icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
apart
Autor odpoveď zmazal
apart
21. jan 2019

@katka8855 zmluvy,papierovacky,sedeli s nadriadenym.Ale všetko v poporiadku mal.

jozefl22
21. jan 2019

Dobry den. Chcel by som sa spytat na takuto moznost: Chcel by som ist na matersku dovolenku a zaroven aj pracovat. Ale kedze po novom zamietaju pracujucim oteckom ziadosti, rozmyslal som ze by som si na obdobie materskej otvoril zivnost. Prosim o radu schvaluje socialka taketo pripady alebo nie. A da sa to vobec takto vyuzit? Za vsetky rady dakujem lebo uz ma zacina tlacit cas.

apart
21. jan 2019

@jozefl22 zdravím,schvaľuje😉známym pred pár dňami schválili,od podania žiadosti do 14dní mali kladné rozhodnutie.Takže kľudne do toho

akronop
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
22. jan 2019

@akronop nemusia skúmať, vidia aký má plat na základe odvodov.
Matka môže požiadať o rodičovský 6 mesiacov spätne

akronop
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
22. jan 2019

@akronop to je o šťastí. Sú taký ktorým schválili aj taký ktorým zamietli. Treba skúsiť a uvidíte.

yvush
22. jan 2019

Viete mi prosím poradiť,lebo odvšadiaľ mám inú informáciu.Uz neviem kam za platbu a koho sa opytat.Syn 2 r,, manžel by chcel ísť na materskú,s tým,že počas nej by nechcel pracovať.Fakt je ten,že ja sa do práce tiež nechcem vratit.Mozem sa prihlásiť na to isté dieťa ako na osobu starajúcu sa o dieťa do 6 rokov,s tým,že mne padne rodičovská.Druhe dieťa zatiaľ nemáme Otazka je,či to ohrozí moju prácu,pracujem na TPP.Moze mi zamestnavatel dať výpoveď?Musím ho o tom informovať?Dakujem

majusqa77
22. jan 2019

@yvush musis si platit zdrvotku. Muz moze a aj ty ostat dalej na rd

luliu
22. jan 2019

@yvush tak ako píše
@majusqa77 nič nemusíš hlásiť zamestnávateľovi, môžete byť obaja s nim ako si napisala, len si musíš platiť zdravotné poistenie

akronop
Autor odpoveď zmazal
majusqa77
22. jan 2019

@akronop do 70 eur mesacne, neviem teraz od 1.1.

akronop
Autor odpoveď zmazal
majusqa77
22. jan 2019

@akronop ved pockaj kym budes mat rozhodnutie

akronop
22. jan 2019

@majusqa77 no oni tu matersku priznaju urcite, len je otazka ci ju hned neodoberu, ked zistia ze otecko ma novu pracovnu zmluvu (kedze to je teraz loteria)

milagros
22. jan 2019

@akronop ano mne povedali ze vratia ale treba pockat do poslednej chvile radsej ako rozhodne socialka

milagros
22. jan 2019

Inak a neviete nahodou ci sa mozu vyplacat odmeny oteckovi co je na materskej? Napr.ked maju vo firme polrocne odmeny

majusqa77
22. jan 2019

@milagros mozu

milagros
22. jan 2019

@majusqa77 aj ked socialka chcela novu zmluvu teda videla kolko je momentalne prijem...?alebo zeby v ten mesiac ked dostane odmenu nedostal matersku?

majusqa77
22. jan 2019

@milagros co to ma spolocne s novou zmluvou? Odmena nebude spadat ani do odbodov pre sp

michu11
23. jan 2019

Baby prosím Vás poraďte mi. Sú tu nejaké mzdárky? Mám zamestnanca a chce ist na MD ale zaroven aj pracovat. co je lepsie - založiť živnost alebo skrateny PP?

yvush
23. jan 2019

@majusqa77 @luliu ďakujem vám.Na sociálke mi opakovane povedali,že má zamestnávateľ má právo vyhodiť nech čítam zákony,neviem to argumentovať ničím,tak sa pýtam.A zamestnávateľa nemám odvahu sa spýtať,lebo ako ho poznám,tak hneď začne hľadať cestičky,ako má odtiaľ dostať preč.

bosorkabb
23. jan 2019

@michu11 nie som mzdarka ale manželova to zisťovala cez známu v SP. Ak bude mať druhý pracovný pomer materskú mu neschvália a má očakávať kontrolu z inšpektorátu práce. Preto sa firma rozhodla že už nebude dávať ďalšie zmluvy počas materskej otcom. Jedine živnosť budú akceptovať. Informácia z piatka, možno to pomôže.

michu11
23. jan 2019

@bosorkabb Dakujem. Takze zivnost je asi najrozumnejsia moznost.

luliu
23. jan 2019

@yvush teba nemusí zaujímať co ti panička na socialke vraví. Doma môžeš byť do 3 r a zamestnávateľ ta vyhodiť nemôže a nemáš dôvod mu nič oznamovat, on ani nemá ako zistiť, že u vás nastala takáto zmena

bosorkabb
23. jan 2019

@michu11 áno ak je taká možnosť.

sasesoe
23. jan 2019

@yvush je rozdiel medzi rodicovskou dovolenkou kt dostavas z prace ako volno a ine je poberanie socialnej davky ci uz rodicovskeho prispevku al materskeho. Mozes byt na rodicovskej dovolenke z prace, ale nepoziadat o ziadn davky, teoreticky. Rp je narok, pravo, nie povinnost.