Otec na materskej - zamietnuté prípady
Baby pozerali ste noviny na Markize? Davali tam o materskej
@veronika240 áno a pozitívne to nieje.
A co vlastne davali?
Vlastne nic nove nepovedali ...vlastne naznacili ze aj ked sa niekto odvola dostane rovnaku odpoved...a ze da sa to dat potom na sud....len nechapem co tam trepali o zene na materskej,ved zena moze tiez pracovat....asi najjednoduchsie bude na toho polroka robit na zivnost
@bosorkabb pozitívne to nebolo, ale snáď nikto nečakal, že v tv zmení na to sociálna poisťovňa názor ? Jasné, že si musia stáť za svojím. A aj akosi počítam s tym, že odvolanie neprejde i keď dúfam, že áno. Uvidíme.
@gerlachovka ja viem. Som zvedavá čo povie sociálna poisťovňa na môjho manžela. Bude mať 20 hodín týždenne na firme a 20 práca doma. Lenže sa bojím že ani to sa im páčiť nebude.
Teba sledujem a držím palce.
@bosorkabb tak dnes ten hovorca povedal, ze polovicny uväzok im nerobi problem, tak asi ani tych 20hod. prace doma by nemal byt problem, ved to sa o dieta da postarat. tiez vam drzim palce 🙂
@gerlachovka ale vieš ako kto chce psa biť palicu si nájde. My máme v pláne budúci rok.
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či keď muž pôjde na MD s jedným dieťaťom od 1/1/2019, môžem ja naďalej poberať RP na druhé dieťa? Alebo musím požiadať o pozastavenie vyplácania RP? Vďaka za odpoveď.
@petrisa213 Ahoj, musis poziadat o odnatie RP este pred podanim ziadosti muza o materske. Subeh rodicaku a materskeho nieje mozny.
@gerlachovka @petrisa213
od 1.1.2019 moze byt muz s jednym dietatom na materskej a z druhym matka na RD
Vzhľadom na to, čo bolo povedane v Televiznych novinach na Markize sa snažim prisť na najvhodnejši spôsob prace a poberania materskej otcom, ak tomu spravne chapem, su v podstate 3 možnosti, prosim opravte ma ak som niečo nepochopil:
1) polovičny uväzok hneď od začiatku nastupu na matersku - SP by nemala robiť problem a matersku schvaliť
2) od nastupu na matersku pracovať ako SZČO (živnostnik alebo s.r.o.) a nie ako zamestnanec - ako SZČO môžem robiť koľko chcem - SP by nemala robiť problem a matersku schvaliť
3) počkať na schvalenie materskej SP a akonahle bude materska schvalena začať robiť opäť full-time na novu zmluvu (otec by teda prišiel dajme tomu o jeden - dva nove mesačne platy) - dufam, že raz schvalena materska sa nemôže spätne zrušiť, keďže SP schvalenim potvrdila narok na matersku
Možnosti 1) a 2) u mňa asi nebudu možne, preto by ma zaujimalo, či niekto ma vedomosť o tom, že by existovala možnosť odňať matersku dodatočne lebo som "prestal splňať podmienky" alebo niečo podobne..
Chcem sa spytat. Ak nam teraz matersku zamietnu, syn ma 8m, mozme poziadat o matersku napriklad o pol roka, s tym, ze otec bude realne doma pri dietati?
@gerlachovka prosim ta, dala by si potom info, ako si dopadla s odvolanim?
Ono vela podla mna zavazi aj to konkretne odvolanie. Napisane pravnikom alebo advokatskou kancelariou ma urcite vacsiu "vahu". A vam, ak sa nemylim, pisala odvolanie pravnicka, tak by to mohlo vyjst.
Ja mám otázku.ze keď si dá na polovičný úväzok,ale bude tam robiť normálne 7,5h,ako to vedia zistiť?alebo môže mať nejaký postih z toho potom?

Teraz o tom bola reportáž na markíze.