icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
evca65
autor
29. okt 2018

@baccio ako ja som si ochotna zaplatit aj zdravotku sama ale ide mi oto ci musim abo nemusim byt na Up nahlasena

baccio
29. okt 2018

@evca65 schváliť by vám to mali ak ste mali všetky potrebné papiere.Ja som ti len chcela poradiť že ak nemáš iné dieťa a chces byť doma s malým tak sa ist nahlásiť na Up je to najmenej aby ti potom neprišiel nedoplatok so zdravotnej že to nemáš zaplatené.

evca65
autor
29. okt 2018

@baccio no ved prave ja som sa isla nahlasit na up .a tam mi pani hovorila ze naco sa chcem hlasit ked ja vlastne budem nadalej doma ze to je zbytocne ze akurat si budem vsetko komplikovat lebo sa budem musela chodit hlasit a tak dalej... a ze ked mi najdu praco tak co potom ze ked nenastupim tak ma aj tak vyradia z up.

baccio
Autor odpoveď zmazal
baccio
Autor odpoveď zmazal
baccio
Autor odpoveď zmazal
luliu
29. okt 2018

@evca65 nechcem sa hádať, ale nie je pravda co píše
@baccio kľudne sa môžeš nahlásiť na ZP ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov aj keď to bude to isté dieťa na ktoré otec poberá matersku

evca65
autor
Autor odpoveď zmazal
baccio
Autor odpoveď zmazal
ellaafi
29. okt 2018

@evca65 ja sa pridám k @luliu nám to tak schválili a funguje to už nejaký čas.

evca65
autor
29. okt 2018

@ellaafi no ved prave ja som bola na zdravotnej vcera a tam mi nic nepovedala ze nemam zaplatene prave ona mi tak poradila ze sa mam nahlasit ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov lebo ja som sa prv chcela nahlasit ako samoplatitel ked sme podavali ziadost o materske. A inak nevadi to ze ked ja som dala ziadost o odnatie rp 2.9. Odniali ho az k 30.9 ale na ziadosti bolo 2.9

evca65
autor
Autor odpoveď zmazal
katka2505
29. okt 2018

@ellaafi
Ja ma matersku do februara a potom chceme,aby poberal muz,no bude chodit do prace a ja ostanem doma.Samozrejme vieme,ze musi mat v praci aspon den neplatenej dovolenky a zmenu pozicie.Ale ako sa nahlasim ja a kde?Nechcem sa vratit do prace ani dat vypoved a ist na UP ako nezamestnana.Mam sa nahlasit na neplatenu rodicovsku dovolenku?Alebo ako?

sasesoe
29. okt 2018

@evca65 to s tym odnatim rp teoreticky moze byt problem i ked nemal by byt. Ale odporuca sa dat odnat od 31.8 vybavot md a nasledne poziadat o rp od 1.9.za tie dva dni 1.9. a 2.9.

ellaafi
29. okt 2018

@evca65 ja som v máji podávala žiadosť, že ho chcem odňať k 4.6.,prislo mi rozhodnutie že mi ho odnimajú k 1.7. Tam ide o to že ešte za ten mesiac bude vyplatený ešte RP, takže je to ok

evca65
autor
29. okt 2018

@sasesoe preveze ja som tak nemohla dat odniat lebo manzel bol este zamestnany v starej robote on isiel na matersku v ochrannej lehote preto to bolo tak vsetko na rychlo

ellaafi
29. okt 2018

@evca65 a ak aj budú ešte niečo "zisťovať" dodatočne vyplatia MD aj spätne

evca65
autor
29. okt 2018

@ellaafi tak aj ja si myslim ze s tym nebude problem sak hadam urady vedia co robia aspon dufam

sasesoe
29. okt 2018

@evca65 tvoj rp nema nic spolocne s manzelovou starou pracou. Ty rp vobec nemusis poberat aj ked si doma a manzel robi.

evca65
autor
29. okt 2018

@ellaafi sak to viem len sa bojim ze ked zamietnu tak nestihnem vybavit naspat rp zeby mi prisiel este toho mesiaca ako s tym so ratala ze na slovensku je byrokracia na vysokej urovni ale ze az takto tak to nie 😕

evca65
autor
29. okt 2018

@sasesoe ta asi kazdy urad to robi posvojom ked clovek asi hlupo veri ludom za okienkom

ellaafi
29. okt 2018

@katka2505 nechcem ti zle poradiť ale neviem...... my sme prechádzali z môjho RP na manzelove Materské dávky, takže neviem ako postupovať keď budeš prechádzať z tvojej materskej na jeho....... Dúfam že som sa nejak slovne nezamotala 😉

katka2505
29. okt 2018

@ellaafi
Nie,chapem.Skusim pohladat niekde

evittam
29. okt 2018

@baccio Pises blbosti. Ak niečomu nerozumieš nerozdavaj rady.
@evca65 Na ZP ako ti už napísali-osoba starajuva sa o dieta do 6rokov, kludne na to iste. Aj na SP si tak.

evittam
29. okt 2018

@baccio Odpoved z SP:
Aj po 1. januári 2018 platí, ak otec dieťaťa poberá dávku materské a nemá prerušené poistenie ako zamestnanec, automaticky štát zaňho platí poistné na dôchodkové poistenie podľa § 128 ods. 5. Matke dieťaťa od 1. januára 2018 nezanikne rola poistenca štátu (bude poistencom štátu podľa § 15 ods.1 písm. c), nakoľko otec nie je poistencom štátu z dôvodu nároku na rodičovský príspevok ale z dôvodu nároku na materské.

evittam
29. okt 2018

@baccio Same dristy, prepac.

evittam
29. okt 2018

@evca65 Nie, nemusis. Plati čo pisem.

evittam
29. okt 2018

@baccio A prečo by sa mala hlasit na UPSVaR ked napr.jej PP trvá?! Je stale na RD.

evittam
29. okt 2018

@baccio Mas to všetko pisomne?! Tieto tvoje zarucene rady?! Ci len "JPP"?

evittam
29. okt 2018

@zalka
@majusqa77
Pomoooc, zase odborníčka.....