icon

Podmienky pre získanie predĺženého rodičovského príspevku

26. feb 2025

Zdravím, neviete ako to bude fungovať, ak nechcem umiestniť 3 ročné dieťa do škôlky (v rámci Bratislavy), ale chcela by som poberať predĺžený rodičovský príspevok ?
Na stránke UPSVAR uvádzajú, že:
,, Nárok na rodičovský príspevok nevznikne, ak:
oprávnená osoba nevyužije opravný prostriedok (nepodá odvolanie) proti rozhodnutiu spádovej štátnej materskej školy o neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie a súčasne,obec oznámi v lehote do 10. júla oprávnenej osobe materskú školu s kapacitnými možnosťami, ktorej zriaďovateľom je iná obec alebo orgán miestnej štátnej správy v školstve, v ktorej si dieťa môže uplatniť právo na prijatie na predprinárne vzdelávanie a
oprávnená osoba do tejto materskej školy nepodá v lehote do 20. júla žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie.

To znamená, že stačí dať iba odvolanie, pokiaľ dieťa nevezmú? Ak príde zamietavá odpoveď od riaditeľky, mám nárok na poberanie predĺženého rodičovského príspevku? Bude sa v tom angažovať aj obec? Či to platí iba pre deti predškolského veku? Ďakujem

Strana
z2
luliu
27. feb 2025

@matkahelka bolo na čase to zmeniť

balerina2025
27. feb 2025

@luliu ano lebo vela zien spekuluje

patta89
27. feb 2025

@matkahelka konečne to zmenili...aspoň nebude toľko špekulantiek, len aby brali peniaze a sedeli doma

balerina2025
27. feb 2025

@patta89 ale zeny co este otvorene napisu ze pojdu za znamou riaditelkou.. sa dohodnut aby dieta neprijali, to uz je naozaj drzost.

fidorka7
13. mar 2025

a s takýmito vypečenými maminkami som si poradila minulý rok - obvolala som všetky riaditeľky, kde som mala podozrenie že sa dohodli vopred na "neprijatí dieťaťa s rodičmi - a vieš, ako ich dve zázračné slovíčka o subvenčnom podvode vrátili do reality? okamžite som mala vystavené opravné rozhodnutie, kde uviedli, že dieťa by prijali lebo majú dostatočnú kapacitu... len rodič nechcel.

fidorka7
13. mar 2025

@matkahelka ale ano, od januára sa to menilo a. áno, robím na ÚPSVaR

balerina2025
13. mar 2025

@fidorka7 si spravna pracovnicka. kiez by bolo viac takych ako ty.👏

autor
13. mar 2025

@fidorka7 Bez urážky, je to len buzerácia rodiča, ktorý má svoje dôvody, prečo chce nechať dieťa ešte aspoň pol roka až rok doma. Mne sa má narodiť prakticky v deň tretích narodenín mojej dcéry ďalšie dieťa. Na základe odporúčania pediatričky nebudem k novorodencovi dávať malú školkarku, ďakujem. Stačila mi laryngitída u prvorodenej, kedy sa skoro zadusila.

balerina2025
14. mar 2025

a ty si myslis ze si jedina v takejto situacii? to kebyze kazda zacala takto ...odlabavat, to kde sme, pride ti to fer?
ak sa bojis chorob, mali ste si babo naplanovat neskor, ked uz budes mat skolacku, a aj vtedy by si sa bala ze dacod omov donesie?
ved to riziko tam je vzdy.

fidorka7
15. mar 2025

s urážkou, ved ho maj doma koľko chceš ale nie za štátne... čo si myslíš že sa všetci poserieme z teba a tvojej situácie? Ved sa zariad ako chceš, maj deti doma aj do 18-tky, ale plať si to sama.

fidorka7
15. mar 2025

@balerina2025 vďaka

luliu
15. mar 2025

Tak aký máš problém, narodí sa ďalšie dieťa - na neho budeš poberať MD alebo RP, nepotrebuješ riešiť predĺženie

maciatkolulu
15. mar 2025

Ty vole,ty si tak blba,alebo sa iba tváris?. Ako pardon,ale to ci ty chces dať dieťa kamkolvek,je tvoja vec,ale financuj si ju zo svojho a nie zo štátneho. Skús používať mozog. Pomozes tým aj sebe. Nemám slov. Máš asi veľmi choré dieťa,keď sa domáhas peňazí po treťom roku. Ci si to chces vyskúšať? Ja by som nepokúšala osud. Či jaaaaj,tebe sa chce nechať decko doma a nech teda máš nejaké vreckové. A štát teda nech to pochopí. A potom nadávať ako je všetko drahé a na hovno a všetko je všade lepšie. A najmä hľadať ako odrbat a riadne. Inak tvoj chlap musí biedne zarábať. Smutné. Mali ste sa viac snazit pracovať a odkladat si,ako makať na deckach. VaNe som úprimne rada,že sa to už zmenilo a dá sa tieto sockovske ženské trochu korigovať. Ale na potmavaich sa rado nadava,čo? Nie si o nič lepšia,absolútne o nič. Veľa šťastia a teda najmä zdravia a čestnosti do života. Nech dostávate len to,čo ste dali a dávate😄😉

autor
15. mar 2025

@maciatkolulu Ty sa nauč gramatiku a potom poučuj. 😃 Očividne by ti samej prospelo v tej škole /škôlke ostať dlhšie. Asi sa ti rodičia málo venovali, čo mi je ľúto. Pekný deň, uzatváram tému.

volterra
16. mar 2025

Autorka, keď dôjdu rozumné argumenty, príde útok. Ale že úplne odveci útok. A čo znamená, že " uzatváram tému" ? Že sa už nikto nemôže vyjadriť ? Že tu nemôžeme ďalej diskutovať? Na to máš aké páky?

balerina2025
16. mar 2025

a v ramci bratislavy mas problem najst skolku, si myslis ze pracovnicky zeru travu a pasu sa na luke? ucelove jak svina...kebyze aspon byvas v dakom zapadakove, kde vrany otacaju krkmi...pochopim, mozno menej priehladne...

sticker
zuzuliennka1
16. mar 2025

dieta si doma nechaj dokedy chces. ale bez prispevku od statu. jednoduche. jaka buzeracia.

Strana
z2