icon

Práca na týždeň počas trvania materskej

amoremio26
27. mar 2021

ahojte , prosím Vás, ked šéf potrebuje aby som na 1 týžden nastúpila do práce bude mi obnovené poistenie ale poberám materské. Za tento týžden mi bude odobratá materská dávka? Nesiahnu mi na celú materskú?
Dakujem za info.

zuvelyn
27. mar 2021

@amoremio26 nech ti vystaví novú pracovnú zmluvu na inú pozíciu ako tu z ktorej cerpas MD

amoremio26
autor
27. mar 2021

@zuvelyn ja potrebujem vedieť čo sa stane ked z tejto zmluvy nastupim. ake su postihy , bol by to ten lepsi pripad keby mi odoberu matersku za dni ktore odpracujem

zalka
27. mar 2021

@amoremio26 https://www.socpoist.sk/callcentrum tu adresuj svoju otázku, v pracovné dni odpovedajú promptne.

Mimochodom, ak ti zrušia MD stojí to za to znova vypisovať žiadosti? Tiež by som to riešila dohodou na ten 1 týždeň

zuvelyn
27. mar 2021

@amoremio26 nie lepšie mať aj materskú aj príjem? 🤔😳 No ale ty vieš... 🙂

lavender21
27. mar 2021

Ja raz prestaneš poberať materskú nemôžeš v tom potom ďalej pokračovať... Takže určite bude lepšie ak ti vystaví dohodu...

sense
27. mar 2021

A poberas materskú alebo rodičovský? Keďže v profile máš že dieťa má 7 mes a 2 týždne... Pretože ak poberas rodičovský tak pracovať popri ňom môžeš

lienka.7
27. mar 2021

@amoremio26 nech ti da dohodu alebo uplne novu zmluvu nakolko nemozes mat matersku aj prijem z rovnakeho TPP. matersku ti vyplatia ale potom ked na to pridu (a oni pridu) ju budes vracat naspat + opatovne si ju vybavovat.
Ak poberas RP, je to jedno.