Otec na materskej - zamietnuté prípady
Dobry den. Chcel by som sa spytat na takuto moznost: Chcel by som ist na matersku dovolenku a zaroven aj pracovat. Ale kedze po novom zamietaju pracujucim oteckom ziadosti, rozmyslal som ze by som si na obdobie materskej otvoril zivnost. Prosim o radu schvaluje socialka taketo pripady alebo nie. A da sa to vobec takto vyuzit? Za vsetky rady dakujem lebo uz ma zacina tlacit cas.
Viete mi prosím poradiť,lebo odvšadiaľ mám inú informáciu.Uz neviem kam za platbu a koho sa opytat.Syn 2 r,, manžel by chcel ísť na materskú,s tým,že počas nej by nechcel pracovať.Fakt je ten,že ja sa do práce tiež nechcem vratit.Mozem sa prihlásiť na to isté dieťa ako na osobu starajúcu sa o dieťa do 6 rokov,s tým,že mne padne rodičovská.Druhe dieťa zatiaľ nemáme Otazka je,či to ohrozí moju prácu,pracujem na TPP.Moze mi zamestnavatel dať výpoveď?Musím ho o tom informovať?Dakujem
Inak a neviete nahodou ci sa mozu vyplacat odmeny oteckovi co je na materskej? Napr.ked maju vo firme polrocne odmeny
Baby prosím Vás poraďte mi. Sú tu nejaké mzdárky? Mám zamestnanca a chce ist na MD ale zaroven aj pracovat. co je lepsie - založiť živnost alebo skrateny PP?
@michu11 nie som mzdarka ale manželova to zisťovala cez známu v SP. Ak bude mať druhý pracovný pomer materskú mu neschvália a má očakávať kontrolu z inšpektorátu práce. Preto sa firma rozhodla že už nebude dávať ďalšie zmluvy počas materskej otcom. Jedine živnosť budú akceptovať. Informácia z piatka, možno to pomôže.