Otec na materskej - zamietnuté prípady
@milagros teraz mi inak napadlo jedno zamestnanie - môžeš ho robiť z domu, zarábať tisíce a ľudia sú tam nedostatkovym tovarom - píšeš ze aj keď sa vzdelávaju tak to nepomôže - hor sa robiť informatika, programátora,-tam fakt stačí len sa vzdelávať, nejaku tu cudziu reč sa naučiť(*stačí aj ktorú predpokladám ze už vie každý pod 40 rokov) a hurá, nech sa páči - ak sa ti podarí nejakú hru naprogramovať tak ruka hore, salám parky do konca zivota🙂
@evittam presne - kto je šikovny a namiesto prekážok vidí možnosti tu vš vôbec nepotrebuje... Ale teda ty si napr. Namakana v tvojom odbore - vidno to aj tu podľa rad co dávaš... Takých zohnať je umenie a ja verím ze každý si rad za tvoje služby zaplatí a nebude od teba pýtať diplom... Môj otec mal tiež len priemyslovku ale patril k top ľuďom v svojom obore - všeobecný prehľad, neustále vzdelávanie sa, nadšenie pre prácu... Jeho fabriku zavreli keď bol vysoko po 50tke - nevedel ani tuknut do PC, žiaden jazyk, nemal vodičak a 3 deti na vs - síce mal 2 roky krízu ale potom začal opäť od piky a všetko sa naučil pred 60tkou a dosiahol viac ako v predchádzajúcej práci... Asi aj kvôli nemu mam ten pocit ze nič nie je nemožné... Celý ten svoj prerod pritom už absolvoval s onko diagnozou:-/
@evittam ano s tymto uplne suhlasim tiez poznam takych co zarobia vela a nemaju ani maturitu dokonca maju viac rozumu ako vysokoskolaci...hlavne taky co si ten diplom kupili.....a ja politikom nezavidim len tvrdim ze to nieje spravodlive a este ich niekto obranuje ze vlastne oni su ti chudaci
@dai veru teda my mame PANI postarku....krasne v dazdi v prsiplasti na bicykli ruky cervene od chladu....co sa tyka soplika ja z domu pracovat nemam moznost,a je jopec povolani,ktore z domu robit nemozu,ano da sa aj doma ostat len nemam tolko dni dovolenky 😂 a co sa tyka tej znamej tak ano invalidny ma ...polovicny...si nepocula o takom ze ked ma niekto amputovanu nohu pod kolenom dostane iba polovicny invalidny a ten co nad kolenom tak dostane cely...to su nase zakony....ano nebojujem,boj proti veternym mlynom necham odvaznejsim...veru vratme sa k teme...pekny vecer
Dievcata zasnem co urobia 2obrazky. To vazne tu do seba skacete kvoli takymto veciam? Otras . Vratme sa radsej k povodnej teme alebo si zalozte novu temu kto zarobi viac a matersku nepotrebuje
@veronika240 Vdaka že si to napísala. Čítala som už cez víkend a žasnem najmä nad tým ako má niekto patent na život a podľa toho majú žiť aj iní. Ako fakt, spät k téme a kto k nej nemá čim prispieť nech ide moralizovať inde. Áno máme demokraciu, každý si môže povedať čo chce, aj moze mat iny nazor, ale keďže sa to netýka témy, nezaujíma ma to a obera o cas a nech si to píše inde.
@veronika240 materskú potrebuje každý... Ja tiež žasnem že zrazu ti vadia príspevky len čo sa ozve niekde s iným ako mainstreamovym pripadne tvojim názorom... Predtym ti evidentne to nezmyselné rozculovanie na všetkých a kŕčmove reči medzi 3mi mamkami - a mam pocit ze ty si sa tiež pridávala nevadili... Otras že?
@gerlachovka necitaj keď ta to oberá o čas..inak v tejto téme s patentom na všetko vystupuje hlavne ty🙂
@dai Nečítaj ? Keď mám upozornenia že sú nové príspevky tak sa pozriem ...napr. či tam nieje niečo nové. Uved konkrétny môj "patent" na všetko. Ja sa snažím vyjadrovať k téme a zo skúseností. Teba sa táto téma evidentne netýka. Teba len štve že niekto si tu žiada o materskej a nesedí doma. A poučaš tu o tom ake je to nemorálne. Ok, v poriadku poznáme tvoj názor . Amen. Späť k teme a ak nemáš muza, ktorému zamietli ziadost, tak sa chod radšej ďalej vzdelávať aj so svojím muzom aj otcom a neviem kým este a pracuj na sebe dalej ty premudreta manazerka. Nikto tu na tvoj život nieje zvedavý. A ak áno, debatujte si napr. cez internú poštu.
"Výskumy predkladané Haidtom (americký sociálny psychológ) tiež ukazujú, že čím viac sa niekto prezentuje ako morálny človek, tým viac má sklon vo chvíli zlyhania riadiť sa vlastným záujmom a nebrať morálku do úvahy."
@gerlachovka môjho otca si do tvojej pusky neber ty premudrela-žiaľ tu už nie je... A teda podkiaľ čítam správne tak všetky na zadku sedíte... Keby ste robili tak vašim mužom MD v pohode povolia🙂 takže skus k veci...
A keď tu už chceš napádať tých čo majú morálku a vyjadrujú sa - vidím ze si si aj citat na FC predpokladám nasla🙂 alebo napíš ešte niečo iné od tvojho psychológa nech vieme co ešte iné dôležité spravil alebo sa skus len trosku do histórie pozrieť - ako sa končia udalosti keď ti s morálkou mlčia - napoviem ti - nie pekne..
Takže kľudne ďalej mudruj... Neboj, v tejto téme určite budeš mat veľa podporovateľov...
@gerlachovka ale musíš uznať že
@dai aj
@evittam radia babám na MK dosť veľa. A veľakrát lepšie ako pracovníci úradov.
@dai Tvojho otca si tu spomenula ty a ty tu najviac píšeš o sebe konkretne veci. Tak sa potom nečuduj.....Viac k tomu nemám čo dodať nieje to k téme.
@gerlachovka môjho otca som spomenula ako pozitívny príklad co všetko sa dá - bola to reakcia na dialóg 3och mam cez viac strán mimo temu ktorý ti evidentne žily netrhal... Ty si nedbala to otočiť do negatívneho a zautocit - pre mňa to o tebe mnohé vypovedá a nečudujem sa...
Som rada ze už nemáš čo dodať, napísala si dosť. Máš niečo nové k téme?
@gerlachovka Tak si vypni upozornenia,je to jednoduché. Len tu prskas okolo seba a mimo diskusiu.
@bosorkabb postrehla som len rady evittam tu na mk a nikde som nenapísala že sa nevyzná. S dai skúsenosť nemám, nenatrafila som zatiaľ na žiadnu jej radu.
@evittam nevie prečo by som si mala vypínať upozornenia . Treba písať k téme a bude to viac užitočné. Lebo treba si priznať že tu prskaju viaceré.
Uz dlhsie som sa zamyslala nad zalozenim skupiny, kde by si ludia, ktorych sa PRIAMO tyka zamietnutie materskych k veci vymienali skusenosti a pripadne si radili co dalej, ake su moznosti, informovali sa ako postupuju nase pripady, ake mame novinky v danej veci atd. .....bez toho aby tam niekto moralizoval a odvadzal od temy. Preto, ak sa chcete pridat tu je link https://www.modrykonik.sk/group/10998/detail/ .... Budem rada ak sa pridate a navzajom si vymenime realne skusenosti, popripade si aj poradime ak to bude mozne.
@gerlachovka ahoj.ten link nejde
@mamuska86 Pardon, skus tento https://www.modrykonik.sk/group/10998/
pripadne ti poslem pozvanie ak by to neslo
@gerlachovka bez
@evittam by mnohé baby nemali takú materskú ako majú. Je to proste holý fakt. A musíme si priznať že každý má právo na názor aj keď s ním nesuhlasis. Mne sa tiež niektoré názory nepáčia, ale rešpektujem ich. Sama vieš že ti držím palce od začiatku. Ale musím sa zastať evittam, mne pomohla.
@bosorkabb ja proti evittam nic nemam a hoc sa na vsetkom nezhodneme vazim si ju aj jej vedomosti. A co sa tyka ostatnych, ktore nas a nasich muzov povazuju za prizivnikov alebo ako to nazvat ....tak ved uz svoj nazor vyjadrili neraz, vieme co si myslia, tak nechapem naco to tu stale vyhrocuju debatami o nicom a vnucuju niekomu svoje vnimanie sveta ako, ze sa treba rozvijat, pracovat na sebe a bla bla bla. Nie kazdy ma rovnake ambicie a prd vedia preco som napr. ja doma. A ani to tu nebudem pisat. Naco. Nikto tu ma skutocne nepozna a je mi uplne jedno co si o mne kto mysli. Ale nieje mi jedno ze tu niekto nepriamo uraza mojho muza o ktorom uz uuuuplne, aleze uplne prd vedia (pouzila som krajsie slovo) . A ano je pravda, ze tu boli aj prispevky tipu stazovania sa na system a pod. Tiez niektore neschvalujem a nesuhlasim s nimi a snazim sa nereagovat, ale potom to vyzera ze to podporujem. Ale cudujem sa manazerke, ze sa tym vobec zaoberala. Poznam niekolko uspesnych manazeriek, niektore maju aj deti, ale tie sa teda nerealizuju na mk. Ale budis, niekto ma manazerstvo uz asi tak v krvi, ze ak nemoze dirigovat, pardon manazovat ludi v praci, tak sa realizuje aspon tu. No a zase robim to co mi prekaza... nepisem k teme. Nevadi, budem na tom dalej pracovat, lebo niesom dokonala.
Dakujem Ti za podporu, urcite sem dam v skratke vediet ako sme dopadli, ci uz to bude pre nas pozitivne, alebo negativne. Ale popravde budem sa snazit sem chodit co najmenej. Nemienim niekomu nahadzovat na smeč a zbytocne tak minat moj čas .
@gerlachovka ahoj, chcem ta poprosit o pozvanie do skupiny, ani jeden link mi nejde otvorit
@guglina nech sa paci, poslane.
Ak by sa chcel niekto pridat do skupiny spomenutej vyssie, posielam nazov skupiny, kedze link nejako nefunguje.
Otec na materskej - zamietnute pripady 2018
....alebo mi napiste nech vas pridam
@gerlachovka aj ja poprosim o pridanie do skupiny 😉
@gerlachovka aj ja by som ťa poprosila o pozvanie...ďakujem 😊
@gerlachovka vidíš.. Mne žiaľ chodia tiež upozornenia - téma ma zaujíma z profesionálneho hľadiska - už som tu písala ze čakám na rozhodnutie súdu - zaoberá sa tým môj muž a ma v tejto téme v určitých momentoch iný názor ako ja... Takže ma zaujíma ako to dopadne - naša debata je pritom čisto filozofická...
Aktuálne som na materskej tak prepáč ze chodím na MK... Nevedela som ze toto právo majú len ľudia bez ambícií... Ak by si čítala s porozumením t a k by si videla ze moje posledne reakcie boli čisto k tým príspevkom mimo témy... Ale ty si si vybrala tiež nadávať a urážať a písať mimo temu, lebo máš problém s tým ze ja nesúhlasím s tvojim nazorom... Tvoja voľba. Poprosím ak môžeš sa tiež vyjadrovať k téme a neriešit iných - dokonalý tu nie je nikto. Skus neminat aj ty čas iných... Máš skupinu tak môžeš tam ďalej ohovárať keď máš nato chuť.
@dai Vidis ? Zase mas zly odhad na ludi, ked si myslis, to co si napr. aj teraz napisala a ze v novej skupine sa chystam ohovarat. I ked netusim kde, koho a kedy presne som ohovarala tu . Aj ja mam o tebe uz vytvoreny nejaky nazor a stale viac a viac sa utvrdzujem o tom, ze sa asi nemylim. I ked mozno sa mylim. Ale to je jedno.
Ak tuto temu sledujes z profesionalneho hladiska tak sleduj, ja sem tiez napisem ako sme dopadli ci uz to bude negativne alebo pozitivne.
O skupine si mysli co chces. Uz sa hlasia ludia, ktori to tu zrejme sleduju, ale este nicim neprispeli, mozno aj preto, ze sa boja odcudzovania a sudenia len preto, ze ziadaju o nieco co im zakon umoznuje. A ver, ze sa tam budu riesit materske a konkretne, realne pripady hoc tomu mozno neveris, ale to je uz tvoja vec.
@gerlachovka aj ja poprosim pridanie do skupiny

@dai 👏👍