PN, tehotenské a rodičovský
Dobrý deň potrebujem trošku poradiť-pomôcť... Od apríla som na PN. Na PN som sa dala z dôvodu že mi končila zmluva a aby som mala aspoň nejaký príjem ako tehotná. Medzi tým prišlo aj to tehotenské. To mi je jasné že to po pôrode už nebude 😛. Ide mi skôr o to či ešte môžem poberať potom PN tam je tuším pol roka alebo už iba rodičovský príspevok?! S tým že na materskú nárok ešte nemám keďže som otehotnela neplánovane 😊... Daňový bonus a také to budeme riešiť cez priateľa. Mne ide len o tú PN ako to po pôrode je. Ďakujem. .
@nika_mela nie, nehlásila som sa na úrade lebo som tam volala a vraveli mi že keď som PN nemám sa hlásiť. Bola som na UP teraz nedávno odovzdať papier na prídavky na dieťa a mám sa tam hlásiť až keď mi skončí materská. A áno schválili mi aj tehotenské.
@nika_mela a PN trvá kým nenastúpiš na materskú čiže do 34tt.
@zanetakovacsova ak ti schvalili tehotenske, schvalia ti aj matersku, su tam rovnake podmienky na schvalovanie.
@banalu áno lenže materská je pol roka potom je rodičovský😉😉
@zanetakovacsova V prispevku pises, ze nemas narok na matersku - tak som reagovala na to..
@zanetakovacsova ďakujem za odpoveď 🙂

@zanetakovacsova ahoj mám podobnú situáciu ako ty, chcela by som sa opytat ked si išla na PN hlásila si sa aj na Úrade prace? Či to nemusis? A to tehotenské ti v pohode schválili aj ked si na PNke? Tiez to mam tak ze som u svojho lekára na PNke chcem skončiť prácu a po mojej PNke ist ku gynekológovi na PN tehotenskú, ale neviem kolko mi bude trvať.