icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
zabka1000
23. jan 2019

@bosorkabb prosím ťa,ide o plný pracovný úväzok alebo sa to týka aj polovičného? To neschvalanie materskej

bosorkabb
23. jan 2019

@zabka1000 u manžela v práci aj, aj. Pobočka Malacky.

katka8855
23. jan 2019

@bosorkabb ani polovičné neschvaľuju? Veď ešte v TV vraveli, že polovičný je ok.

bosorkabb
23. jan 2019

@katka8855 vraj ako kde. Manzelovmu kolegovi zamietli a má pol úväzku. Viac neviem len čo mi muž povedal.

milagros
23. jan 2019

@bosorkabb no ked aj pri polovicnom ma vyplatu rovnako vysoku tak urcite zamietnu
@katka8855

evittam
24. jan 2019

@milagros Inak toto je uz len o buzerácii a vymyslani si. Nakolko SP nic do toho koľko zarobím, ked by mi dali aj za hodinu to co za 8.....

bosorkabb
24. jan 2019

@milagros určite nemá rovnakú mzdu, lebo je dosť nasraty že zarába menej a teraz majú finančné problémy. O tom debatovali z mužom a fakt sa mu nedivím že je nahnevaný, kto by nebol?

many123
24. jan 2019

@evittam prosim ta. Mame dvoch synov jeden bude mat v maji 6,druhy 2. Moze ist mm na matersku (zmluva a toto vsetko by bolo ok) a ja ostat s dvojrocnym doma? Viem,ze si musim platit tusim 66e do poist. ale ako budem zahlasena? Ked starsi uz bude mat 6r a Mam stale TPP. Dakujem pekne.

milagros
24. jan 2019

@evittam @bosorkabb samozrejme ze buzeruju,ved co ked usetria,lebo isto kopec rodin to vzda,duplom ked este treba do zdravotnej odvody teraz platit.... vyzera ze maju malo roboty lebo ti co sa budu sudit tak nielenze "zahltia"sudy , uz aj tak v dost "zahltenej"republike kedze co viem tak v niektorych pripadoch sa na pojednavanie cakaaaaaa hooodne dlhoooo napr.pri vyzivnom.....ale este aj ked ti co sa budu sudit a vyhraju "pripravia"stat o peniaze/tak nakoniec neviem ci usetria/pretoze zaplatit sudne trovy a pod.bude muset v tom pripade stat

gerlachovka
24. jan 2019

@milagros Ušetria lebo nie každý má na to súdiť sa. A presne s tým Sociálna poisťovňa ráta.

bosorkabb
24. jan 2019

@milagros o súdoch viem svoje, chodím na ne už 2 roky a tie lehoty katastrofa. A každý sudca si vykladá zákon inak. Proste bordel.
SP je na súdoch ako doma. Má veľa sporov.

katka8855
24. jan 2019

@milagros môj nema, má ju cca polovičnú ako mal na zmluve z ktorej ide na materskú

katka8855
24. jan 2019

Mňa na tomto najviac hnevá jedna vec, a to že pokiaľ má človek živnosť tak SP neriesi nič, otec nemusí ani vedieť ako jeho dieťa vyzerá. Pritom je dobre známe že živnostník si skresava odvody ako sa len dá. A my zamestnaní, čo odvody zmeniť nevieme sme buzerovani a zamietaju nám materské !!!

evittam
24. jan 2019

@many123 Voci zamestnávateľovi si na RD-tam sa nic nemení. Na ZP ako samoplatca. Alebo na staršieho do 6rokov ale to moze chodit do škôlky len na 4h

evittam
24. jan 2019

@katka8855 No len potom ma aj MD aj PN z tych skresanych odvodov a nema narok na podporu. Pokial si teda neplatí aj PvN.😉

bosorkabb
24. jan 2019

@katka8855 možno preto že živnostník nemá určený pracovný čas.
@evittam asi myslela živnosť len na dobu poberania MD.

many123
24. jan 2019

@evittam dakujem pekne...
na starsieho to uz nevyjde,uz bude mat 1.5 6rokov, a je predskolak. cize zahlasim sa len ako samoplatca? A mozem byt doma a starat sa o 2 r? A mm matersku a chodit do prace (jemu sama uctovnicka dala taky navrh, a vraj na dohodu by mal zmluvu, zmenil poziciu v kancelarii,ze by to bolo mozne spravit) lenze na starsieho uz to nechcem davat ci sa to da na mladsieho nejako...

evittam
24. jan 2019

@many123 Plati co som už napísala. Btw.a čo keď je predskolak? Stale mozes ušetriť na odvodoch 3mesiace

milagros
24. jan 2019

@katka8855 veru z hladiska toho co tak velmi propaguje socialka ze materske davaju ako nahradu prijmu a ze otec aby prevzal starostlivost o dieta tak je zivnost najvacsia sprostost pretoze kooopec zivnostnikov robi na cierno cize maju cisty zisk a kolkokrat tahaju od nevidim do nevidim a kopeeec ich takymto sposobom zarabania penazi nemaju paaru napr.co je to hypoteka kedze zarobia tolko ze ju ani nepotrebuju....z ktorej mimochodom tiez idu peniaze statu pokial viem
ako je to fakt cista buzeracia zivnost ano PP nie....

katka8855
Autor odpoveď zmazal
evkagardian
Autor odpoveď zmazal
evkagardian
24. jan 2019

@katka8855 6.bod blbost-schvaluju..v POVAŽSKEJ ano...viem o dvoch kockach cerstvo co im schvalili a su doma..len teda su doma s druhým dietatom

zabka1000
24. jan 2019

@evkagardian zrejme to tak plánujú od nejakého dátumu

evkagardian
24. jan 2019

@zabka1000 len mozr to byť myslene na to iste dieta..ze muz md a matka rd..tieto prípady sú ze muz so starsim do 3 rokov md a matka rd s mladsim..

milagros
24. jan 2019

Vsak to je uz davno zname ze ak matka pobera rodicak tak neschvalia

evkao
24. jan 2019

@milagros nie ze pobera rodicak, ale budu zistovat, ci zostava doma, na "rodicovskej dovolenke"

milagros
24. jan 2019

@evkao tak to potom im musi riadne hrabat ked matka bude robit kde asi bude dieta tie 4 hodiny ked bude robit aj otec? Odlozia ho do zalozne?no som zvedava lebo je pravda ze muza sa pytali na socialke ci ja ostavam doma

stevvvka
25. jan 2019

Tiez mam dojem, ze podstatne je, ci je matka doma. Asi sa im zda, ze ked chlap uzivi rodinu z polovicneho uvazku a materskej, ze sa maju luxusne a materska nie je podstatna...

guglina
25. jan 2019

Toto všetko hovoria celý čas odkedy to začali zamietať, tu je to len zhrnuté. Faktom ale zostáva že sú to len nimi vytvorené podmienky nevychádzajúce zo zákona

evittam
25. jan 2019

@katka8855 Stále to nie je v zákone cize si s tym môžu vytriet....