icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
ewelinka
18. júl 2019

Ahojte, skusal niekto volať ohladom odvolania v akom stadiu je?Daju mi info cez telefón?

rogiii
18. júl 2019

@majusqa77 prosim ta poradis mi? Muz chce ist od 15.8 na matersku. Od septembra mu daju novu zmluvu na skratenu uvazok a pracu z domu. Ked nam pride rozhodnutie ze mu schvalili matersku sa mam ja ist prehlaist do ZP ako samoplatca? A predtym to musim dat vediet zamestnavatelovi aby im to v ZP islo prehlasit? Nadalej ostavam doma s 15mes synom, v SP si mam este nieco ja prehlasit? Dochodkove alebo nie? Dakujem vobec neviem

adrianahalkova
18. júl 2019

@rogiii môj takto presne na novú zmluvu šiel . Zamietli nám. Odvolali sme sa . Čakáme. Požiadal 4.3.2019. Tak držím palce. Ja doma so starším. Starostlivosť o dieta do 6 rokov. SP som nahlásila aj do ZP

adrianahalkova
18. júl 2019

@ewelinka nám odvolanie Prešov zasa zamietol a poslali do Bratislavy. Stále nič . Muž volal nezistil nič, že má čakať

adrianahalkova
18. júl 2019

@popoluska24 môjmu kontrolovali. Predĺžili lehotu na 60 dní. Muž nevie čo všetko kontrolovali, ale zamietli odvolali sme sa a čakáme

rogiii
18. júl 2019

@adrianahalkova preco zamietli? Mal v novej zmluve nizsi plat?

lili2015
18. júl 2019

Ahojte, sľúbila som že napíšem ako som dopadla v zdravotnej poisťovni. Muž nastúpil na materskú v ochrannej lehote, dostal výpoveď. Materskú nam bez problémov schválili nemá nový zmluvu, ja som sa nahlásila v zdravotnej poisťovni ako samoplatca - nakoniec nebolo treba nič hlásiť v práci. Som poistená v Dôvere.

adrianahalkova
18. júl 2019

@rogiii mal ponížený úvezok áno. Napísali že nespĺňa podmienku prevzatia starostlivosti o dieťa a ešte nejaké bludy

joannita
19. júl 2019

@lili2015 tak potom asi len vo VsZP robia tieto kulehy.

bu1bu
19. júl 2019

manzel siel na matersku ( riadna materska, nepracuje), ja som sa nahlasila na VsZP ako samoplatca ( ostala som doma 2 mesiace , lebo som chcela), bez problemov, bez nahlasovania zamestnavatelovi.

adel88
19. júl 2019

@lili2015 zvlastne mne v doverene neboli ochotny nic podobne urobit . Asi zalezi kt.pobocka 🙂

lili2015
19. júl 2019

@joannita
@adel88 to bude záležať od pobočky, aká informovaná je pracovníčka. Ja som bola v dôvere v Digital parku vedľa Auparku a mám pocit, že tam vedeli, čo robiť.

joannita
19. júl 2019

@lili2015 ja som bola v 2 pobockach, v jednej az 2x (s 2 roznymi pracovnickami), volala som s dalsimi 2 pracovnickami a plus nasa personalistka s dalsim clovekom. Vsetci tvrdili to iste 😁 🤷

katka8855
20. júl 2019

@baccio mne práve povedali že nie. Presne tento prípad

baccio
20. júl 2019

@katka8855 tak tam choď znova...naozaj..na ten rodičovský zo zákona za tých pár dní právo máš...

ewelinka
22. júl 2019

@adrianahalkova u nas to iste.Len ma stve to,ze ked zamietnu odvolanie tak mi prepadne rodicak za pol roka.

zania
22. júl 2019

@ewelinka preco by prepadol?o rodicak mozes poziadat pol roka spatne

ewelinka
22. júl 2019

@zania no ano,lenze nemam este rozhodnutie a pol roka nam konci 1.8. Neviem ci pride nam dovtedy rozhodnutie.

kvetkokvetko
22. júl 2019

@ewelinka ahoj, pozri si str. 64, dve kocky to tam preberali, ze o rodicak poziadali, aby nezmeskali 6 mesacnu lehotu a UPSVR prerusil konanie, kym sa nerozhodne o odvolani

sonka26
22. júl 2019

@ewelinka Ahoj. Ja som tak riešila RP asi dva týždne pred uplynutím 6-mesačnej lehoty. Len si choď čím skôr podať na UPSVaR žiadosť o RP, zober zo sebou všetky papiere, ktoré máte ohľadne žiadosti o materské otca, aj vaše odvolanie. Zároveň však žiadaj o prerušenie konania, kým vám nepríde odpoveď z odvolania. Ak by vám odvolanie zamietli, žiadosť budeš mať podanú a RP vyplatia spätne za polrok.

ewelinka
23. júl 2019

@sonka26 dakujem pekne za radu 😘

ewelinka
Autor odpoveď zmazal
sonka26
23. júl 2019

@ewelinka rado sa stalo 🙂

adrianahalkova
Autor odpoveď zmazal
adrianahalkova
Autor odpoveď zmazal
adrianahalkova
23. júl 2019

@adula3334 prosím vás koľko trvala Bratislave odpoveď na vaše odvolanie? A v ktorom meste vám.zamietli? Ďakujem

adula3334
23. júl 2019

@adrianahalkova 1 mesiac a zamietli v Prievidzi

adrianahalkova
24. júl 2019

@adula3334 nám v Prešove zamietli . A prosím vás mesiac od odovolania či mesiac od kedy im to Prievidza doručila. Prešov muža prešetroval 60 dní . Kontrola v robote.... A tak

adula3334
24. júl 2019

@adrianahalkova v jan 2019 podaval ziadost-vo febr prislo zamietnutie,to sme sa uz ku koncu lehoty odvolali,pisali ze posielaju do Ba,z Ba to prislo koncom maja do Pd na presetrenie a v jun hned schvalili a doplatili

ewelinka
24. júl 2019

@sonka26 bola som dnes pozastavit konanie a hadajte co mi tetka povedala:Ze nic take neexistuje a nikdy to ani nerobili.Darmo som sa ja tam s nou hadala.Nakoniec som odisla s dlhym nosom,musim cakat na odvolanie.Nemam slov.