Otec na materskej - zamietnuté prípady
Dievcata bolo uz niektoremu oteckovi vyplatene materske, bez toho aby prislo rozhodnutie? My sme ziadali o matersku 10.5....
@majusqa77 a neviete náhodou kedy muž môže podať žiadosť o materské? Musí podať žiadosť posledný deň práce,či sa dá aj skôr?
@marianna9630 pise sa tam posledny odpracovany den, takze je na mzdarke...
@majusqa77 aha,lebo ja som mala posledný deň 30 a 31 som bola na materskej a hneď ďalší mesiac som aj za ten deň dostala peniaze,tak sa mi to zdalo nejako skoro.
@ewelinka ako ste na Tom? Už vám prišla odpoveď na odvolanie? My stále čakáme
@adrianahalkova cakame aj my.Predlzili nam opat lehotu.
@adrianahalkova dnes ziadali z manzelovej roboty knihu dochadzok.Tak im sef posielal.Som zvedava dokedy budeme cakat...😔
Čaute. Ako postupovať? Manžel je 2 mesiace na materskej-riadne doma. Z práce mu volali že potrebujú aby sa vrátil aspoň na 40-50% do práce(3-4hodiny). Je DNP. Mali ste to niekto tak? Ako treba postupovať? Ďakujem
@ewelinka hmm no my sme dnes volali do Bratislavy ohľadom odvolania a tam nevedeli nič povedať že máme volať do Prešova.... No kolotoč aaaaale že majú na to 60 dní. Takže čakáme ešte ostáva 12 dní. Už nech rozhodnú tak či tak len nech už niečo pošlú nech viem ci ísť pýtať spätné rodicak či čo. Šak od 4.3 to takto naťahovať. Ach. Pritom všetko sme splnili. Muž doma homoofis, ponížený úväzok ja nemám rodicak .... Tak uvidíme. Píšem ak bude niečo nové
@ewelinka koľko už vlastne čakáte na rozhodnutie odvolania?
@adrianahalkova ziadost mame od 1.2., a do konca septembra predlzili.Clovek sa nevie pohnut.Nam v Po povedali,ze oni s tym uz nemaju nic spolocne.Len cez Blavu riesit.A tam to stoji.Nikto nic nechce povedat.
@ewelinka hej hádžu si to nikto nič lebo dobre vedia že sme v práve a oni majú svoje nariadenia o nepriznávani. A tvoj muž je na homoofis tiež?
Poradte, ako moze otec zamestnanec na materskej ešte pracovat momentálne aby z toho nebol problem? 🙂 Môže si popri materskej založiť živnost? alebo dohoda? ake uskalia to v suvislosti so socialnou poistounou prinieslo vám? vopre dakujem 🙂
@adrianahalkova veď to.Moj ma skrateny uvazok..
@mirikal muz nastup na matersku 5 v mesiaci tak aby mala este matka narok na rp nasup na matersku z povodneho pp pocka par dni zalozi zivnost uzatvori zmluvu so zamestnavatelom povodnym a nebol problem co sa tyka dochadzky tu nevedie povodny zamestnavatel lebo je to uz externy zdroj a do vykazov knfakture sa uvadza len odparcovany pocet a nie kedy boli odpracovane
žienky vy ste tu také znalé tak mi určite poradíte.. lebo listovať v tých všetkých stránkach budem asi do večera... Aký je presný postup ked bude muz ziadat matersku. (chcel by poziadat od 7.10.2019 co vybaviť ešte predtým a aká je postupnosť (čo sa týka rodičovského príspevku, ja a prihlásenie do zdravotnej poistovne a aké dátumy máme všade uviesť). A akú lehotu má SP na rozhodnutie či mu uzná materskú alebo nie? ďakujem vopred za ochotu 🙂
@ewelinka dnes prišla pošta. Predlžujú rozhodnutie o odvolanii o 60 dní. Oni sú fakt blázni mam plne zuby tu sociálnu poisťovňu.

@ewelinka tak na jednej strane ma to ani neprekvapuje, že ťa takto odbili, pretože je to fakt asi hlavne o úradníkoch. A práve preto, že niečo také v živote nerobili, keďže doteraz takéto problémy SP poisťovňa s materskou otcov nerobila, to podľa nej ani neexistuje. Tak nech si prečíta správny poriadok.
Len sa nenechaj odbiť a choď tam opäť s vašimi dokladmi podať si tú žiadosť. A keď bude potrebné, treba ísť aj vyššie, za vedúcim, riaditeľom. Pretože postupy majú byť všade rovnaké a nie podľa toho, na akého pracovníka človek natrafí. Ja som konkrétne toto riešila na úrade v SNV, kľudne to spomeň. A v skupine na fb to už takto riešili viacerí, čiže viac úradov sa s tým stretlo.