icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
sonka26
24. júl 2019

@ewelinka tak na jednej strane ma to ani neprekvapuje, že ťa takto odbili, pretože je to fakt asi hlavne o úradníkoch. A práve preto, že niečo také v živote nerobili, keďže doteraz takéto problémy SP poisťovňa s materskou otcov nerobila, to podľa nej ani neexistuje. Tak nech si prečíta správny poriadok.
Len sa nenechaj odbiť a choď tam opäť s vašimi dokladmi podať si tú žiadosť. A keď bude potrebné, treba ísť aj vyššie, za vedúcim, riaditeľom. Pretože postupy majú byť všade rovnaké a nie podľa toho, na akého pracovníka človek natrafí. Ja som konkrétne toto riešila na úrade v SNV, kľudne to spomeň. A v skupine na fb to už takto riešili viacerí, čiže viac úradov sa s tým stretlo.

ewelinka
24. júl 2019

@sonka26 pôjdem zajtra. Manzel mi aj vytlacil papiere,nech studuju zajtra,ked nevedia o tom.Mne je vyslovene az hlúpo takto chodit a sa doprosovat.Ale tu uz sranda konci.Od februar ja som nedostala ani cent,manzel pracuje len 10 hodin a cena prace je smiesna.

sonka26
24. júl 2019

@ewelinka úplne ťa chápem. RP nie je boh vie čo, ale za pol roka to nie je zanedbateľná suma. Preto to netreba nechať tak. Určite daj potom vedieť, ako ste dopadli.

demi13
30. júl 2019

Dievcata bolo uz niektoremu oteckovi vyplatene materske, bez toho aby prislo rozhodnutie? My sme ziadali o matersku 10.5....

majusqa77
30. júl 2019

@demi13 moj muz nastupoval 2.5., 16.6.mu dosla prva materska, v juli druha. Rozhodnutie neprislo doteraz.... ..ale boli sme si vziat kopiu na sp

marianna9630
30. júl 2019

@majusqa77 a neviete náhodou kedy muž môže podať žiadosť o materské? Musí podať žiadosť posledný deň práce,či sa dá aj skôr?

majusqa77
30. júl 2019

@marianna9630 pise sa tam posledny odpracovany den, takze je na mzdarke...

marianna9630
30. júl 2019

@majusqa77 aha,lebo ja som mala posledný deň 30 a 31 som bola na materskej a hneď ďalší mesiac som aj za ten deň dostala peniaze,tak sa mi to zdalo nejako skoro.

demi13
Autor odpoveď zmazal
demi13
30. júl 2019

@majusqa77 Dakujem. Predpokladam, ze bola schvalena a nie, ze omylom posielaju peniaze)))

majusqa77
30. júl 2019

@demi13 ano 🙂 len vymer sa niekde zatulal...

ikea85
Autor odpoveď zmazal
adrianahalkova
6. aug 2019

@ewelinka ako ste na Tom? Už vám prišla odpoveď na odvolanie? My stále čakáme

ewelinka
7. aug 2019

@adrianahalkova cakame aj my.Predlzili nam opat lehotu.

yasla
8. aug 2019

@ikea85 dobry, my mame rovnaky pripad, uz mate vyjadrenie, schvalili vam to, nam nie, a tiez sme siplatili dobrovolne z maxima, ak mate cas, tak mi odpiste prosim Vas na gabrielka. bodiova@gmail.com

yasla
8. aug 2019

@evca65 ahoj, mozen sa opytat, do 6rokov, plati vratane 6rokov, dcerka mala 6rokov v aprili, tak neviem, ci to este pre mna plati,dakujem

ewelinka
8. aug 2019

@adrianahalkova dnes ziadali z manzelovej roboty knihu dochadzok.Tak im sef posielal.Som zvedava dokedy budeme cakat...😔

luliu
8. aug 2019

@yasla do 6 rokov je do 6 rokov, teda u teba do apríla, teraz už nie

ikea85
12. aug 2019

Čaute. Ako postupovať? Manžel je 2 mesiace na materskej-riadne doma. Z práce mu volali že potrebujú aby sa vrátil aspoň na 40-50% do práce(3-4hodiny). Je DNP. Mali ste to niekto tak? Ako treba postupovať? Ďakujem

adrianahalkova
12. aug 2019

@ewelinka hmm no my sme dnes volali do Bratislavy ohľadom odvolania a tam nevedeli nič povedať že máme volať do Prešova.... No kolotoč aaaaale že majú na to 60 dní. Takže čakáme ešte ostáva 12 dní. Už nech rozhodnú tak či tak len nech už niečo pošlú nech viem ci ísť pýtať spätné rodicak či čo. Šak od 4.3 to takto naťahovať. Ach. Pritom všetko sme splnili. Muž doma homoofis, ponížený úväzok ja nemám rodicak .... Tak uvidíme. Píšem ak bude niečo nové

adrianahalkova
12. aug 2019

@ewelinka koľko už vlastne čakáte na rozhodnutie odvolania?

ewelinka
13. aug 2019

@adrianahalkova ziadost mame od 1.2., a do konca septembra predlzili.Clovek sa nevie pohnut.Nam v Po povedali,ze oni s tym uz nemaju nic spolocne.Len cez Blavu riesit.A tam to stoji.Nikto nic nechce povedat.

mirikal
13. aug 2019

@lori1987 Ahoj, ako ste nakoniec vašu situáciu s otcom na MD vyriešili? Môže byť otec zamestnanec na Materskej a popri tom si založiť živnosť bez toho aby mu bolo odnate materske?

adrianahalkova
13. aug 2019

@ewelinka hej hádžu si to nikto nič lebo dobre vedia že sme v práve a oni majú svoje nariadenia o nepriznávani. A tvoj muž je na homoofis tiež?

mirikal
13. aug 2019

Poradte, ako moze otec zamestnanec na materskej ešte pracovat momentálne aby z toho nebol problem? 🙂 Môže si popri materskej založiť živnost? alebo dohoda? ake uskalia to v suvislosti so socialnou poistounou prinieslo vám? vopre dakujem 🙂

ewelinka
14. aug 2019

@adrianahalkova veď to.Moj ma skrateny uvazok..

loginexistuje
14. aug 2019

@mirikal muz nastup na matersku 5 v mesiaci tak aby mala este matka narok na rp nasup na matersku z povodneho pp pocka par dni zalozi zivnost uzatvori zmluvu so zamestnavatelom povodnym a nebol problem co sa tyka dochadzky tu nevedie povodny zamestnavatel lebo je to uz externy zdroj a do vykazov knfakture sa uvadza len odparcovany pocet a nie kedy boli odpracovane

lori1987
23. aug 2019

@mirikal Ahoj.. ešte iba teraz to riešime.. ideme to vyskúšať tak, že najprv založíme živnosť a potom požiadame o materské z PP. máte aj vy podobný prípad?

lori1987
23. aug 2019

žienky vy ste tu také znalé tak mi určite poradíte.. lebo listovať v tých všetkých stránkach budem asi do večera... Aký je presný postup ked bude muz ziadat matersku. (chcel by poziadat od 7.10.2019 co vybaviť ešte predtým a aká je postupnosť (čo sa týka rodičovského príspevku, ja a prihlásenie do zdravotnej poistovne a aké dátumy máme všade uviesť). A akú lehotu má SP na rozhodnutie či mu uzná materskú alebo nie? ďakujem vopred za ochotu 🙂

adrianahalkova
23. aug 2019

@ewelinka dnes prišla pošta. Predlžujú rozhodnutie o odvolanii o 60 dní. Oni sú fakt blázni mam plne zuby tu sociálnu poisťovňu.