icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
evittam
8. dec 2018

@veronika240 Mohol ist na MD najskôr so synom a potom aj s dcerou.😉

paulinka1986
8. dec 2018

@evittam no keby mu ju schválili....najprv nie,po vysielaní v tv áno a zase im ju zrušili....

paulinka1986
8. dec 2018

@veronika240 pôjde to dať muž zase do tv?

evittam
8. dec 2018

@paulinka1986 Tak to som nevedela....

paulinka1986
8. dec 2018

@dai u nás by sme boli v pluse bez môjho rodička cca 400e.no a môj muž doma ostať nemôže,lebo vo firme má veducu pozíciu,plus opravuje stroje,vykladá a nakladá kamióny.a kebyže ja idem do práce,zarobím asi polku jeho platu.cize to by sa nám absolútne neoplatilo bohužiaľ.

kianka5
8. dec 2018

@evca65 ahoj...vidím, že tvoj muž nastupoval na MD 3.9....k akému dátumu si sa nahlásila do ZP? K tomu 3.9. alebo až k 1.10., kedy ti odňali RP?

paulinka1986
8. dec 2018

@evittam no ak sa nemýlim,že to je jej muž😁tuším na niektorej strane v diskusii to písala,snáď si nepletiem mena🤔🙈

veronika240
8. dec 2018

@paulinka1986 hej bol to moj muz 😂 teda nie ten co tam rozpraval iba ten co im tam ako prvy pisal nech to zacnu riesit.

lienka263
8. dec 2018

@kianka5 ahoj,ja som volala do ZP a povedali mi,ze nahlasit sa k nim musis do 8 dni od odhlasenia sa z RP ( nie od kedy ti rozhodnutie pride) tak mi povedala pani v ZP...

markomonika
8. dec 2018

@milagros nie..nepracuje.uziva si malu😀

evkagardian
8. dec 2018

Takze vyzera to tak ako nahle nabehnu muzovi odvody z noveho prac.pomeru aj ked nižšieho platovo aj hodinovo neni sanca prejst na SP

milagros
8. dec 2018

@evkagardian ale ved odvody sa pppri materskej neplatia,ci?

evca65
autor
8. dec 2018

@kianka5 ahoj normalne k 3.9. som sa nahlasila a ked prislo rozhodnutie tak som este to odniesla

zuzanaa239
8. dec 2018

Cize od 1.1.2019 platime odvody do ZP ci aj december 2018?

evkagardian
8. dec 2018

@milagros ale ked sa zamestna tak mu bude zamestnavatel odvadzat a vtedy sp vie ze neni doma skutočne na md

evittam
8. dec 2018

@evkagardian Pokial je otec na MD z jedneho PP tak z druhého zamestnavatel plati odvody len na GP a UP.

evkagardian
8. dec 2018

@evittam fakt ? Ja som myslela ze preto to zamietaju lebo vedia ze uz robi a ma nove odvody

evittam
8. dec 2018

@evkagardian Ked sa zamestna-nikde v zákone nie je uvedené ze sa nemôže zamestnať. Ci matka alebo otec na MD

bosorkabb
8. dec 2018

@evittam ale SP vie o novej zmluve nie?

evkagardian
8. dec 2018

Tak potom preco to do prdky zamietaju? Joooj..ved nemaju na zaklade coho..prepac tebe nenadavam to si somrem popod nos :D

evittam
8. dec 2018

@evkagardian Nie začali robiť problemy-len smernica,ak pracuje nadalej u toho isteho zamestnávateľa na inu prac.poziciu a hned.
A fakt. Proste tiež ta SP nie je blba,ze je to účelové ale nic nezmozu len smernicou...

evittam
8. dec 2018

@bosorkabb Isteze

bosorkabb
8. dec 2018

@evittam tak som si dobre myslela.

evittam
8. dec 2018

@evkagardian Lebo majú holý prd z pôvodnej zmluvy a platia a z novej majú tiez to iste a je cim dalej tým viac otcov co sa to rozhodlo vyuzit.... Ako to bolo kedysi aj z DNP..

evkagardian
8. dec 2018

No moj muz chce ist na nove ico (druha firma sefova) teda novy zamestnávateľ a skrateny uvazom aj hodinovo aj platovo..to by malo byt ok ze?

evittam
8. dec 2018

@evkagardian No malo ale ako sa k tomu postavi SP nikto nevie

evkagardian
8. dec 2018

V tomto pripade bude musieť platit ceke odvody zamestnavatel nielen gp a up, ze?

evkagardian
8. dec 2018

Logicky mi to pride priechodnejsie..ak teda nebudu plosne zamietat ak vobec robia

evittam
8. dec 2018

@evkagardian V akom pripade?!

evkagardian
8. dec 2018

@evittam v tom pripadr ze bude novy zamestnávateľ