icon

Otehotnela som počas evidencie na UP= som bez nároku na čokoľvek?

meg321
23. feb 2020

Ahojte, rada by som sa opytala.. no najskor nieco malo o mne. Mam 34r a uz od 27.r diagnostikovanu Sklerozu multiplex. Mam kvoli chorobe priznany ciastocny (no velmi nizky) ID a aj ZTP no napriek tomu som aktivne pracovala na HPP viac ako 6 rokov na viacerych dobrych prac. poziciach, no po skonceni 1 prac.pomeru v r 2018 som kvoli chorobe bola pol roka na PN a nasledne na urade prace, tiez pol roka= do 24.1.2020. Mala som uz aj vybavenu novu pracu kde som mala nastupit od 1.2. no kedze som zistila ze som este 17.1. otehotnela = tesne pred skoncenim evidencie na Urade prace, na nove miesto som nenastupila a prac.zmluvu nakoniec nepodpisala.
Viete mi prosiiiiim poradit, ci mam narok na ci uz rodicovsky prispevok alebo na napr davky v hmotnej nudzi alebo cokolvek? Tehotnu isto nik nezamestna tak sa uz ani nepokusam hladat :(

zalka
23. feb 2020

@meg321 po narodení dieťaťa budeš dostávať rodičovský príspevok. Na to má nárok každý.

veronikaszabova
23. feb 2020

@meg321 RP a rodinne pridavky.

anjelicek26
23. feb 2020

Prečo si nenastúpila? Každopádne máš nárok na rodicak a prídavky ako každá.

meg321
autor
24. feb 2020

@anjelicek26 Chcela som byt fer a nemat potom problemy, tak som o svojom tehotenstve “zamestnavatela” vopred informovala.. ten vsak tym padom so mnou odmietol podpisat zmluvu. Nevadi, asi je vsetko tak ako ma byt. Dakujem za info! 🙂

meg321
autor
24. feb 2020

@veronikaszabova dakujem za info 🙂

meg321
autor
24. feb 2020

@zalka dakujem za info 🙂