icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
gabulienka623
10. máj 2019

@gerlachovka mali ste aj právnika, či ste podávali žalobu podľa mihala? My sa tiež chystáme, dnes prislo 2stupnove zamietnutie

danula.ch
10. máj 2019

@joannita dakujem pekne 🙂

gerlachovka
10. máj 2019

@gabulienka623 pravnika sme pri podani zaloby neoslovili, napisali sme si ju sami. Mihalovu sme pozreli len aby sme vedeli ako by mala vyzerat a co obsahovat.

ikea85
14. máj 2019

Ahojte, ako je to vlastne s vojakmi a dobrovoľným nemocenskym poistením? V novembri minulého roka sme začali platiť DNP a v decembri sa nám narodil syn. Vychádza nám že manžel by mal požiadať o materskú v auguste. Môže pracovať a poberať materskú? Či čo máme robiť? Zaplatili sme tam skoro 5tisic eur a bojím sa že nedostaneme nič. Čo mi poradíte? Ďakujem za každú odpoveď

ikea85
14. máj 2019
ikea85
14. máj 2019

@ikea85 @evittam keď aj na materskú pôjde tak zarobí o čosi viac ako dostane materskú. Takže všetky peniaze čo sme tam dali sú fuč? Ako ich dostať naspäť? Chcem aspoň to čo som tam dala. Veď je to kopec peňazí 😪

kristulkamarulka
14. máj 2019

Dievcence, tak mm schvalili matersku, uz je sice mesiac na nej a ja 2 tyzdne v praci 😂😂 ale to napatie bolo strasneee 🙏🙏
Na md nastupil k 2.4, ja som k 2.4 nastupila na UPSVAR a 5.mi volali,ze ma vybrali na pohovore 🙈
No ALE!! Mm pani na socialke poradila, nech nastupi k 2..zabudla mu vsak povedat,ze tym, ze mne vznikol narok este na rodicak, nemala som v tom mesiaci narok na podporu... Takze tento krok si dobre premyslite (ak budete v rovnakej situacii ako my). Ci sa Vam po finacnej stranke oplati 260e alebo tych 55% (??) z prijmu.
V juni mm nastupuje do novej prace, tak sme zvedavi, ci mu nechaju aj matersku (pani na socialke tvrdila,ze ano) 🤔🤔
Vsetkym Vam drzim palce 💪💪

lavender21
14. máj 2019

@ikea85 fuuuu, tak to je ozaj blbá situácia. Mňa by zaujímalo či sociálna poisťovňa vie odkontrolovať či pracuje. Platia vojaci nejaké odvody do sociálnej poisťovne? Neviem poradiť, ale neskúsili ste navštíviť prednášku Mihála? On radí takéto postupy, tak by mohol vedieť...

ikea85
14. máj 2019

@lavender21 no to že vojaci majú svoj vlastný sociálny systém. On nemá nič spoločné zo sociálnou poisťovňou. Len sme platili do DNP z dôvodu materskej keďže od Mihala nam bolo povedané že je to tak možné. A teraz neviem. Ti poviem že mám z toho žalúdočné problémy. Ja nezamestana, 3 deti a tak si z dlhej chvíle platíme 650€mesacne. 😪

lavender21
14. máj 2019

@ikea85 keď naozaj nemajú nič so sociálnou poisťovňou ako píšeš, tak sociálna poisťovňa to nemá ako zistíť, že pracuje... 😉 držím palce...

joannita
14. máj 2019

@ikea85 ja tomu nerozumiem preco platite 650e mesacne? 😳 to sa oplati? Ci to musi? Ved aj keby mal najvyssiu matersku aka sa da okolo tych 1400e tak sa to stale neoplati, preto sa pytam.

ikea85
14. máj 2019

@joannita tak nám povedali v poisťovni, že ak chceme dostať Max. Materskú (cca 1400€) tak toľko nám treba platiť. A teraz sa to nejak skomplikovalo. No sme zúfalí, čo vám poviem. 😪

bosorkabb
14. máj 2019

@ikea85 najnovšie dáva SP podpisovať dokument že žiadateľ o materskú dávku nieje vojak, policajt, hasič. Ak je dávku zamietaju.
Ale držím vám palce.

ikea85
14. máj 2019

@bosorkabb fasa. Zaujímavé že keď im ideš platiť tak ti nepovedia a nedajú podpísať nič. Och....

bosorkabb
14. máj 2019

@ikea85 no je to nové nariadenie cca 2 mesiace staré. Jeden pán to pridával do skupiny na fb a Mihal mu odpovedal že má smolu.

lori1987
14. máj 2019

Ahojte baby bol niekto v situácii že po schválení materskej oteckovi si otecko otvoril živnosť? Nezamita potom SP nárok na materské? Teoreticky prvý rok sa odvody zo živnosti platiť nemusia. Len neviem ci nie je nejaká povinnosť ohlásiť živnosť SP? Dakujem

joannita
14. máj 2019

@ikea85 tomu rozumiem, ale ze by vas to vyslo narovnako keby platil ovela menej a matersku by mal napr. 750e. Pretoze napr. 1400e materska minus 650e co ste platili je 750e. Proste nedava mi to logiku preco takto ste to riesili, ale ok viem ze tym ti zrovna nepomozem. Kazdopadne drzim palce ✊

bosorkabb
14. máj 2019

@lori1987 SP to oznámi živnostenský úrad. Živnostníkom problémy zatiaľ SP nerobí.

ikea85
14. máj 2019

@joannita ďakujem. No nejak nemám z toho dobrý pocit.

lori1987
14. máj 2019

@bosorkabb ďakujem

ikea85
14. máj 2019

@bosorkabb to je super vysvetlenie. Daj 5tisic a máš smolu . To čo je. Veď to čo je staré 2 mesiace predsa sa týka aj nás keď už platíme 7mesiacov, od novembra minulého roka? To je choré

ikea85
14. máj 2019

@bosorkabb keby boli také podmienky pred tým tak do toho asi nejdem. Logicky to nepustí, až tak nemilujem sociálnu poisťovňu aby som jej len tak prispievala na chod

bosorkabb
14. máj 2019

@ikea85 chápem ťa. Bohužiaľ ten pan je vojak a tiež platil a zamietli mu to. Skús sa pridať do skupiny na fb boj za uznanie materskej otcom tam nájdeš dané tlačivo (prehlásenie) aj vyjadrenie Mihála. Keby bolo na mne tak vám materskú schvalim ale nieje to v mojej moci.
SP začala všetko kontrolovať, komplikovať, presťahuje konanie a mnoho iného.

ikea85
14. máj 2019

@bosorkabb ďakujem. Už som sa pridala

bubobubicek
20. máj 2019

Ahojte, bol som pracujuci otec na materskej a mne bola materska najprv schvalena a teraz mi prisiel list s oznamenim o zacati konania, lebo maju podozrenie, ze som sa o dieta nestaral, kedze zaevidovali, ze som uzavrel novu pracovnu zmluvu. Nasiel som tento clanok tykajuci sa mojho pripadu : https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=183
Nepise sa tam ale, co v takom pripade robit. Mate niekto skusenost ? Myslite, ze by mi pomohlo potvrdenie z prace, ze som vykonaval home office ? Ide mi o to aby sa to vyriesilo co najbezbolestnejsie. Materska mi skoncila 14.4 a chcu mi odopriet len tu poslednu ciastocnu davku.

majusqa77
20. máj 2019

@bubobubicek podla mojich poslednych info z sp (nepracujem tam) zavisi od poctu hodin uvazku

barnes
Autor odpoveď zmazal
evittam
20. máj 2019

@barnes A z coho ma ta SP podporovat akoze tie mladé rodiny?! Plati MD, z druhého PP nema nic a este otec podpise ze sa stará o dieta.
Po voľbách to zrusia celé a bude klud...

gerlachovka
Autor odpoveď zmazal
barnes
Autor odpoveď zmazal