icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
gerlachovka
11. dec 2018

@lienkasta mne inac otec uz davnejsie spominal ze niekolko rokov do zadu SP zamietala dochodky ludom ktory uz mali tusim vysluhove dochodky a potom este pracovali a ziadali o dochodky ....mozno som to nejako skomolila, zial nepamatam si ten zaklad , ale znale veci ma isto radi opravia a usmernia....no ale pointa je ta, ze ti ludia zacali zalovat SP a aj tie sudy vyhravali lebo SP vtedy tiez nemala oporu v zakone a rozhodovala zrejme na zaklade nejakej svojej internej smernice . nakoniec, ze SP tie prehrate sudne spory odradili a zacala tie dochodky normalne schvalovat. Takze urcite sa treba aspon skusit odvolat.

lienkasta
11. dec 2018

@gerlachovka my sme sa odvolali a budeme sa aj súdiť, ak bude treba.

milagros
11. dec 2018

Ja som od nejakych par ludi dostala info vraj ked poslali na ministerstvo ze im nakoniec schvalili

milagros
11. dec 2018

Inak este otazocka ci spravne chapem.. ked si zena stopne rodicak a ostane doma muz si ju nemoze uplatnit na dani?

evittam
11. dec 2018

@milagros Do 3rokov dieťaťa môže

17alisha
11. dec 2018

@evittam ja sa chcem spytat ohladom tej zdravotky. ak muz nastupuje od 01/2019 na md s jednym dietatom a ja ostavam rd s druhym, platim si tu zdravotku ci nie? Nejak sa k tomu neviem dopatrat. Vdaka

evittam
11. dec 2018

@17alisha Nie. Nakolko ty mozes byt nahlasena ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov s druhým dieťaťom.

kianka5
11. dec 2018

@evittam @17alisha len doplním, že ak chodí to druhé dieťa, o ktoré sa ty staráš do škôlky tak len na 4 hodiny.

17alisha
11. dec 2018

@evittam
@kianka5 super, dakujem 😉

milagros
11. dec 2018

@evittam vdaka za info ...

lienkasta
11. dec 2018

@milagros ahoj, aj my sme to posielali a nič😣

milagros
11. dec 2018

@lienkasta a davno?

lienka263
11. dec 2018

Tak..dnes som bola s manzelom po tlacivo k materskej prenho...a vypytala si od neho OP,comu som nechapala preco, kedze iba tlacivo som chcela....ale potom vytiahla pani za okienkom normalne zosit ako do skoly a tam si opisala meno a rc...a podpisat mu dala,ze si prebral tlacivo...hned dalsia otazka bola ci planuje popri md pracovat a my ze ano, ide robit na 1/2 uvazok....tak ze aby priniesol staru i novu zmluvu hned a ze to budu sledovat...ked som sa opytala naco zmluvy,tak ze maju novu smernicu...tak som sa opytala ci zakon nie je nadradeny smernici, tak zopakovala,ze budu to sledovat,ci ma poklas prijmu...no neisla som sa hadat tam uz teraz, kedze sne mali polrocnu dcerku so sebou....v pondelok ideme odovzdat vsetko, tak sa " tesim" na cely ten proces...mma hlavne pobavil ten zosit a zapisovanie oteckov..

lienkasta
11. dec 2018

@milagros pred 2 tt

lienkasta
Autor odpoveď zmazal
mamuska86
11. dec 2018

@lienka263 takže ich zaujíma viac pokles príjmu prezmenu😂

evittam
11. dec 2018

@lienka263 Dalsia buzerácia, nikde v zakone nie je,ze k žiadosti o MD je potrebné doložiť pracovné zmluvy no a s tou ich smernicou si môžu tak akurát vytriet vies co...😊😉

majusqa77
11. dec 2018

@lienka263 op chceli uz pred 4 rokmi. A tiez si pisali komu dali ziadost - k cislu ziadosti si pisali meno, rodne cislo a tusim aj cislo op

lienka263
11. dec 2018

@majusqa77 aha,to som napr.nevedela.dakujem za info 😉

milagros
11. dec 2018

Ano zapisuju si komu dali to tlacivo ziadost lebo tam je hore kod 😁 a uz aj na tej dohode rodicov je velkym napisane ze treba prilozit kopiu novej zmluvy ked bude robit u toho isteho zamestnavatela....rozmyslam ci to neni v rozpore so zakonom o osobnych udajoch 😂

gerlachovka
12. dec 2018

@lienka263 od mojho muza nepytali OP ani si nezapisovali ze si prevzal tlacivo....asi kazda pobocka to ma inac . wtf, vsak je to len tlacivo a i ked ma nejake ciselne oznacenie. no a co ? vsak je to len pre nejake evidencne ucely. ked sa gynekolog pomyli a odhodi to tlacivo tiez musi hlasit SP, ze sa to tlacivo nepouzilo ? to len taka recnicka otazko-uvaha, lebo toto je uz vrchol co vymyslaju.

veronikabell
12. dec 2018

@gerlachovka možem poprosiť o pridanie do skupiny, dakujem

majusqa77
12. dec 2018

@gerlachovka ja mam napriklad v karte napisane, ze vypisal ziadost cislo xy 🙂

gerlachovka
12. dec 2018

@majusqa77 No vidíš, a moja keď mi zaskrtla omylom že som zamestnaná a išla mi to opraviť tak to prvé tlačivo hneď hodila do koša. Tak neviem ako je to. Ale to bolo 2 roky dozadu tak zase možno sa to zmenilo.

jvlo
12. dec 2018

Ako dlho trvá schválenie žiadosti? Manžel ide asi meniť prácu, tak koľko by mal byť doma, aby nerobili problémy

majusqa77
12. dec 2018

@jvlo maju na to 60 dni

gerlachovka
12. dec 2018

@jvlo Na schválenie majú 60 dní. Ale sú už prípady, kedy schválili a keď zistili že muž zacal pracovat zrušili poberanie materského.

gerlachovka
12. dec 2018

@jvlo A ešte zvyknú resp. mozu tu lehotu 60 dní predĺžiť o ďalších 60 dní.

bosorkabb
12. dec 2018

Je tu aj niekto taký ktorý na novej zmluve má pol úväzku? Či robia problémy aj vtedy.

gerlachovka
12. dec 2018

@lienka263 Inac ak mate zriadeny elektornicky podpis, je mozne o materske poziadat aj elektronicky, tu je blizsie info https://www.socpoist.sk/poradna-moznost-otca-po...

a k tomu infu som sa dopatrala tu https://platforma.slovensko.digital/t/ziadost-o... ....inac celkom vtipne (alebo skor do placu ) citanie z roku 2016 ako si jeden otecko chcel poziadat elektronicky a aj sa mu to potom podarilo. je tam aj skopirovana jeho komunikacia s SP a aj ako ich usmernil, nech si vyziadaju potvrdenie o tom, ze matka nepobera rodicak sami.

A najviac ma pobavilo, ked inemu oteckovi, ktory pouzil tlacivo s ciselnym oznacenim , ktore uz pouzil ten prvy otecko nakoniec vyhoveli a zmenili si cislo tlaciva sami ale samozrejme ho najprv upozornili ze to nieje mozne:
"tak este aby ste vedeli, poziadal som si o matersku a pouzil som tlacivo, ktore poslali Filipovi. Volala mi referentka, ktora to dostala, ze to nemozem, lebo to nie je original a je tam cislo ziadosti, ktore je uz evidovane na pana Likavcana. Tak som jej povedal, nech si to zaeviduju pod novym cislom a ze original to samozrejme je, lebo je tam moj vlastnorucny podpis (osobne som to tam odniesol). Ona na to, ze ked ja takto, tak to postupi na sporovu agendu. To be continued …" a pokracovanie "tak neviem ci si to pani rozmyslela alebo jej to nadriadeni vratili, ale dnes prisla materska 😎 Dokonca aj elektronicky poziadali UPSVaR o rozhodnutie o pozastaveni rodicovskeho manzelky, ale UPSVaR to skor dorucil nam postou ako elektronicky do Socialky. Takze som im to tam pekne zaniesol. V kazdom pripade podanu ziadost o materske na tlacive s uz “pouzitym cislom” tuto z vlakna, prezili."

....cisty cirkus Humberto tato SP ....ale nieje to z tohto roku, tak to len tak pre info .