Otec na materskej - zamietnuté prípady
@evittam no keby mu ju schválili....najprv nie,po vysielaní v tv áno a zase im ju zrušili....
@veronika240 pôjde to dať muž zase do tv?
@paulinka1986 Tak to som nevedela....
@dai u nás by sme boli v pluse bez môjho rodička cca 400e.no a môj muž doma ostať nemôže,lebo vo firme má veducu pozíciu,plus opravuje stroje,vykladá a nakladá kamióny.a kebyže ja idem do práce,zarobím asi polku jeho platu.cize to by sa nám absolútne neoplatilo bohužiaľ.
@evittam no ak sa nemýlim,že to je jej muž😁tuším na niektorej strane v diskusii to písala,snáď si nepletiem mena🤔🙈
@paulinka1986 hej bol to moj muz 😂 teda nie ten co tam rozpraval iba ten co im tam ako prvy pisal nech to zacnu riesit.
@milagros nie..nepracuje.uziva si malu😀
Takze vyzera to tak ako nahle nabehnu muzovi odvody z noveho prac.pomeru aj ked nižšieho platovo aj hodinovo neni sanca prejst na SP
@evkagardian ale ved odvody sa pppri materskej neplatia,ci?
Cize od 1.1.2019 platime odvody do ZP ci aj december 2018?
@milagros ale ked sa zamestna tak mu bude zamestnavatel odvadzat a vtedy sp vie ze neni doma skutočne na md
@evkagardian Pokial je otec na MD z jedneho PP tak z druhého zamestnavatel plati odvody len na GP a UP.
@evittam fakt ? Ja som myslela ze preto to zamietaju lebo vedia ze uz robi a ma nove odvody
@evkagardian Ked sa zamestna-nikde v zákone nie je uvedené ze sa nemôže zamestnať. Ci matka alebo otec na MD
Tak potom preco to do prdky zamietaju? Joooj..ved nemaju na zaklade coho..prepac tebe nenadavam to si somrem popod nos :D
@evkagardian Nie začali robiť problemy-len smernica,ak pracuje nadalej u toho isteho zamestnávateľa na inu prac.poziciu a hned.
A fakt. Proste tiež ta SP nie je blba,ze je to účelové ale nic nezmozu len smernicou...
@evkagardian Lebo majú holý prd z pôvodnej zmluvy a platia a z novej majú tiez to iste a je cim dalej tým viac otcov co sa to rozhodlo vyuzit.... Ako to bolo kedysi aj z DNP..
No moj muz chce ist na nove ico (druha firma sefova) teda novy zamestnávateľ a skrateny uvazom aj hodinovo aj platovo..to by malo byt ok ze?
@evkagardian No malo ale ako sa k tomu postavi SP nikto nevie
V tomto pripade bude musieť platit ceke odvody zamestnavatel nielen gp a up, ze?
Logicky mi to pride priechodnejsie..ak teda nebudu plosne zamietat ak vobec robia
@evkagardian V akom pripade?!
@evittam v tom pripadr ze bude novy zamestnávateľ

@veronika240 Mohol ist na MD najskôr so synom a potom aj s dcerou.😉