icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
luliu
12. mar 2019

@kristulkamarulka dnes zamietaju materskú keď muž pracuje na novú zmluvu, pretože pracuje a nestará sa o dieťa, takže nemôže poberať materskú (vysvetlenie sp)

barnes
12. mar 2019

@kristulkamarulka ja som bol zaniest tento tyzden ziadost o matersku priamo na SP a rovno sa ma pani spytala ci mam pre nu aj novu aj staru zmluvu, aby ich mohli hned porovnat. Nova zmluva je na pol. uvazok... teraz uz len cakam na rozhodnutie.

milagros
12. mar 2019

@barnes este treba z UPsvar rozhodnutie o odnati rodicaku

milagros
12. mar 2019

@because asi lepsie zaniest hned lebo ked bude podavat ziadost budu to od neho pytat tak to vybavi aspon jednou cestou

because
12. mar 2019

@milagros dakujem pekne, pri podavani ziadosti sa ho nic nepytali. Asi to tam pojde zajtra zaniest a uz nech sa deje co sa ma...

majusqa77
12. mar 2019
majusqa77
12. mar 2019

@because moj muz si bol na sp vcera pytat ziadost a dostal k tomu toto

because
12. mar 2019

@majusqa77 dakujem. Toto sme nedostali, zjavne aj tlačová davaju ako sa im zachce.

kristulkamarulka
13. mar 2019

A prosim vas, mm teda nastupuje na md k 1.4. Buduci tyzden ide na socialku po papiere. A vsetko vybavit. Ja ked sa odhlasim z rodicaku, co mi treba vybavit? Od 1.6. Nastupuje do novej prace, to sa ja vratim na rodicak (ak si nenajdem pracu). Ale dovtedy co so mnou? ja uz sa v tom stracam 😒

luliu
13. mar 2019

@kristulkamarulka prihlásiš sa na up ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov a musíš si platiť zp

evittam
14. mar 2019

@luliu Na UPSvaR sa neprihlasuje ako pises-to sa ani neda.😁😉
@kristulkamarulka Bud sa registrovat ako uchádzač o zamestnanie a ZP ti bude platiť stat alebo ako samoplatca do ZP.

sasesoe
14. mar 2019

@kristulkamarulka 1.6. Ked nastupi do novej prace tak teoreticky vam nemusia hned odnat matersku, podla toho, co je hore, tak to vyzera, ze riesia pri tom istom zamestnavatelovi. Ale neviem, skus sa popytat v sp a uvidis. Podla zakona by to nemal byt problem.

adula3334
14. mar 2019

prosim vas,odvolanie ste posielali postou-ci zaniesli osobne?

kristulkamarulka
14. mar 2019

@evittam to sa mi na 2mesiace asi viac oplati si sama platit ci?

evittam
14. mar 2019

@kristulkamarulka To uz ty musis vediet.

andrea100
17. mar 2019

@gerlachovka prosím pozvať do skupiny

majovka18
21. mar 2019

Ahojte baby, prosím viete mi poradiť BA kraj chlap z plného úväzku na skrátený aj reálne naozaj, schvaľujú či nie??? Ďakujem

milagros
21. mar 2019

@kristulkamarulka ked si aktualne na rodicaku a poberas prispevok tak sa ti oplati ukoncit poberanie az 2.4 a mm ze by siel na matersku od 2. Lebo to by si este dostala za april rodicak ...a ked nastupi do roboty nemusi prerusit matersku ...ale ked nerobis a nie si na rodicaku treba si platit zdravotku

brunettka89
22. mar 2019

Ahojte, tak nám to prešlo polovičný úväzok, nižší vymeriavací základ, ja mam opatrovatelsky na babku a to jedine co riešili, že ako a koho opatrujem, sme TN kraj. Držím palce aj ostatným 😉

kristulkamarulka
22. mar 2019

@milagros presne toto mu dnes povedala teta na socialke 🙂

evkagardian
22. mar 2019

@brunettka89 aj u nas v Pb ochotne poradila presne toto..muz ide od 2.4.na md..

milagros
22. mar 2019
nikikub
25. mar 2019

Zdravim, mam otazku ale ohladne dochodkoveho poistenia. Mam synov 2,5r a 7mes, manzel podal ziadost o matersku na mladsieho syna, ja ostavam doma na rodicovskej. Bude za mna nadalej platit stat dochodkove poistenie? Zo socialky mi prisiel papier, ze mi vznika poistenie od 18.3.2019 (moja MD s mladsim trvala do 17.3.) Verim ze mi poradite. Dakujem.

majusqa77
25. mar 2019

@nikikub so starsim uz bol na md? A prihlas sa na starsie dieta

lvk357
25. mar 2019

Dobry, synovi zamietli matersku, co ma teraz spravit. Moze jeho manzelka poziadat o Rodicovsky a k akemu datumu? Mozeaj spatne? A syn moze casom ak splni podmienky znovu poziadat o MD

nikikub
25. mar 2019

@majusqa77 so starsim nebol, ani nepojde. Prave mne v soc poistovni povedali, ze to mam vsetko v poriadku, no ja im velmi neverim, ked pani musi volat 3x a radit sa s inymi. Ak by som bola prohlasena na starsie dieta ako mi tvrdili, preco mi prislo oznamenie o vzniku poistenia k 18.3.?

majusqa77
26. mar 2019

@nikikub lebo automaticky daju na to mensie po materskej. Tak potom, ked prejde do starostlivosti otca si to prehlas

nikikub
26. mar 2019

@majusqa77 aha, no to som potrebovala vediet, super dakujem 👍🏼 Ked manzelovi schvalia budem to riesit

joannita
26. mar 2019

Tak dnes nam schvalili matersku pre muza, je zivnostnik. Vsetko islo bez problemov a rychlo...

danicaa24
27. mar 2019

Ja mam otázku ako môžu zisťovať ci otec reálne zostane doma, pretože manžel žiada o materské z pracovného pomeru ktorý mu bude stále trvať ale on reálne zostane s dieťaťom doma a doma budem aj ja