Otec na materskej - zamietnuté prípady
@gabulienka623 pravnika sme pri podani zaloby neoslovili, napisali sme si ju sami. Mihalovu sme pozreli len aby sme vedeli ako by mala vyzerat a co obsahovat.
Ahojte, ako je to vlastne s vojakmi a dobrovoľným nemocenskym poistením? V novembri minulého roka sme začali platiť DNP a v decembri sa nám narodil syn. Vychádza nám že manžel by mal požiadať o materskú v auguste. Môže pracovať a poberať materskú? Či čo máme robiť? Zaplatili sme tam skoro 5tisic eur a bojím sa že nedostaneme nič. Čo mi poradíte? Ďakujem za každú odpoveď
Dievcence, tak mm schvalili matersku, uz je sice mesiac na nej a ja 2 tyzdne v praci 😂😂 ale to napatie bolo strasneee 🙏🙏
Na md nastupil k 2.4, ja som k 2.4 nastupila na UPSVAR a 5.mi volali,ze ma vybrali na pohovore 🙈
No ALE!! Mm pani na socialke poradila, nech nastupi k 2..zabudla mu vsak povedat,ze tym, ze mne vznikol narok este na rodicak, nemala som v tom mesiaci narok na podporu... Takze tento krok si dobre premyslite (ak budete v rovnakej situacii ako my). Ci sa Vam po finacnej stranke oplati 260e alebo tych 55% (??) z prijmu.
V juni mm nastupuje do novej prace, tak sme zvedavi, ci mu nechaju aj matersku (pani na socialke tvrdila,ze ano) 🤔🤔
Vsetkym Vam drzim palce 💪💪
@ikea85 fuuuu, tak to je ozaj blbá situácia. Mňa by zaujímalo či sociálna poisťovňa vie odkontrolovať či pracuje. Platia vojaci nejaké odvody do sociálnej poisťovne? Neviem poradiť, ale neskúsili ste navštíviť prednášku Mihála? On radí takéto postupy, tak by mohol vedieť...
@lavender21 no to že vojaci majú svoj vlastný sociálny systém. On nemá nič spoločné zo sociálnou poisťovňou. Len sme platili do DNP z dôvodu materskej keďže od Mihala nam bolo povedané že je to tak možné. A teraz neviem. Ti poviem že mám z toho žalúdočné problémy. Ja nezamestana, 3 deti a tak si z dlhej chvíle platíme 650€mesacne. 😪
@ikea85 keď naozaj nemajú nič so sociálnou poisťovňou ako píšeš, tak sociálna poisťovňa to nemá ako zistíť, že pracuje... 😉 držím palce...
Ahojte baby bol niekto v situácii že po schválení materskej oteckovi si otecko otvoril živnosť? Nezamita potom SP nárok na materské? Teoreticky prvý rok sa odvody zo živnosti platiť nemusia. Len neviem ci nie je nejaká povinnosť ohlásiť živnosť SP? Dakujem
@ikea85 tomu rozumiem, ale ze by vas to vyslo narovnako keby platil ovela menej a matersku by mal napr. 750e. Pretoze napr. 1400e materska minus 650e co ste platili je 750e. Proste nedava mi to logiku preco takto ste to riesili, ale ok viem ze tym ti zrovna nepomozem. Kazdopadne drzim palce ✊
@ikea85 chápem ťa. Bohužiaľ ten pan je vojak a tiež platil a zamietli mu to. Skús sa pridať do skupiny na fb boj za uznanie materskej otcom tam nájdeš dané tlačivo (prehlásenie) aj vyjadrenie Mihála. Keby bolo na mne tak vám materskú schvalim ale nieje to v mojej moci.
SP začala všetko kontrolovať, komplikovať, presťahuje konanie a mnoho iného.
Ahojte, bol som pracujuci otec na materskej a mne bola materska najprv schvalena a teraz mi prisiel list s oznamenim o zacati konania, lebo maju podozrenie, ze som sa o dieta nestaral, kedze zaevidovali, ze som uzavrel novu pracovnu zmluvu. Nasiel som tento clanok tykajuci sa mojho pripadu : https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=183
Nepise sa tam ale, co v takom pripade robit. Mate niekto skusenost ? Myslite, ze by mi pomohlo potvrdenie z prace, ze som vykonaval home office ? Ide mi o to aby sa to vyriesilo co najbezbolestnejsie. Materska mi skoncila 14.4 a chcu mi odopriet len tu poslednu ciastocnu davku.
@bubobubicek podla mojich poslednych info z sp (nepracujem tam) zavisi od poctu hodin uvazku

@gerlachovka mali ste aj právnika, či ste podávali žalobu podľa mihala? My sa tiež chystáme, dnes prislo 2stupnove zamietnutie