icon

Pandemický rodičovský

reni666
8. dec 2021

Dnes má byť zasadnutie o predĺžení alebo zrušení. Napíšte niekto keď budete vedieť ako rozhodli 🙂

elzus
9. dec 2021

A ako sa idu riesit tie, co poberali pandemicky a mali narok na davku v nezamestnanosti a teraz o to požiadajú? Tiez tu o tom bola búrlivá diskusia prednedávnom.

lubik87
9. dec 2021

@elzus pokiaľ bol nárok na dávku tak aspoň kamoškam neuznali pandemicky .... uprednostňujú sa vždy klasické dávky pred extra dávkami

reni666
autor
9. dec 2021

@lubik87 on pracuje každý deň od 6tej a o pol6 je doma

reni666
autor
9. dec 2021

@lubik87 a starý rodičia tiež pracujú majú len 50r.

martinkatinka
9. dec 2021

@elzus tak im dajú vratit PRP, pretoze to poberali neopravnene.

lubik87
9. dec 2021

@reni666 no tak to je super tým pádom tie tri mesiace môžu pomôcť finančné napríklad sa môžete aj poskladať na súkromnú škôlku a ty môžeš ísť kľudne do práce .....🙂 Väčšina rodičov pracuje v takomto čase ja som napríklad bravala kamoške dieťa zo škôlky lebo škôlka do 16:30 ona v práci do 17 tej...kým prišla dom bolo 18 v pohode sme to zvládli ....neboj sa nič .🙂

reni666
autor
9. dec 2021

@lubik87 kde už ešte ja im pomáham veľakrát.. teraz som sa zasmiala 🤣🤣

lubik87
9. dec 2021

@reni666 jasné tak radšej ostan sedieť doma bez práce 🤗🤣to im pomôžeš všetkým 🥳

nesvadbovo
9. dec 2021

@reni666 a jasle/súkromná škôlka? mne tiež dcérku nevzali do škôlky, vo februári má tri a do septembra skrátka pôjde do súkromnej škôlky a ja do práce. Manžel pracuje minimálne do piatej, na starých rodičov sa spoľahnúť neviem a toto je jediné rozumné riešenie...

dada0902
9. dec 2021

Závisť neprajnosť škodoradosť je to smutné ako sa niektorý dokážu vytiesat keby bola karta otočená by ma zaujímal vás názor potom
Teraz budu zas deti doma lebo zavreli školy aj za to môže rodic a to len koli tomu aby op mohli mať výnimky na úkor deti a rodičov ktorým neostáva nič iné ako byť doma ja som pandemicky nedostávala a aj tak som ho nikdy nikomu nezavidela
Dopraj a bude ti dopriate

loginexistuje
9. dec 2021

@dada0902 to nebolo o dopraj a pod bolo to o jednom nespravodlivom opatreni ktore trvalo pridlho lebo ak

Janka ktorej skoncila RD 05/2020 s platom na zmluve 1000 eur a nastupila do prace a po dvoch mesiacoch ju kvoli Covid prepustili isla na podporu a dostala 500*6 mesiacov apolu 3000 eur a finito jej nezamestnanost trva ale nema narok uz na nic

Danka ktora ukoncila (ucelovo) tesne pred skoncenim RD plat mohla mat lubovolny v 5/2020 a nastupila na pandemicky RP dostala 19 x370 tj 7030 eur a po skonceni PRP pojde na podporu (maximalnu) tj 1200 x 6 tj 7200 eur ( a toto dufame ze nejako obmedzia) Danka dostane 14230 eur
proste to podporovalo len to ze zeny odmietali ist do prace najma na nizsie pozicie a ti co pracovali vyznievali ako hlupaci vo sa na toto skladaju

a existuje aj spravidlivost hadam a nie zakryvanie totalne skrivenosti heslom dopraj a bude ti dopriate

dada0902
9. dec 2021

@loginexistuje ok jasne boli také prípady co to spravili účelovo ale čo ty ktorý museli ostať s deťmi doma lebo zavreli školy a prevádzky co taky rodič ten si nezaslúži nič? A teraz zavrú školy bohvie na koľko ako moja situácia to není no viem sa vcítiť do ľudí čo takto budú doma bez ničoho určite je rozdiel keď si niekto povedal ze bude doma no co taky co je nútený ostať s dieťaťom co samé doma nemôže byť

loginexistuje
9. dec 2021

@dada0902 takych pripadov bola vacsina a ako chces povedat ze rodic ktory bol na pandemickom a zavreli mu skolku bol na tom horsie ako matka s dvomi skolopovinnymi detmi kde mali vacsinu roka zavretu skolu a ona muselamriesit aj pracu a ucit svoje deti ? ako fakt niektore nemate Boha pri sebe a nevidite ze aj ini rodicia ako rodicia 3-4-5 rocnych deti boli dotknuti pandemiou ? ci ti maju byt ticho a platit odvody ...
ci 8-9-10 rocne deti mozu byt same ?

loginexistuje
9. dec 2021

a teda mna sa nedotkla ziadna z pandemickych pomoci moje dieta (18 rocna maturantka) nemala narok ani na tych 70 eur k pridavku napriek tomu ze bola jej vyucba koronou riadne ovplyvnena a to dlhobodbo narozdiel od novorodenca na ktoreho impakt korony bol aky ???
my sme museli kupovat techniku lepsi internet atd
a ano mohla brigadovat cez leto to aj robila ale teda robit mohli hadam aj tie matky na PRP (vacsina deti bola v skolke) ci ????

proste toto opatrenie skoncilo hadam matky 3-4-5 rocnych deti necakali ze budu doma do 15 rokov svojich deti

reni666
autor
9. dec 2021

@nesvadbovo neviem či zarobím toľko aby som po zaplatení súkromnej škôlky zostala v pluse

lienkaklaris
10. dec 2021

@zuzanaete V takych krajinach sa maju ludia dobre, kde sa riadia tymto pravidlom. Ak sa budu mat druhi dobre, tak sa budem mat aj ja.

nesvadbovo
10. dec 2021

@reni666 neviem, ako vychýdzajú u vás. u nás je to cca 400eur. Ako nie je to ideálna situácia, ale do septembra sa to zvládnuť dá a lepšie, ako nechať stabilnú prácu a potom hľadať inú, keď prestúpi do štátnej škôlky. Predsa, matka s dvomi mini deťmi a nulovou pomocou od rodiny nie je práve ideálny kandidát 🙂

lienka.7
10. dec 2021

@loginexistuje kks neskutocne 👎👎👎
Fakt najlepsia dojna krava je stat.
Problemy so skolkami tu boli, su aj budu. A teraz co? Kazdej budeme platit ze nema skolku?
Inak zaujimave je, ze pomaly kazda sa vyhovara ze je sama a zili z toho. Kde maju deti otcov? Sa asi trosku pomylili, o dieta sa maju starat rodicia, nie stat!!!

reni666
autor
12. dec 2021

@nesvadbovo no nejak si vykryjem tie 3 mesiace čo budem bez príjmu

reni666
autor
12. dec 2021

@lienka.7 predstav si, že si na mojom mieste, že nemáš kam dať dieťa, tak neverím, že by si nezobrala ten pandemický :D tu sa rozčuľujú len tie čo nemali tú možnosť a závidia, ja tiež nemám možnosť brať ale nezávidím tým čo ho brali doteraz a ani sa nad tým nerozčuľujem, že ho ja nedostanem. Dala som len otázku, lebo nesledujem správy v Tv.
Zrušili to, iba toľko som chcela vedieť :D
Ináč ja sa viac rozčuľuje na tom, že je toľko málo škôlok.

chiara_elle
12. dec 2021

@reni666 pisala si "to ako naschvál mi končí rd v januári a od januára zrušené 🤣".

Podpora je 6 mesiacov, takze ak nastupis na urad prace v januari, budes tam do jula. Cize akurat august a par dni v juli potrebudes vykryt.
Takze sa nejedna o 3 mesiace, ale len o 1 mesiac a niekolko dni. Ak ak si zoberu stary rodicia a manzel po 2 tyzdne dovolenky, ziadnu sukromnu skolku nepotrebujes riesit 😇

marianeta
12. dec 2021

@reni666 treba sa poobzerať aj po súkromných jasliach..Mne tak syn chodil pol roka do jaslí kým šiel do štátnej škôlky.. Ak sa máš kam vrátiť do práce a máš muža ktorý má tiež príjem tak si chvíľu utiahnete opasky a zvládnete to.. My tiež máme hypotéku, šeky sa tiež museli zaplatiť ... Jasle má stáli 380€ ak ak chýbal ,z ďalšieho mesiaca odratali stravu, a nepýtali už nič navyše, a to chodili aj autobusom na výlety po blízkom okolí, do mesta na zmrzlinu atď. Mňa ani nenapadlo ísť čerpať preto podporu.. Tu si nechávam na horšie časy..

marianeta
12. dec 2021

@dada0902 keby bola karta otočená a nebola by pandémia , kam by išli kričať? Nuž museli by sa zariadiť ako väčšina matiek ktoré nemali prácu a dieťa doma..Aj ja som kedysi medzi ne patrila a prežila som to. 80% žien by si našlo robotu, ale však keď tečie zadarmo ktorá by sa snažila, však..

reni666
autor
12. dec 2021

@chiara_elle ďakujem, to som nevedela, ešte nikdy som nebola nezamestnaná 🙂

reni666
autor
12. dec 2021

@marianeta žiaľ nemám sa kam vrátiť, dali mi výpoveď hneď na začiatku materskej, keďže som mala zmluvu na dobu určitú

loginexistuje
12. dec 2021

@reni666 tak potom na podporu nemas narok aknsa ukoncil tvoj pracovny pomer nastupom na matersku

blackrainbow
12. dec 2021

Som vdacna, ze pandemicky rodicak bol, velmi mi to pomohlo v najhorsom.

reni666
autor
12. dec 2021

@loginexistuje asi mesiac som bola na materskej a tak sa skončil.. z úradu mi písali že mám nárok 🤔

loginexistuje
12. dec 2021

@reni666 z akeho uradu ? lebo podporu v nezamestnanosti socialna poistovna riesi nie UP tam sa samozrejme vies zaevidovat aj ked nebudes mat narok na podporu