Otec na materskej - zamietnuté prípady
Ahojte, prosim vas o radu baby @evittam @majusqa77
Manzel ide na matersku s druhym dietatom a bude popri tom pracovat na dohodu.Ja ako matka ostavam doma s 2 detimi samozrejme bez naroku na rodicovsky prispevok. No nie je mi jasne ako poriesit zdravotnu poistovnu. Pracovny pomer mi stale trva. Mozem sa prihlasit v ZP ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov na prve dieta ktore ma 2,5 roka??(nechodi do jasli ani do skolky) ...a tym padom zdravotne poistenie bude za mna platit stat?
Prosim neviete niekto? Ak je osoba na materskej - je teda poistencom statu a poistenie si neplati - funguje to tak aj vtedy, ak je dobrovolne dochodkovo poistena? Ze nemusi platit poistne, aj ked subezne bezi to dobrovolne dochodkove poistenie?
Ahojte. Práve som bola riešiť materskú pre manžela, SZČO. Ja idem na materskú s bábätkom, ktoré sa narodí. Viem, že SZČO počas poberania tejto materskej môže naďalej fakturovať, nemusí živnosť ukončiť. Na sociálke mi dala to čestne vyhlásenie, je tam bod, že otec čestne prehlasuje, že nebude naďalej vykonávať činnosť z ktorej bude poberať príspevok. Niečo sa zmenilo v tomto? Alebo ako to mám chápať ? Ďakujem
Prosím vás ako by ste napísali že kto sa stará o dieťa ak manžel nastúpil na materskú no o 2 tyž. Sa mu podarilo nájsť novú prácu a tým pádom chcú materskú pozastaviť lebo ON nie je s ňou doma práca je na TPP 8hod. Je tam šanca niečo vymyslieť aby mal aj materskú a aj pracoval ? Ďakujem za info a za pomoc @majusqa77 @evittam
Prosim vas baby mate skusenost, ze ked je otec na materskej s druhym dietatom,ktory popri tom pracuje na dohodu na polovicny uvazok(fyzicky je v praci) a matka je doma dobrovolne sa stara o prve dieta do veku 6 rokov(nepobera rodicak).Taketo ziadosti o materske zamietaju ci nie? a postrasili nas,ze chodia aj kontroly k zamestnavatelovi z Inspektoratu prace a taktiez aj domov ci ten otec sa fakt stara o to dieta s ktorym je na materskej. Mate s tym skusenost prosiim?
@majusqa77 prosim ta este otazka. Muz prevzal dieta do starostlivosti 2.1.2020. za januar mi este prisiel rodicak. Cize aj socialku som mala este zaplatenu. Od 11.2.2020 som sa zamestnala na dohodu. Dnes mi prisiel zo socialky papier ze od 10.2.2020 za mna neplati dochodkove poistne stat. Mam ist teraz na socialku si ist zaplatit tych 10 dni? Od 1.2- 10.2? Vdaka

@maciatkolulu Tak ved je. Ak majú nárok platili NP.