Petícia na obnovenie pandemického rodičovského príspevku
@amina15 sup do prace....
@maciatkolulu ja robím...len niekdo písal,že to už dali dole,len som dala ,že to obnovili
@krabica22 to je fajn a co keď ma matka 2 deti, áno samozivotelka a dostáva sa non stop do karantény pri 6 a 8 ročnom, ta tiež dostane pandemicky rodičak a ostane radšej doma, lebo čo ak? Však aj taka ženatí ma ťažké, či?
@ddaassuullaa a kto im káže ostať doma a dostávať 60€? Im nedochádza, že štát nie je dolná krava a peniaze sa nekotia?! Sakra práca, nech sa konečne prefackaju, ich deti nech sa starajú. Pokiaľ majú zdravé ruky a nohy nevidím dôvod aby sa o nich staral štát.
@katka2602 im je totiz uplne normalne, ze porodia a cakaju s otvorenymi gagormi, kto tie pecene holuby do huby posunie. No toto je naozaj mega zle. Decko si spravit ano, nebyt zabezpecena tiez, ziadne pracovne skusenosti to nema....v com su ine od ciganov? V nicom, absolutne
@rumia vies, velmi to vsetko hadzes do jedneho vreca. Ja sice pracujem, uz nepoberam rodicovsky, ale viem, ake to je, ked je dieta chore, ked skolku zavru kvoli karantene, atd.
A tiez viem, ze vela ludi toto zneuziva. Lenze su aj matky, ktore nic okrem toho nemaju.
Mamicka s dvomi detmi, mladsie nevzali do skolky, ale ani nemohli, dievcatko so zdravotnymi problemami, ktore caka dalsia operacia. A Upsvar jej ani po odvolani neschavlil predlzeny rodicovsky prispevok. Niedke rozdavaju, niekde musia brat, ale kolkokrat nezmyselne. Ona zila s tymi detmi iba z toho pandemickeho rodicovskeho, kedze normalne jej skoncil. Takze takto pausalizovat vsetkych do jedneho vreca je nespravne. Rovnako ako sa to ribi vsade
@katka2602 mňa normálne vytáčajú. Berú to ako samozrejmosť. úplne chápem, keď má dieťa zdravotný problém, alebo napr. keď ostane vdova bez druhého príjmu a pod. to je úplne iná situácia. Ale tie komentáre tam to je čistý otras. Nech si to skúsia z vlády. A čo Matovič im tie deti narobil, či kto? 😨😨 Nech sa štát stará.!!! 😈 Narobia si deti s kadejakými idiotmi a čakajú že teraz ich štát zasype prachmi, lebo oni sú slobodné matky!! normálne na grcanie
@ddaassuullaa Prečo má niekto dieťa, ak má žiť zo 60 eur mesačne, ja nechápem, normálne mi rozum stojí. Ja som nechala doma 11 mesačného a išla robiť späť. Jednak som potrebovala v rámci sebarealizácie, jednak povaha mojej práce nepustí byť dlho na materskej a jednak účty a hypo nezaplatíme bankovkami z Investoru. A áno, aj moje dieťa je často choré a musíme sa s mužom roztrhať, aby sme to vykryli v práci a doma s dieťaťom, keď nemôže byť v jasličkách, a je to fakt na zbláznenie, ale tak o tom je život a všetko toto sme vedeli, keď sme si povedali, že budeme mať dieťa. Aj z toho dôvodu nebudeme mať druhé - jednoducho si to nemôžeme dovoliť finančne a najmä časovo, keď vidím, aké to je v realite, keď dieťa ochorie a mne na hlavu v práci padajú termíny a deadline-y, pritom musím opatrovať choré dieťa a ešte aj o časť príjmu prídem. Nechcem hádzať každého do jedného vreca, ale žiaľ, vychádzajúc z komentárov z tej petície, veľká väčšina z podpisujúcich veru do toho symbolického "vreca" patrí.
@stanislavicenka ale tie deti maju aj otca a on by sa mal tiez starat a stat ponuka dostatocne moznosti ako vymahat vyzivne
@marryen všetky tam píšu, ako keby nemali mužov, pritom opak je pravdou. Keď si vedia dieťa dat do škôlky a namiesto hľadania práce sedieť na zadku tak na ten rodičak odkázané nie sú. Nechala by som ho matkám čo majú choré detičky. Tie krásavice si myslia, že ak nie sú manželia tak je slobodná matka a chce od štátu kade čo.
@katka2602 akurát som dnes písala, že moja mama po 50tke prišla cez coronu o robotu a do pol roka mala novú. Dostala som odpoveď, vraj si mohla vyberať aj na zmeny, lebo však ona nemá malé dieťa🤦♀️Vravím, že zamestnávateľ by určite radšej zamestnal mladú ženu plnú síl a nie ženu, ktorej to ťahá na 60. Hold, také v dnešnej dobe sedia doma
@maciatkolulu samozrejme,ze nedostava , nema narok a vy to dobre viete. Ale ked nedostanem ja, preco by to nemohlo pomoct niekomu inemu?! Mne je to jedno, mna sa to netyka, ale niekomu to moze pomoct.
@stanislavicenka ja tiež viem z vlastnej skúsenosti aké to je keď dieťa nevezmú do škôlky alebo je choré atď. Tej mamičky mi je ľúto ale pravdepodobne by bola v takejto situácii aj keby sem nepríde pandémia. A snou rôzne dávky.
@krabica22 v poriadku by bolo, kebyže sa to nezneužíva, ale toto, tento príspevok sa zneužíval vo veľkom a "vy to dobre viete" 🤪
@maciatkolulu samozrejme,ze viem. Preto som aj pisala,ze nie pre kazdeho. To iste ako sa davaju prispevky na sluzby (kadernicky, kozmeticky atd atd) dokonca sa odpusta najom. A vsetci veselo robia nacierno. Takze maju ciste peniaze, odpusteny najom a este aj prispevok 810e. Ja v tom rozdiel nevidim. Takze preto ,so za to, aby radsej dostala matka!
@krabica22 neviem, počujem 1x,ze sa bežne odpúšťa nájom, že sa dávajú mirnix dirnix príspevky na služby ako kadernik🤣🤣🤣👍, najmä v. Lockdowns, ale o rodičakoch, kde sú decká v škôlke a" maminky"😃nemooozu pracovať, lebo..... To som teda počula. A zjavne nie som jediná. Zato poznám kopu rodín, čo ledva prežívajú, poctivo robia obaja a nemajú žiadne príspevky. A áno sú to " maminky a ockovia." plus nemajú štátne škôlky, lebo na nich neostalo miesto napríklad. Ale akože tie príspevky na kozmetiku a kaderníka zaujali, prosím ta daj Link, kde o ne požiadať, keď už, tak uz🤣🤣🤣🤣
@amina15 píšeš že pracuješ a takmer v každej skupine o pandemickom príspevku vyzývas nech to podpisu.😉 Tak pravdepodobne si jedna z poberateliek,keď Ti na Tom tak záleží,aby ho obnovili. A ten rodičak už dávno nieje v rozpočte,žiadne petície Vám nepomôžu. Radšej venujte energiu hľadaniu práce ako peticiam.
No mna by tiez teda zaujimalo ako su na tom so zaockovanostou mamicky podporujuce danu peticiu. Ak chce stat vyssiu zaockovanost mal by podmienit vsetky statne pandemicke prispevky zaockovanostou. Od obchodnikov, restauracie, dopravcovia. Vsetkych ktory natahuju ruku. Chcu pomoct od statu, nech pomozu aj oni tym ze sa daju zaockovat aby ho inac uz nezatazili. To by bola ockovacia kampan. Ale to uz je ina tema. Nechala som sa trosku uniest. Tym som chcela povedat iba ze si myslim ze vysoke percento mamiciek poberajucich pandemicky rodicak nie je zaockovana, aspon moje skusenosti z okolia hovoria ze v tejto skupine ludi je to dost bieda.
@maciatkolulu pozrite si pomahameludom.sk Tam su rozpisane prispevky, podla toho do ktorej skupiny dotycny patri si vyberie opatrenie, vysku prispevku. Vyplaca to potom UPSVR. A cez prenajimatela si uplatnuje odpustenie najmu. (polovicu stat a polovicu prenajimatel) Nielen PRP sa plati.
@krabica22 aj na kaderníka a kozmeticku??? A bežné to berú ľudia? Dá sa odrbat systém? Pochybujem, inak by polovica Slovenská neplatila nájom
Mam kozmeticko masazny salon a prispevok za november a oktober nemam ziadny,len za december 😃 a tych 800e bolo na jar,teraz sa vyplaca podla toho kolko je clovek stratovy ,vypocet %. Nie taka velka suma.Ja teda neznasam Pelleho ale minule to sam spomenul na tlacovke ze to je hanba 🤷♀️. Lutujem ludi co maju najom s energiami tak 500e plus este odvody ..
Uf, ja som rozcarovana z toho, v akej krajine zijem. Tu nikdy nebude dobre. Tuto je to fakt cele zle. Ludia v pandemii sa nedaju zaockovat, veria hoaxom, volime si to, co si zasluzime asi. Vid Fico, Kotleba, Pelegrini, Kollar, Matovic...tuto vlaky zadarmo, tuto pandemicke prispevky, tuto loterie, tuto 300 eur pre dochodcov...kokos, kde to zijem. Coho som sa dozila...:(
@maciatkolulu samozrejme, da sa aj system odrbat. Staci sa v dany mesiac prihlasit na dobrovolne platenie do SP ( aj ked dotycny predtym nic neodvadzal) a moze si uplatnit prispevok za 810e. Dalej su tam prispevky pri poklese trzieb,vieme,ze papier znesie. Aj pokles trzieb sa da urobit. V tejto vlne sa spustalo spatne. A za odpustenie najmu sa ziada v prvom rade u prenajimatela, ten si to uz dalej riesi z UPSVAR. Ano je pravda,ze prenajimatelia o tom velmi nehovoria, lebo kolko odpustia, tolko doplati stat, pol na pol a maju s tym papierovacky. No a takto sa veselo robi nacierno za zamknutymi dverami. Nie je to vyuzivanie?

@1sally12 Nevzdali,obnobili tá bola ešte minuloročná