icon

Práca počas poberania rodičovského príspevku

lenkapp
23. nov 2012

Ahojte.Som doma so synom (v januari bude mat 2 roky) poberam rodicovsky prispevok.Dnes som bola na jednom pohovore a chcem sa opytat ze ak ma vezmu do prace na TPP alebo skrateny ci mi zanikne rodicovsky prispevok alebo nie..alebo ako to je..dakujem za rady

majusqa77
9. apr 2015

@cvoky8 pocas rodicaku moze pracovat kolko chce a zarobit kolko sa jej podari. a ano, len sa treba odhlasit z dôchodkového. keby nahodou prestala pracovat, je potrebne sa opat nahlasit. UPSVaR nieje dovod nieco hlasit

dena1973
9. apr 2015

@cvoky8 Rodičovský príspevok manželke patrí do 3 rokov veku dieťaťa aj keď bude pracovať. Na ÚPSVaR nie je potrebné nič hlásiť akurát sa musí odhlásiť na SP z dôchodkového poistenia...

cvoky8
9. apr 2015

@majusqa77
@dena1973
Dakujeméé

cvoky8
10. apr 2015

@dena1973
@majusqa77
😉 ešte malá otázka takže nikomu už potom nemusí hlásiť ked časom prejde z pár služieb na polovicu úväzku a potom na celý? Jednoducho aj ked už bude zarábať celý pôvodný plat nikto jej ten rodičovský do 3roku nevezme?

brady1
10. apr 2015

@cvoky8 nie nikto rodič. nezobere kludne pracujja som tak robila o dva týždne my končí rodič. 😒

dena1973
11. apr 2015

@cvoky8 Moze kludne pracovat na plny aj skrateny uvazok aj za akykolvek plat. Po dovrseni 3 r. veku dietata sa jej automaticky RP prestane vyplacat.

fufa4
25. jún 2015

Ahojte, chcela by som sa opýtať ako je to s prácou na tpp
počas predlzenej rodičovskej dovolenky.

alcahelca
30. júl 2015

ahojte, prosím Vás, ako to je, ak počas rodičovskej dovolenky budem robiť na dohodu? viem že sa musím odhlásiť v sociálnej poisťovni z dôchodkového poistenia (a to mi potom bude platiť ten u koho budem pracovať na dohodu? )
lebo ide o to, že to nie je "klasická" práca, budem mať pár hodín na bazéne (cvičenie) a to bude max 80 eur za mesiac.... a neviem či sa mi to teda oplatí ☹
(netreba si ale nič platiť, však ? )
dakujem krásne

dena1973
31. júl 2015

@alcahelca Dôchodkové poistenie ti bude platiť zamestnávateľ, preto sa musíš z dôchodkového poistenia odhlásiť. Bola si prihlásená ako osoba starajúca sa o dieťa čo v prípade, ak nastúpiš do PP už nebudeš.

alcahelca
31. júl 2015

@dena1973 dakujem,cize tam kde budem brigadovat oni ma musia prihlasit a platit ... A nevies nahodou kolko plati zamestnavatel za brigadnika ak zarobi le80 eur? Ci tam vyska platu nehra rolu? Dakujem

dena1973
1. aug 2015

@alcahelca poistne sa plati podla vysky hrubej mzdy.

ixi
2. aug 2015

ahojte chcem sa sa spytat ak mala nastupi do skolky vo veku 2,5roka a ja do prace budem este poberat aj rodicovsky prispevok? 😅

zirka
2. aug 2015

Ano, do troch rokov veku dietata 😉

mimik79
2. aug 2015

@ixi ano, rodicovsky poberas do troch rokov veku dietata bez ohladu na to ci ide do skolky alebo ty do prace

ixi
2. aug 2015

@mimik79
@zirka dakujem 😵 potesili ste ma 😀 😀 😀

mimik79
2. aug 2015

@ixi 🙂

alcahelca
2. aug 2015

@dena1973 Dakujem

dena1973
3. aug 2015

@alcahelca Nie je zaco...

michaela1105
27. aug 2015

ahojte baby poradte mi som na md mali ma 1rok a 3 mesiace mozem sa zamestnat na dobu neurcitu ?s tim ze materska mi bude chodit stale? alebo mi ho zoberu? dakujem babi poradte mi prosim vas

dena1973
27. aug 2015

@michaela1105 Ak sa zamestnas, tak do 3 r. veku dieta ti bude chodit aj rodic. prispevok. Doba urcita resp. neurcita vtom nie je podstatna. Akurat ak si v SP poistena ako osoba starajuca sa o dieta, tak sa treba z poistenia odhladit od nastupu do PP..

michaela1105
27. aug 2015

@dena1973 dakujem pekne

dena1973
27. aug 2015

@michaela1105 Nemas zaco.

freefamme
14. okt 2015

Zhrniem: Do 3 rokov veku bébé mozem na dohodu (aj ine formy uvazku? Prosim doplnte, kto vie) pracovat kolko chcem. Rodicak budem dostavat bez ohladu na dalsi prijem. Zamestnavatel za mna zaplati dochodkove poistenie (kt. si strhne z mojho platu, opat, vie niekto, kolko % asi?), ostatne odvody plati nadalej stat. Cize jedina vec je odhlasit sa v socpoist z dochodkoveho.

dena1973
14. okt 2015

@freefamme Ano, popri RP mozes pracovat (je jedno na aky uvazok)...

danka1611
14. okt 2015

@ildiko222 ahoj pokiaľ si sa ty nebola zahlásiť sama na sociálnej poisťovni,tak ti neplatili do dôchodkového nič. Kedže to musela si isť ty sama tam isť, keď si nastupovala na RD...

dena1973
14. okt 2015

@danka1611 naviem, ci to bude pre dotycnu mamicku aktualne, ked otazku zadavala este 6 12.2013??? ☹

freefamme
14. okt 2015

@dena1973 Bude to aktualne pre vsetky ostatne, ktore si to precitaju teraz ci v buducnosti. ;)

evittam
14. okt 2015

@freefamme Tak to ťa musím poopraviť, nakoľko nikto ani ja či ty nemôžeme vedieť čo bude aktuálne v budúcnosti. 🙂 😉 Pretože zákony a nariadenia sa menia rýchlejšie ako tovar v tvojom obľúbenom obchode.

freefamme
14. okt 2015

@evittam To je pravda. Skor som myslela ze vseobecne ma zmysel odpisovat aj na starsie otazky vo fore, lebo mozno uz nebudu horuce pre povodnu pisatelku, ale pomozu dalsej hladajucej. 🙂

stafilan
21. okt 2015

@la_bambulka ahoj chcem sa spytat ako je to s ocr pri praci popri rodicovskom niekde som citala vraj ak pobeeras nejaku davku nemas na to narok, nevies mi proadit ? ci mam alebo nemam alebo ma len manzel alebo ani ten ci obaja 🙂 dakujem