal
evittam
11. nov 2018

@milagros No to pre kazdeho....Tie tvoje benefity nejak stale "pokrivkávaju".....,😉

dai
11. nov 2018

@milagros ale to ja o tej solidarnosti netvrdim🙂 to je fakt...

nikuskatvoja
12. nov 2018

Tak dievčatá, píšem našu skúsenosť...RD som si dala pozastaviť k 2.9( mesiac trvalo, kým prišlo rozhodnutie z upsvar), manžel od 3.9. požiadal o MD a zároveň aj od 3.9. začal pracovať u svojho pôvodného zamestnávateľa na novú pracovnú zmluvu s novou pozíciou, ale tým istým platom aj časovým fondom(plným). Sociálna poisťovňa žiadala zamestnávateľa doložiť zmluvy s popisom práce, tomu to trochu trvalo, no minulý týždeň v stredu to odoslali. medzi tým nám prišlo, že nám lehotu na rozhodnutie predlžujú o ďalších 60 dní a dnes prišlo rozhodnutie, že schvaľujú...keby ste videli tie moje tanečky radostí....som rada, že patríme do tej šťastnejšej skupiny, no som neskutočne rozčarovaná z toho, že neplatí rovnaký meter na všetkých....tak držím palce aj ostatným😉

evca65
autor
12. nov 2018

@nikuskatvoja tak to.je super ☺

lienka263
12. nov 2018

@nikuskatvoja stastna to rodina 😉 nam sice este nic nezamietli...ale manzel tiez novu zmluvu ma s mzdou nizsiu ako mal a prac.casom tym istym,teda plnym,akurat popis prac je aj ako veduci zmeny aj ako skladnik totzny,cize neviem ako pochodime ☹

bosorkabb
12. nov 2018

@nikuskatvoja gratulujem. Ja som dnes bola zisťovať prečo zastavujú. A pani sepotom povedala že preto že prevzatie dieťaťa je len fiktívne. Lebo matka sa prihlási ako osoba starajuca sa o dieťa, alebo ide na úrad práce. No a majú taký metodický pokyn. Hypoteticky ak sa vrátim do prace a uvidia že som pracovne aktívna tak mužovi materskú priznaju aj keď bude pracovať za rovnakých podmienok ako doteraz, len na inej pracovnej zmluve. A nevie aký pokyn dostanú na základe nového zákona platného od 1.1.2019.

evca65
autor
12. nov 2018

@bosorkabb no vidite a nam bolo povedane presne nieco ine ze kto sa stara o dieta ked akoze obidvaja pracujeme.to asi kazda socialka ma svoje pravidla.

bosorkabb
12. nov 2018

@evca65 asi áno. Ale ako potichu to hovorila

sticker
evca65
autor
12. nov 2018

@bosorkabb ta vies oni uz asi sami nevedia jak si maju vysvetlit ten ich "interny predpis" rozhoduju sa asi podla nalady.

sticker
veronika240
12. nov 2018

PROSIM DIEVCATA KTORE TU RIESIA VECI MIMO TEJTO TEMY, NECH SI ZALOZIA NOVU. DAKUJEM VAM VELMI PEKNE 😊

veronika240
12. nov 2018

Baby davali ste si uz niektora odvolanie? Ak hej aka bola reakcia SP?

bosorkabb
12. nov 2018

@evca65 ja som zvedavá ako baby pochodia z odvolaním.

lienka263
12. nov 2018

@bosorkabb myslis toho o poberani matskej oboma rodicmi sucasne na deti? Alebo nieco ine?

bosorkabb
12. nov 2018

@lienka263 poberania materskej otca a zároveň jeho práca na iný zmluvu.

lienka263
12. nov 2018

@bosorkabb a ma sa nieco menit? Nextiham to teraz vooobec sledovat

bosorkabb
12. nov 2018

@lienka263 ten súbeh materskej otca na staršie dieťa a matky na mladšie

primadona
12. nov 2018

@nikuskatvoja ahoj a ty si zostala doma naďalej?či si šla do roboty?

nikuskatvoja
12. nov 2018

@primadona ostala doma

lienka263
12. nov 2018

@bosorkabb aha toto myslis....a podmienky naroku na matersku v tomto pripade esrw zname nie su? Ze myslis,ze sa podla toho budu riadit aj v pripade poberania materskej len otcom,teda nue subeh?

luliu
12. nov 2018

@lienka263 im nevadí súbeh, im vadí MD otca, ktorý pracuje na plný uvazok za rovnakú sumu ako predtým, teda neprebral starostlivosť o dieta

primadona
12. nov 2018

@nikuskatvoja aha aj my to tak plánujeme dúfam,že nám to nezamietnu:(a bola si sa normálne nahlásiť iba na zdravotke?či je potrebné ísť aj na sociálku sa odhlasiť z dôchodkového?Ďakujem

bosorkabb
12. nov 2018

Im vadí to že prebratie dieťaťa do starostlivosti je len fiktívne a mamička naďalej ostáva doma (úrad práce, osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov) tak mi dnes povedali. Toto vraj sledujú. Ak sa matka vracia do prace tak problém vraj nerobia. To my povedala pracovníčka. Ale neviem o všetkých prípadoch a ona podľa mňa tiež nie.

zuzanaa239
12. nov 2018

@bosorkabb a neviete niekto pri skratenom uvazku otca to pustaju?mate niekto realnu skusenost, ach no vyborne sme to vychytali....

nikuskatvoja
12. nov 2018

@primadona miere, čosi, žiadne odhlasovanie z dôchodkového...to skôr prihlásiť sa musíš, ale už by to malo ísť automatický....v tom mali ešte naposledy keď som tam bola chaos....ale na socku netreba, zajtra pôjdem len na zdravotku..