icon

Pandemický rodičovský

reni666
8. dec 2021

Dnes má byť zasadnutie o predĺžení alebo zrušení. Napíšte niekto keď budete vedieť ako rozhodli 🙂

Strana
z3
marianeta
12. dec 2021

@reni666 mne sa pri prvom stalo podobné..Mňa prepustili týždeň pred nástupom na MD čiže som si ten týždeň ešte aj zdravotnú poisťovňu musela sama zaplatiť 😂. Po RD dieťa doma( škôlka až od septembra) ja bez roboty ..Nuž museli sme vydržať pol roka trieť biedu.. Vznikol mi nárok na dávku v HN vo výške 20€😂 a aj som sa im na to vieš čo.. Proste keď máš byť, dom ( a je jedno či v OV alebo na hypotéku) a auto alebo pozemky tak sa na teba ako na chudáka pozerať nebudú , žiaľ...

loginexistuje
12. dec 2021

ak sa bavime o davke v hmotnej nudzi tam zavisi od prijmu domacnosti a poctu clenov ale ak manzel pracuje co i za minimalku nevznikne narok

marianeta
12. dec 2021

@loginexistuje môj muž v tej dobe veru minimalku mal, a to už je 11 rokov späť a aj ta minimalka je dnes už niekde inde.. vyrátali mi 20€, avšak každý mesiac by som musela nosiť potvrdenie o výške príjmu a ak by presiahol čo i len 1 cent nárok zaniká.. A ešte chceli znalecký posudok na auto čo sa jeho hodnoty týka no a ten musíš zaplatiť 😂..

loginexistuje
12. dec 2021

@marianeta hej vtedy bol ten pomer minimalky a davky inde trochu a zavisi aj od poctu clenov domacnosti ak chce nech uvedie cisla a da sa to predbezne prepocitat
a hej s tym autom to je aj teraz tak

reni666
autor
12. dec 2021

@marianeta je to zaujímavé lebo my tiež máme hypotéku a muž poberal podporu pár mesiacov tento rok

reni666
autor
12. dec 2021

@loginexistuje nie sme manželia

reni666
autor
12. dec 2021

@loginexistuje nie, už počkám do budúceho týždňa čo mi povedia ale ďakujem

loginexistuje
12. dec 2021

@reni666 preto som pisala domacnost ako mozes podpisat ze nezijete spolu ale potom musis mat sudom urcene vyzivne a plus robia namatkove kontroly v domacnosti a pytaju sa susedov ci spolu nezijete

reni666
autor
12. dec 2021

@loginexistuje keď on žiadal, tak nič také odneho nepýtali..

loginexistuje
12. dec 2021

@reni666 on ziadal o davku v hmotnej nudzi ? to vtedy pytaju vi ziadal o podporu v nezamestnanosti ? vtedy to neziadaju samozrejme vzedy musi byt zamestnany clovek aspon dva roky z poslednych styroch (a to ty nesplnas)

reni666
autor
12. dec 2021

@loginexistuje už som pochopila

Strana
z3