Otec na materskej - zamietnuté prípady
@lucka.22 jasné, dám vedieť potom ako sme dopadli. Ale vidím to na dlhšiu dobu.
Takže nikto nevie poradiť,ako to vymyslieť??môj muž je na vyššej pozícii a robí ešte dve roboty k tomu u toho istého zamestnávateľa,takže to by problém nebol.....tu je problém,že on tam musí byť Full time,alebo by mohol 6h byť.ale polovičný úväzok to nie😣 to by sa neoplatilo....a ten inšpektorát to ako naozaj?na každého chlapa pošlú?dosiahli čo chceli,teraz veľa ľudí sa na to vykasle
@paulinka1986 a z domu nemôže robiť určite hodiny?
@bosorkabb bohužiaľ nie.on má na starosti výrobu, obsluhuje stroje,opravuje,keď sa niečo pokazi.,nakladá kamión,proste musí tam byť.robi za troch ľudí a dostáva jeden plat 😂 keďže mu šéf nechcel zvýšiť plat,tak sme mysleli,že aspoň takto sa to trochu vykompenzuje na pol roka,ale trt.....
@dai vidím že im nestačí 6h napríklad,oni chcú polovičný.doteraz im to nevadilo....ale každá pobočka vidím a čítam tu,to má inak a inak k tomu pristupujú.....
Baby ak nám zamietnu matersku dostanem spätné rodicak?
Daj ešte raz ja som vymazala 🙂
Vyjadrenie Mihála :Aj vám Sociálna poisťovňa nepriznala materské?
Pripravujem pre vás riešenie.
Mrzí ma, že Sociálna poisťovňa porušuje zákon, ak oteckom nepriznáva materskú s kvázi-odôvodnením, že sa predsa nemôžu starať o dieťa ak majú v úmysle popri materskej pracovať na ďalší plný pracovný úväzok.
Podľa zákona totiž je podmienka riadnej starostlivosti o dieťa splnená aj vtedy, ak otec zabezpečuje riadnu starostlivosť o dieťa inou plnoletou fyzickou osobou (napríklad matka alebo iný dospelý člen rodiny) alebo právnickou osobou (napríklad dieťa je v škôlke).
Pripravujem pre vás vzorové odvolanie voči takémuto rozhodnutiu Sociálnej poisťovne a vzorové podanie na súd.
Oteckovia - v týchto prípadoch ste podľa môjho názoru jednoznačne v práve a nesmiete sa nechať zastrašiť protizákonným postupom Sociálnej poisťovne.
Vzorové odvolanie a podanie na súd pripravujeme v spolupráci s renomovanou právnickou kanceláriou. Čoskoro vás budem informovať, kde si tieto dokumenty môžete nájsť a stiahnuť.
@bosorkabb som zvedavá či to pomôže....bože takéto naťahovačky s ľuďmi....
@paulinka1986 to dopredu nik nevie.
U môjho muža v práci dnes bola sociálna poisťovňa na kontrolu na,materskej je od 3.10. A teda robí na novú zmluvu v tej istej práci 40hod týždenne.takže čakám ze príde zamietnutie
@veveronika333 a co cakali ?ked robi na 40h.?ze ho tam nenajdu?😂
Baby hovorim Vam nejlepsie zivnost tam nemozu absoluuutne nic tam neni cas kolko ma odrobit takze nemozu nic...ale ako som vyssie dala link...je to diskriminacia kedze na stranke socialky jasne odpovedali na otazku ci moze zena popri materskej pracovat.... ze ano....a muz nemoze?
Inak v damskom klube tusim 6.11.bola riaditelka socialky a tiez tvrdila ze oteckovia mozu pracovat aj v tej istej firme absolutne nespominala ze to nemoze byt na plny uvezok...
@milagros ja neviem som zvedavá teda aké príde rozhodnutie aj ked asi viem ze pre nás zlé😕
@milagros Keď si myslíš , že živnosť je pre vás riešením , tak to tak urobte. Každý nech sa rozhodne ako mu je najlepšie, ale my sa nebudeme prispôsobovať vrtochom vedeniu SP. Momentálne zvazujeme aj žalobu za diskrimináciu , ale to už pomimo odvolania a pripadneho nasledneho súdneho sporu ak to dojde až tak ďaleko.
Slovenský nárok je vynaliezavy, veľa otcov si dá skrátený úväzok na papiery a zvyšok na ruku. Veď už niektorý to tak robia.

@mamuska86 Dávno asi 6 rokov dozadu, tiež pri jednom probléme s materskou, kontrolórka povedala, že požiada inšpektorát o kontrolu. Bolo to len v rovine zastrašovania, ale či by to reálne spravili neviem povedať.