Petícia na obnovenie pandemického rodičovského príspevku
Tak tela, uz toto tvoje vyjadrenie hovori o.tvojej inteligencii...neviem, kde sa zamestnas, ale s takymto pristupom a osocovanim, to veru daleko.nedotiahnes
Ja dieťa nemám, ale nepodpíšem. A aj keby som mala, aj tak by som to nepodpísala. Robte to tak ako pred koronou. Inak tie poznámky k tým podpisom, "lebo mám na to nárok". 😂😂
a ty si vážne myslíš, že keď to podpíše aj polka koňa, že sa niečo zmení? 😉
nezmení
opatrovateľka, súkromné jasle, atď.... štát nebude donekonečna dotovať váš život.
Este ma zaujíma ako by si preukázala ze nemôžeš pracovať, ked teda nedať všetkým.
Vyberám jeden z mnohých komentov podobného typu z tej petície. Na takéto niečo máme prispievať z našich daní. 😖😲 Jediné šťastie že to skončilo!!!
Chcem až obnovia PRP nakoľko žiadnom nepomohli rodinám, absolútne a človek s dvoma deťmi nemôžeme ísť do práce,alebo skôr môže ale nemá kto pomôcť s tými deťmi a všade pýtajú len Op,OTp .... Jedna banda darmožráčov!!!!
najlahsia cesta je zacat sa porovnavat este s horsimi od seba....jasne. to mi hovori vela.
dalsia vec, pochop uz konecne, ze takato situacia so skolkami tu je uz dlho predlho, nie je to ziadna novinka.
nehovor mi, ze sa neda. ste dvaja. aj my sme boli. nikoho sme tu nemali. ano, obetovali sme peniaze na jasle, kedze statna skolka sa nam tiez "neusla". inak by som prisla o miesto, co bolo lepsie? paneboze, krizova situacia vyzaduje krizove riesenia. nie rovno natrcat paprce. 3 roky doma je luxus, opakujem a opakovat budem
Ja ked si vezmem, ze rodicovsku tu mame rok, po roku pojdem zas do prace, tak je toto fakt usmevne, ze este 4-5-6 rocne deti by niekto chcel prispevky :( My sme latali jasle, co ma stali vyse polky platu, opatrovatelku, ktora vychadzala este viac, kym ich konecne vzali do skolky...ale takto je to normalne a prejde si tym kazdy... praca ale patri k zivotu, treba sa zapojit do spolocnosti a aj davat a nielen stale brat... este ked napisem, ze mam danovu triedu 5 a beru mi dane a odvody 48,5% s platu, to by sa ti asi ani vstavat nechcelo, ze? sestra vo francuzku po troch mesiacoch do prace, bez sance to spravit inak... Zlate Slovensko, Zlate Slovensko...len vies, odkial tie peniaze idu? Odnikadial momentalne, kedze su obrovske vypadky kvoli covidu, vsetko pozatvarane... takze sa krajina zadlzuje a ty budes horko plakat, ked padne dochodkovy system v buducnosti, ked bude super inflacia a veci tomu podobne...ale mam pocit, ze toto ti vobec nedochadza...
Autorka, takze ty sa prirovnavas k spoluobciankam? Ved vlastne, pri takomto zmyslani medzi vami ozaj nie je ziadny rozdiel :D
moja zlata, pri 1 dcere som isla do prace ked mala 2 roky...pri 2 dcere ked mala 3 mesiace!!!! lebo mm ostal bez prace, a nie vyzierat stat....tak dvihni svoju rit, a zacni sa chovat ako matka, a zacni robit a starat sa o svoje decko sama !!!!!!!!!
Snivaj svoj sen dalej.. Za jeden den nazbieram 100 zien, ktore preuzkazu ze pracovať nemôžu. Ak nemožes pracovať je na to úrad prace a jeho dávky. Ako doteraz.
Keby nebola pandémia, tak to riešiš ako? Toto by ma veľmi zaujímalo. Lebo vždy je nejaká výhovorka. Nie je práca, je pandémia, žijem v hladovej doline a podobne
Inak ja osobne nechapem ( nevravim ze autorka ale celkovo) ked si niekto zoberie hypo jak krava nech ma baracisko ale za to kdesi v hladovej doline a potom rumazga ze vela prevozi, neni moznost sa zamestnat, a podobne . Vsak dospeli clovek co chce dieta najskor rozmysla dopredu kde su ake moznosti, netreba celi zivot hnit kdesi v prdeli, alebo sa tam este zabyvat , ale ist na ten cas kym je dieta male, zit niekde viac do civilizacie kde je moznosti viac. A aj tie co ziju v meste... do prdele deti ste si spravili pre seba, Vy ich mate zivit , tak bud budes doma a zmierena s tym ze sa uskromnite s jednym platom alebo nieco vymysli. Ja mam muza tiez nonstop v praci, obzvlast teraz cez koronu, vsetko je zväcsa na mne, pracu by som si ani za boha nevedela skrz tu jeho najst lebo robi kadejako, nevyciciavam babky a dedkov aby mi dieta furt strazili tak som si otvorila nieco vlastne. A tu som.. LD , zatvorena som bola dodnes,narok na nic a odvody som musela z tej nuly platit aj tak 😃 a nerumazgam. Ty si na tom este fajn ked len nemas prijem 🤷♀️. Nezabudni si dalsie dieta spravit
Nie autorka, nemajú všetci mužov, čo parádne zarábajú. Napríklad ja nemám a nemala som ani v čase, keď sa mi končila RD, syn marcový a škôlka až od septembra, nárok na dávky žiaden, ani na HN kvôli alimentom na papieri, mama (ako jediná pomoc na stráženie) pracovala v tej dobe viac než 100 km na týždňovky a neskuvíňala som, že mám na niečo od štátu nárok. Na úrade práce som bola presne 5 dní, vzala prvú prácu, čo prišla pod ruku a zohnala mamičku, ktorá mi za prilepšenie k RD syna rada postrážila. Kto chce, hľadá spôsoby, kto nie, hľadá dôvody ako sa to nedá. Na zrušenie tejto dávky bolo už včera neskoro. Poznám osobne dve ženy, čo ich poberajú. Jednej neprešla predĺžená RD zo zdravotných dôvodov, tak radšej čučí doma na tomto, druhá má dieťa v škôlke a robí popri tom načierno. Takže za mňa, NIE, určite nepodpíšem.
Nie nepodpisem chore toto zmyslanie🤦
toto tam ako dovod niekto napisal:
"Podpisujem, lebo z 23 Eur sa nedá žiť a nie každy si nájde prácu hned po rodičovskom, zvlášť ak som i ja napr. stále študentom a nepracujem popri materskej, nestíhala by som to."
ano, len piste, ze pracujuci sa maju skladat na pohodicku doma, panicka sa chce vzdelavat, ale podielat sa na plateni nakladov uz nebude 🤐 toto ukaze, ako sa system zneuziva👍 dalej sa mi citat nechce, ale perly su tam riadne
@ddaassuullaa no comment ☹
@ddaassuullaa tie komentáre tam naozaj nemajú chybu:
Pretože by štát mal pomôcť rodičom je veľa rodičov ktorí sa staraju o deti len buď matka alebo otec. A preto pretože my nemôžme doplácať na chyby ktoré robí náš štát
Je núdzový stav! A nemocnice sú preplnené! Na všetko sú peniaze, len na deti nie sú?
Je to nespravodlive , preco by sme mali my matky hlavne slobodne doplacat ! A ako by sme mali deti vychovavat , ked deti su nonstop chore
Máme na to nárok v tejto dobe je ťažko najst si prácu a dedí sa bojíme dať do škôl škôliek takže ano máme na to právo sme matki nič nám nebudete brať to lepšie parlamente berte peniaze 💸 a nie nám matkám čo to potrebujeme
@ddaassuullaa ale dzigat to samozrejme bude, aj keď to nevie 🤦♀️
Toto je, ani neviem či sa smiať či plakať 🤦♀️..."Som doma, a nemôžem si nájsť prácu keď mala je v škôlke".....teda ja sa nechcem nikoho dotknúť, ale toto by si zaslúžilo valčekom po hlave...nemôže si nájsť prácu keď je dieťa v škôlke?! Toto si prácu nenájde nikdy a na toto mame my pracujúci prispievať? Zaujímavé každá má choré deti, každú nechcú zamestnať. Treba ich nahnať na úrad a pekne posielať na pohovor. A 80% podpisov je od žien čo nikdy nepracovali.
@katka2602 a ešte tam bol jeden top koment, že mali dať vedieť skôr aspoň dva mesiace dopredu, že to chcú zrušiť, aby sme vedeli, že si máme začať hľadať prácu. A nie teraz na poslednú chvíľu, kto nás zamestná? To ma úplne dostalo. 😂😂 Madam čakala, kým jej spadú pečené holuby do huby!! Keby to dávali do 18, tky tak dovtedy by na tom rodičáku sedela . 😖
Normálne mi tá petícia a tie komenty zdvihli tlak. Akú bandu vyžieračok sme dotovali z našich daní. 😵😨
@marryen to nie len rám, to je asi ta istá tuto z kona, dnes som čítala ze dali vediet neskoro, co ma ona teraz robiť.
@larisa bacha, seniorom sa dnes závidí 13ty dôchodok a očkovací bonus, dno spoločnosti bolo prerazené dávno.
@larisa Ty si úplne mimo? Prečo to píšeš mne? Ja prácu mám a som proti tomu debilnému rodičáku, nikdy som na pandemickom nebola. Pravdepodobne si myslela niekoho iného. Ja som na vyciciavačky štátu alergická. Keby si čítala moje komentáre, tak by si pochopila. Hanba akurát tak Tebe, že nevieš čítať.
@sasanka605 ale chápeš toto senior starý chorý musí ešte pracovať a mladé zdrave zeny rit doma vyvaluju.

Nedá sa podporovať všetko do nekonečna. Ľudia si úplne odviknú pracovať!!!