Otec na materskej - zamietnuté prípady
z ktoreho obdobia sa vypocitava materske ked niekto pracoval nepretrzite od minuleho roka....ale od 1.1,2017 v jednej firme a od maja 2018 v druhej firme.... bude sa materske vyratavat z VZ z druhej firmy,alebo z roku 2017?
@sotka takze vám uznali? A kedy nastupoval na md? Môj muž 29.10. a stále čakáme na vyjadrenie
@gabulienka623 môj 10.10 a tiez stale nič
Ak sa mozem opat pripojit do temy. Je pravda ze od 1.1 19 by som mohol poberat MD a zena RP uz ako pracujuca ? Viete nieco o tom ? Lebo teraz je zakon ze sa nemozu poverat dve davky sucastne z SP. Dakujem za Vase odpovede 🙂
a ako ste datumovo podavali ziadost o materske a pozastavovali si rodicak?
Baby tie, ktorych manzelia si podavali ziadost o materske: Daval niekto ziadost aj k inemu datumu ako k prvemu v mesiaci? A ako dlho dopredu ste podavali ziadost?
@missy89 Moj muž si podával 15.11., na SP to odniesol deň predtým 14.11.
@karamelkax cize chcel nastupit na matersku 15.11. a odniesol ziadost 14.11.?
@missy89 Ano. Na pobočke mu predtým vraveli že to nemá doniesť príliš skoro...ale dnes by som to asi odniesla o dost skor, aj ked neviem ci by sa s tým aj skor zaoberali...a ci by skor doslo rozhodnutie...
@karamelkax a nastupil aj realne na tu matersku? Alebo doteraz nemate vyjadrenie?
@missy89 On je naozaj teraz doma na materskej, nerobí, a rozhodnutie stale nemame, podla mna budu cakať aj 60 dní, aby uvideli či začne pracovať niekde...
@missy89 môj manžel šiel 2.8. na materskú, vtedy sme podávali žiadosť... Asi okolo 20.8. som doposielala potvrdenie o odňatí RP a myslím, že do konca mesiaca prišlo rozhodnutie... Už si nepamätám presne...
@lavender21 a dostala si este rodicovsky prispevok za august? Ci si ukoncenie poberania RP mala k 1.8.?
@karamelkax a ako je to so zamestnavatelom, ked vlastne doteraz nemate rozhodnutie?
Moj muz isiel v polke mesiaca na rd, ale ked sme chceli odniest ziadost skor, tak nam povedala ta pracovnicka, ze skor ako je datum posledneho dna v praci (to potvrdzuje zamestnavatel) ziadost prijat nemoze. Takze sme ju niesli v den kedy nastupoval na rd. Este doplnim, ze posledny den v praci mal v piatok a v pondelok nastupil na rd. Cize mohli sme to odniest uz aj v piatok ale kvoli behaniu hore dole sme to odniesli az v pondelok.
@missy89 dostala som za august ešte, preto šiel manžel až druhého. Žiadala som odňať od 1.8. a prišlo rozhodnutie, že odnimajú k 31.8., alebo 1.9.? Neviem ako to tam bolo naformulované presne. Ale schválili nám to na sociálke bez problémov...
Mne tak napadlo, ze ak moze zivnostnik nadalej pracovat, aj ked pobera matersku... nebolo by riesenim aspon pre niektorych oteckov, keby MD cerpali z TPP a nasladne si zalozili zivnost, aby mohli pracovat u toho isteho zamestnavatela na rovnakej pozicii? Napr. moj manzel ma ako jediny v praci opravnenia (na zaklade statnych skusok a pod.), ktore nema nik iny a teda tuto cast starej zmluvy by nevedeli vynechat v novej. Myslite, ze keby zacal robit na zivnost, tak by mohol ostat na povodnej pozicii? Ci by musel mat tu zivnost este pred poziadanim o MD?

@sotka ale zase tybsi iný prípad😀obaja pracujete.....ja som už neviem kde čítala,že nemôže byť ten istý dátum.....potom som čítala,že jednej mamičke muž čo požiadal o MD,Tak mal rovnaký dátum,plný úväzok aj plat rovnaký a uznali im....takže naozaj je to individuálne.....teraz sa len modliť 😂ja neviem či mám plakať alebo sa smiať.....