icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
evittam
29. okt 2018

@1gabriela13 Ano moze. Len nesmie pracovat na tú istú zmluvu z ktorej pojde na MD. Od 1.1.2019 dokonca zena moze byt na MD s novorodencom a otec so starším dietatom (do 3rokov) subezne.

sajmiona
29. okt 2018

@evca65 Vôbec nemusíš ísť na UP. Načo sa tam budeš každý mesiac chodiť hlásiť? Si osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov. My mame len jedno dieťa. Čiže tak isto som bola ja na ZP nahlásena ako osoba starajúca sa o dieťa do 6nrokov a manžel na to isté dieťa bral materskú. Už máme rok odvtedy co sme dobrali manželovu materskú a žiadne vyrovnanie mi zo ZP neprislo. Všetko máme v poriadku. Len chvíľočku vyckaj možno sa im niečo nezdalo ale oni ti to ne zamietli ešte. Ak máš takto všetko vybavene nemajú preco

baccio
29. okt 2018

@evittam Prepáč ale nerozumiem tomu prečo na mna utocis.Ja sa s nikým nehadam a ani sa nechcem .Písala som len to čím sme si mi prešli a čo mi bolo povedané na úradoch.Horsie je to že Upsvar a Sociálna spolu skoro vôbec nekomunikujú a ani jeden úrad vám ako laikovi pri okienku nedá rovnaké odpovede na vaše otázky.Niekde chcú papier ktorý inde nie, alebo konkrétny úradník chce iné ako ten na druhý deň.Aj človek ktorý sa pýta v tom ma nakoniec guláš.Pisala som len to s čím som sa stretla ja a odporučila som pani nech si radšej všetko dvakrát overí to je celé.

evittam
29. okt 2018

@baccio Ja neutocim. Len nemám rada ak niekto podáva zle informácie. A mňa naozaj nezaujima co ti kde aka tetuska na akom urade povedala. Plati čo píšem. A pre teba plati,ze ak veciam nerozumies tak nemas co radiť. To je všetko. Tebe podali zle info, ty si im verila a spravila si zle. A toto iste radis.....

baccio
29. okt 2018

@evittam nehnevaj sa ale utocis tým s akou pohrdavostou pises. Jedina zlá info ktoru mám podľa toho čo píšeš je, že nieje problém sa hlásiť na zdravotke s tým istým dieťaťom na ktoré otec žiada materskú.To je celé. A je to super že je to tak a som rada že som o niečo múdrejšia.

evittam
29. okt 2018

@baccio Ja nemozem za tvoje subjektivne pocity z mojich príspevkov. Ja pisem k veci. Vobec neutocim ani nie som pohradava. Ostatné som napísala. Nemienim to vysvetľovať xkrat. Ty si sa nechala oklamat a to je vsetko.

majusqa77
29. okt 2018

ono hlavne je rozdiel ci sa bavime o zdravotnom, alebo dochodkovom. A vramci dochodkoveho zase - ci ide otec ako zamesrnanec alebi szco a ak zamesrnanec ci pp trva. Zdravotka ma svoje podmienky a socka svoje

jana005
29. okt 2018

@evca65 ahoj,predtým som nedopisala a tak mi poslalo.
Nechápem,čo sociálka vymýšľa.
Ja som si tiež dala RP odňať od 2.9 (v rozhodnutí som mala že odnimaju od 1.10.), manžel išiel na materskú od 3.9. v ochrannej lehote a od 4.9.ma zmluvu v novej práci.
Rozhodnite o schválení nám došlo koncom septembra a teraz 12teho sme dostali prvú materskú.
Tiež som nešla na úrad prace,ale som v ZP nahlásena ako osoba starajuca sa o dieťa do šesť rokov-na to isté dieťa.
Tak nechápem,prečo ti robia problémy. A o aké mesto ide?

evca65
autor
29. okt 2018

@jana005 snv

jana005
29. okt 2018

@evca65 ale musia vám schváliť materskú,keď ste všetko splnili,nemajú prečo neschváliť. A ak náhodou neschvalia,tak sa odvolajte. Tie peniažky za to stoja.
Neviem či to každé mesto si rozhoduje ako chce,alebo o čo im vlastne ide. Držím prsty

evca65
autor
29. okt 2018

@jana005 dakujem ta ja som asi taky smoliar tak dufam tiez ze uz teraz konecne poslu rozhodnutie mi sme volali dokonca do BA. A ani tam ta pani nechapala ze najpr schvalene a vzapeti predlzena lehota a znovu posudenie ze vraj nove predpisi dostali a musia kazdu ziadost riesit individualne

jana005
29. okt 2018

@evca65 a dokonca naši manželia išli v rovnaký deň na materskú,my už mame aj prve peniaze a vy ešte nič :(

nerko
29. okt 2018

@evca65 ja som si to bola pred cca 3 tyzdami zistovat na socialnom a vraj maju nove nariadenia a budu to prisnejsie sledovat. Doslova mi povedali, ze musi mat muz novy pracovny pomer na nizsi uväzok a tym padom aj nizsiu mzdu. Bavili sme sa o variante, ze bude mat novy pracovny pomer v tej istej praci. Nieco v tom slova zmysle, ze sa aj muz stara o dieta. Schvaluje sa to vraj v BA. Pocili ste uz o tom?

ana85
29. okt 2018

@evca65 nam tiez dnes zamietli muzove materske. Dovod je ten, ze ma rovnaky vymeriavaci zaklad na novej zmluve ako na starej. A prac cas 38 h tyzdenne...vraj kedy sa stara o dieta, ktore ma zverene do osobnej starostlivosti...
Teraz poriadne preveruju vsetky otcovske ziadosti o materske.

majusqa77
29. okt 2018

@nerko keby sa do toho obul niekto znaly zakonov, maju po riti. Ich interne nariadenie je v rozpore so zakonom o soc.poisteni. cakam, kto to prvy napadne...

lukubina
29. okt 2018

@ashley252 pozri

evittam
30. okt 2018

@baccio Cize riesenim je pomazat príspevky aby nikto nevedel na co som reagovala.😂 Velmi inteligentne, prepac.

baccio
30. okt 2018

@evittam prepáč ale toto je už trápne....nechala som príspevok kde sa jasne píše kde som sa a v čom mýlila.Zmazala som prvé príspevky preto aby niekto kto nečíta celú diskusiu nebol uvedený do omylu kôli tomu že ja som mala zlu informáciu.Pozri to že sa vyznas v týchto veciach je super aj že vieš poradiť.Mozno v tom obore pracuješ ale mohla by si sa naučiť aj komunikovať s ľuďmi bez toho aby mali pocit že sú úplne hlúpi či trápny A radšej sa ich snazit naviesť na správny smer alebo poopravit ak boli uvedení do omylu. A ak si si nevšimla tak som si chybu uznala a nepotrebujem aby ma niekto kôli tomu teraz urážal alebo sa mi smial či dokazoval si svoju neomylnost.Toto nieje hodne diskusie.A ináč pekne ranko prajem ☕

evittam
30. okt 2018

@baccio Ja komunikujem s ľuďmi vecne a stručne. Ako pises upozornila som ta na chybu a to je vsetko. Ako som uz napisala-nemozem za tvoje subjektivne pocity a to,ze niekto caka,ze sa tu budem s niekym baviť "v rukavičkách". Trapne je jedine to,ze clovek vedie s niekým diskusiu, upozorní ho na chybu a ten druhý to potom urazene pomaze.
Vďaka a napodobne.😉

baccio
30. okt 2018

@evittam nehnevaj sa ale prejdi si tu diskusiu celú a všimni si že som nevymazala ani jednu správu v ktorej som písala konkrétne s tebou...čiže o nejakej urazenosti je smiesne hovoriť.A nepríde mi to ani trápne vymazať niečo čo by mohlo niekoho pomýliť.A ak bude chcieť niekto vedieť o čo šlo tak je to tam jasne napísané a ak chces môžem to kľudne zopakovať.Jedine v čom som sa mýlila je že matka sa MOZE na zdravotke nahlásiť ako osoba starajuce sa o dieťa do 6 rokov s tým istým dieťaťom na ktoré otec žiada materske.Staci ti to ktomu aby si sa prestala domna obúvať?

evittam
30. okt 2018

@baccio A tebe kedy bude konecne jasne,ze ja sa do nikoho neobuvam. A už vôbec ma nemozes urazit,nakolko mna naozaj nemôže uraziť clovek,ktoreho nepoznám a este na nejakom anonymnom diskusnom fore. Pekny den.

nikil
Autor odpoveď zmazal
evittam
30. okt 2018

@nikil Pokial splna podmienky naroku nemozu len tak zamietnuť. Ak ano tak odvolanie

nikil
Autor odpoveď zmazal
evca65
autor
31. okt 2018

Dakujem vam vsetkym za radi. No nic pockam na rozhodnutie a uvidim co dalej.

veronika240
31. okt 2018

Tak dievcata muz bol dnes na SP a riadne tam pani nalozil ze jeho interne nariadenia nezaujimaju ked podla zakona splname narok na materske. Mame si pockat dalsich 30dni na vyjadrenie a vraj to zamietnu takze sa budeme voci tomuto rozhodnutiu odvolavat. A ak to nepojde inak sme rozhodnuty to riesit dalej. Co neni v zakone ma nezaujima. S tym skratenim pracovnym casom a platom si mozu interne vytriet rit

evca65
autor
31. okt 2018

@veronika240 no mi uz cakame 60dni.tiez som zvedava co dojde ale cakam ze tiez to zamietnu koli pracovnej dobe manzela.ja som pevne rozhodnuta ze budem davat odvolanie kedze nikde v zakone nieje dane kolko hodin sa ma otec starat o dieta.

ana85
31. okt 2018

@evca65
@veronika240 u nas presne ten isty pripad. Nepaci sa im pracovny cas na novej zmluve a novy vymer.zaklad.
I ked v zakone nie je vymedzeny pocet hodin ani vyska VD. Soc.poistovna sa odvolava na ich interne smernice a predpisy ci normy. Bohuzial k tym sa poistenec nedostane.
Je to na hlavu postavene.

nerko
31. okt 2018

@veronika240 @evca65 Baby napiste tu potom prosim ako ste pochodili. Dakujem 🙂