Otec na materskej - zamietnuté prípady
@adula3334 tiež nechápem tomu neplatenemu volnu, veď je na rodičovskej dovolenke. To či poberá materskú dávku je úplne o inom.
To odvolanie môže napísať aj pán Boh a nepomôže. Ak SP nechce smola. Je tu viac báb ktorý to právnik písal a nič s toho. Potom jedine súd. Pridaj sa do skupiny na fb tam to riešia.
Tento otec na materskej to je jeden z navacsich odrbov socialneho systemu Slovenskej republiky.Ja nehovorim,rodicak je nizky,kazdy si chce prilepsit.Ale ked vidim to odrbavanie v tomto a kopec ludi realne v existencnej nudzi tak mi je z toho nanic.Matka doma,otec pracuje a este aj pobera matersku,kazdy hlada spoaob ako to oklamat...ako hovorim "otec na materakej"je najzneuzivanejsia cast socialneho systemu.
@nini1010 vies,kazdy si chce prilepsit,nevrav ze ti jedno,ci dostanes o 1400e viac ci menej.maka od rana do vecera-v starej firme-15r,z jeho vydretych penazi mu nemalu ciastku stahuju,preco nie?ide to z tvojho vrecka?nie,vratia mu zlomok z jeho penazi.lepsie ako by si ich mal napchat do vrecka nejaky zlodej z tohto statu
Pekný deň, rada by som sa spýtala,bol tu pripad, ze zamietli materske aj otcovi, ktory je SZČO? on môže vykonávať živnosť aj nadalej? kedže ani matka na materskej nemusi pozastavit zivnost(manzel pracuje z domu a vedel by pracovat aj pocas jeho materskej). Ja by som pravdepodobne isla pracovat na 1/2 úväzok. Kym by som presla tych 56 ci 57 stran diskusie, radsej som sa opytala. Dakujem
@ivana.natasha pri živnostníkoch nie je problém, zatiaľ
@luliu dakujem krasne za odpoved, dufam, ze to vydrzi este nejaky cas.
@adula3334 Ja rozumiem dovodom.Bola som na rodicaku a viem co to je za prezivanie.Lenze su situacie a situacie.Poznam pripad,kedy napr otec zarobi 2000 v cistom a este si dal na seba aj matersku.Ja tie peniaze nikomu nezavidim,ale ked vidim ako sa jedno zneuziva a druhi nedostanu hoci su doslova v exist.nudzi tak je to na zaplakanie.Proste toto je odrb jak Brno,cely otec na materskej,len to som tym chcela povedat.
@nini1010 každý si chce prilepšiť, na otcov na materskej väčšina nadáva ako to zneužívajú, ale ako kradnú politici pred tým každý oči zatvára, tí čo išli do ulíc, dostali, či to boli zdravotné sestry, učitelia atď keď majú otcovia problém, nech sa páči, ulice sú prázdne a nie si sama, čo žila z rodičovskéhoh, buď rada že si ho dostávala po dobu troch rokov, lebo v iných štátoch po pár mesiacoch matka nedostane nič.
@dai @nini1010 je to pravda podporu tu nenájdete, kedže téma je zameraná ináč. Ale ked sa zamyslite, otcovia len využivali dieru v systéme. Presne tak ako väčšina matiek pri dobrovolnom poistení, kým sa zákonodárci nerozhodli tú dieru zaplátať. Teraz už nie je možný súbeh zamestnania a dobrovolného poistenia, a hľadajú sa iné možnosti ako si prilepšiť rozpočet.
A pokiaľ sa zákon nezmení ako sa zmenil pri dobrovolnom poistení tak SP by nemala svojvolne svojím výkladom, kt. nemá oporu v zákone nepriznávať materské dávky otcom. Ak sa zmení zákon, a SP bude konať podľa zákona tak táto téma zanikne - lebo nebude mať odôvodnenie. SP začala konať represívne, čiže ak naozaj otcovia dajú ju na súd, tak majú podla mňa veľkú šancu vyhrať tieto konania. A možno potom sa zákonodárci rozhodnú zmeniť zákon aby nedochádzalo k zneužívaniu.
Mimochodom, v čom je otec horší ak chce počas poberania MD pracovať? Aj matky počas poberania MD pracujú a SP im zatial na MD nesiaha. Čo ak začne? Čo ak bude rušiť MD aj matkám lebo jej to prešlo u otcov.
Ano matka kt. pracuje vo fabrike za pásom asi ťažko pôjde od 3-4m bába do práce, ale matka kt. pracuje kdesi v administratíve tak si den dva tri do týždna nájde čas a zariadi aby šla do práce. A aj ona podla vašich vyjadrení zneužíva štát aj jej má SP vziať MD? Či matka je iné ako otec? SP by mala dávať pozor lebo toto naozaj zaváňa diskrimináciou, kt. zákon zakazuje.
@winni nie🙂 som na rodičovskej, muž celý život maká a nie... Ja to pokladám za od. B a myslím ze tie peniaze vrámci solidarneho systému patria do úplne inej priehradky... Jasne ze ak muž chce budovať vzťah s babom a zostať na materskej a príde o svoj príjem (materská je definovaná ako náhrada za ušlý príjem) tak ma plne právo na materskú...
Ak by bol zámer dávky taky ako sa tu prezentuje - prilepsenie popri rodicaku, , tak by sa materská automaticky priznávala každému chlapovi co pracuje, či?
@zalka ahoj... Áno, zneužívajú dieru v zákone.
Ja vnímam zákony ako celok - každý sa prijíma za nejakým účelom a účel tejto dávky 100% nie je prilepsenie popri rodicaku...
Ak chlap sa stará o dieťa a popritom si privyrába tak nech ma dávku... Tu ale uznaj že ide o jasný úmysel zneužitia, chlapi sa nechystaju starať o dieťa ani si privyrábať - oni sa chystajú využiť dieru v zákone, to je všetko, absolutne nechcú naplniť zmysel dávky, mnohokrát robia to isté len papierovo zmenia zmluvu...
Ci to na súde prejde alebo nie závisí od právnikov a aký výklad podajú, u nás neplatí precedens, čiže každý sudca môže rozhodnúť podľa vlastného uváženia...
@dai áno tak ako matky zneužívali dieru v zákone a navyšovali materské, tak ako matky využívajú dieru v zákone aby mali max. podporu ...
a tieto dieri sú tam roky, prečo zákonodárci nekonajú. A hovorím jedno, teraz SP svojvolne ruší MD otcom, za chvílku začne rušiť MD matkám, začne rušiť ostatné dávky. Ved predsa nemôžu konať protizákonne a to konajú, kým ta diera tam je.
@majusqa77 no ak si matne spomínam tak ani RP nevyplácali ak náhodou po MD matka čerpala dovolenku v zamestnaní tak prišla o RP za ten čas, kedy "pracovala".
Kamarátka šla do práce od 3m dvojičiek, látali plátali a to mala max. MD, akurát ako szčo nechcela prísť o klientov a defakto o prácou tak musela sa vrátiť skôr do pracovného života. Len ona ako szčo pracovať mohla na rozdiel od zamestnaných matiek.
@zalka pozri- akonáhle úrady tieto diery zaregistrovali ( väčšinou potom ako sa dávky masovo preukázateľne zneužívali) a nebolo práve pred voľbami tak sa platali - osobne tie veci co si vymenovala pokladám za podobný o. Rb ako toto materské otcov - žiaľ úroveň zákonov len svedčí o úrovni tých čo ich tvorili... Opäť ale opakujem že každý zákon má aj nejaký cieľ ktorý je pri dávke napísaný - chápem ze účtovníka toto nezaujíma, právnika a hlavne sudcu by ale malo - zmysel materskej je náhrada strateného príjmu počas starostlivosti o dieťa... Podľa teba tento úmysel tyto otcovia spĺňaju? Stačí aby sa sudca zameral na tento bod a chlapi nemaju šancu sud vyhrať... To je samozrejme môj laicky pohľad na vec - viem ze su tu ženy co tvrdili že sa idú súdiť tak som celkom zvedavá ako súd rozhodne...

@zdenda1210 to je riadna blbost co vam povedali. Manzel klidne moze ist na rodicovsku aj na kratsie obdobie ako 28 tyzdniv. Moj manzel bol so starsim synom iba 24 tyzdnov, lebo stn dosiahol 3 roky. A normalne mu teda tym dnom skoncila rodicovska. Aj v praci tak oznamoval. Takze vas oblbli