icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
loginexistuje
24. feb 2019

@milagros velmi pochybujem ze do tohoto by standardny zamaestnavatel isiel ved riskuje pokuty a to sa proste zakonne neda ze mas polovicu pracovneho fondu ako nadcas

milagros
24. feb 2019

@apart na skrateny uvezok a aj plat ma "skrateny"?mali by ste ich obhanat,volat lebo 11.3.ti vlastne konci doba aby si mohla spetne ziadat rodicak

scoobinko
24. feb 2019

Prosím vás, keď mi (otcovi) náhodou neuznaju materské, čo potom? Môžem požiadať o nejakú rodičovskú dovolenku / rodičovský príspevok? Ide mi o to, že čo v praci? Ako vykryjem ten čas, čo
som bol doma a nepracoval? Ďakujem vám za rady

lienkasta
24. feb 2019

@scoobinko ak budeš doma, tak ti matersku priznajú.

scoobinko
24. feb 2019

@lienkasta robiť budem na 40hod mesačne, ale v inej firme

bosorkabb
24. feb 2019

@milagros problém je že SP posiela kontrolu z inšpektorátu práce a to žiaden zamestnávateľ nemá rád takže radšej takéto veci hneď zamietne aby nemal problémy. Už veľa firiem dáva na výber bud len materská alebo práca. Nechcú dávať ďalšie zmluvy. Boja sa.

adula3334
25. feb 2019

mamicky,tak mi napadlo,muzovi od 7.1. neuznali matersku,vyjadrenie sme dostali az teraz,co to znamena prenho?ide sa odvolat,to je jasne,moze to trvat aj 3 mesiace,v apr ma maly 3r-teraz sa ma ako spravat v praci?v starej si zobral neplatene volno,ma tam podanu vypoved s vypovednou dobou 2mesiace.v novej-ked mal byt na materskej-pracoval 4h,plus 4h homeoffice.maleho sme do skolky nedavali,on nechodil na sluzobne cesty-na ktore potrebuje chodit,ale poriesili to bez neho.teraz sa ma ako spravat?my nevieme ci mu to schvalia,musi sa zariadit tak aby v praci daval maximum zo seba,tak teraz co?

adula3334
25. feb 2019

ma mat rezim akoby bol na materskej,ci nie?chapete co tym myslim?s tymi peniazmi sme ratali,bolo by to pekne plus,takto ma plus ma ked chodi na sluzobky-len ci sa ma este spravat tak,ze je na materskej,ci nie?

loginexistuje
25. feb 2019

@adula3334 ak sa ide odvolat tak je predpoklad ze
to budu skumat a potom je to treba dodrzat samozrejme ved prve co kontroluje IP je dochadzka
dieta ze chodi do skolky resp je na neho prideleny normativ oni v systeme maju toto sa bezne reportuje aj na ine ucely takze ak mas pre neho skolku je jedno ci ho davas ci nie berie sa ze ju vyuziva

cele to mate komikovane najma tym neplatenym volno a ziadostou o rozviazenie PP co by vam mohlo skomplikovat potencionalne aj muzove naroky napr na podporu ak by sa s nim v tej novej firme rozlucili vzhladom na tento stav ani nie tak s narokom ako s vyskou sumy

adula3334
25. feb 2019

@loginexistuje no v podstate mu vsetko skomplikovali,tym ze im to tolko trva,od 7.1 bol doma nevieme kvoli comu,v starej mu musia dat neplatene volno a to moze byt rad,ze sa tak dohodli 😡

adula3334
25. feb 2019

@loginexistuje ale chapes na maju cas,a on ten cas nema,kedze nema matersku,potrebuje v praci zabrat,

kaja01
25. feb 2019

@adula3334 Z ktorého pracovného pomeru išiel na materskú?

zdenda1210
25. feb 2019

@adula3334 ja teda neviem,ani sa nejako do toho nerozumiem, ale tiež sme vybavovali materskú otca a nám bolo povedané,že na materskú môže nastúpiť najneskôr v dva a pol roku, aby ta materské bola pol roka, že keď už to presvihneme o mesiac,tak nám ju neuznaju. A keď ma Vaše dieťa 3 roky v apríli, tak tam ta podmienka nie je splnená . Ale neviem,kedy ste ai podávali žiadosť.

adula3334
25. feb 2019

@kaja01 z toho kde ma teraz spatne neplatene volno a podanu vypoved dohodou.ci co myslis?

adula3334
25. feb 2019

@zdenda1210 moze ist,len nedostane 6 mesiacov matersku,ale adekvatne

adula3334
25. feb 2019

@loginexistuje on v novej praci zostava,tam vypoved urcite nezostane,zamestnavatel mu zo vsetkym pomaha,prisposobuje,aj odvolanie ide cez ich pravnika.ale ano,vidis,keby nieco je v haji,lebo oni mu to skomplikovali

scoobinko
25. feb 2019

@loginexistuje vieš mi, prosím, poradiť? Zdá sa, že sa vyznáš 🙂

adula3334
25. feb 2019

ospravedlnujem sa za chyby,teraz po sebe citam 😅 vytocena som z toho

kaja01
25. feb 2019

@adula3334 Dobre, požiadal o materskú zo starého pracovného pomeru, ku ktorému dňu tam žiadal o neplatené voľno a prečo žiadal o neplatené voľno?

adula3334
25. feb 2019

@kaja01 o materske ziadal od 3.1., 7.1.nastupil v novej praci,teraz mu prislo rozhodnutie,ze materske mu priznavaju od 3.1 do 7.1 -od 7.1 mu zamietaju-pretoze bla bla...od toho siedmeho teda oficialne na materskej nie je,tak to v praci nejako museli doriesit.ma tam podanu vypoved dohodou 14.4.2019.do toho casu tam bude na neplatenom volne,ci mal nejaku inu moznost?

luliu
25. feb 2019

@adula3334 nechápem to neplatené voľno. Véd šiel na materskú, tak aké neplatené voľno

majusqa77
25. feb 2019

@adula3334 ma. Rodicovska dovolenka. A vypoved dohodou neexistuje

adula3334
25. feb 2019

@luliu isiel,ale na materskej teraz nie je

adula3334
25. feb 2019

@majusqa77 dohoda o skonceni pracovneho pomeru.a ked bude teraz na rodicovskej dovolenke-nemoze ziadat o materske,ci?

adula3334
25. feb 2019

maly bude mat 14.4.2019. 3 roky

majusqa77
25. feb 2019

@adula3334 podla zp moze mat muz len rodicovsku dovolenku. Bud s poberanim materskeho, alebo bez

adula3334
25. feb 2019

@majusqa77 tak teraz som uz uplne domotana.v starej praci bol dat vypoved zaciatkom febr. ku dnu 14.4.2019.to ma podpisane.ratal s materskou do toho casu.minuly tyzden mu prislo rozhodnutie,ze od 7.1 mu narok na materske zamietaju-na to sa ide odvolat.po tomto zisteni,volala z personalneho v novej praci na personalne do starej prace,a dohodli sa,ze mu tento cas vyriesia neplatenym volnom-ani jedna firma mu nechce uskodit a toto bolo najlepsie ako to vyriesit.verime,ze po odvolani mu materske schvalia,pise nam to pravnik.sme v prave.keby bol na rodicovskej dovolenke-moze este ziadat o materske?

majusqa77
25. feb 2019

@adula3334 este raz. zakonnik prace nepozna pre otca pojem materska dovolenka, iba rodicovska. To, ci ziada o materske na nu nema vplyv

adula3334
25. feb 2019

@majusqa77 aha,takze on je do 14.4 na rodicovskej dovolenke?a je jedno,ci mu materske schvalili,ci nie?

majusqa77
25. feb 2019

@adula3334 podla mna ano. Neviem naco/preco ho prehadzovali na neplatene volno