Práca počas poberania rodičovského príspevku
Ahojte.Som doma so synom (v januari bude mat 2 roky) poberam rodicovsky prispevok.Dnes som bola na jednom pohovore a chcem sa opytat ze ak ma vezmu do prace na TPP alebo skrateny ci mi zanikne rodicovsky prispevok alebo nie..alebo ako to je..dakujem za rady
Ahojte, chcela by som sa opýtať ako je to s prácou na tpp
počas predlzenej rodičovskej dovolenky.
ahojte, prosím Vás, ako to je, ak počas rodičovskej dovolenky budem robiť na dohodu? viem že sa musím odhlásiť v sociálnej poisťovni z dôchodkového poistenia (a to mi potom bude platiť ten u koho budem pracovať na dohodu? )
lebo ide o to, že to nie je "klasická" práca, budem mať pár hodín na bazéne (cvičenie) a to bude max 80 eur za mesiac.... a neviem či sa mi to teda oplatí ☹
(netreba si ale nič platiť, však ? )
dakujem krásne
ahojte chcem sa sa spytat ak mala nastupi do skolky vo veku 2,5roka a ja do prace budem este poberat aj rodicovsky prispevok? 😅
Ano, do troch rokov veku dietata 😉
ahojte baby poradte mi som na md mali ma 1rok a 3 mesiace mozem sa zamestnat na dobu neurcitu ?s tim ze materska mi bude chodit stale? alebo mi ho zoberu? dakujem babi poradte mi prosim vas
@michaela1105 Ak sa zamestnas, tak do 3 r. veku dieta ti bude chodit aj rodic. prispevok. Doba urcita resp. neurcita vtom nie je podstatna. Akurat ak si v SP poistena ako osoba starajuca sa o dieta, tak sa treba z poistenia odhladit od nastupu do PP..
@dena1973 dakujem pekne
@michaela1105 Nemas zaco.
Zhrniem: Do 3 rokov veku bébé mozem na dohodu (aj ine formy uvazku? Prosim doplnte, kto vie) pracovat kolko chcem. Rodicak budem dostavat bez ohladu na dalsi prijem. Zamestnavatel za mna zaplati dochodkove poistenie (kt. si strhne z mojho platu, opat, vie niekto, kolko % asi?), ostatne odvody plati nadalej stat. Cize jedina vec je odhlasit sa v socpoist z dochodkoveho.
@la_bambulka ahoj chcem sa spytat ako je to s ocr pri praci popri rodicovskom niekde som citala vraj ak pobeeras nejaku davku nemas na to narok, nevies mi proadit ? ci mam alebo nemam alebo ma len manzel alebo ani ten ci obaja 🙂 dakujem

@cvoky8 pocas rodicaku moze pracovat kolko chce a zarobit kolko sa jej podari. a ano, len sa treba odhlasit z dôchodkového. keby nahodou prestala pracovat, je potrebne sa opat nahlasit. UPSVaR nieje dovod nieco hlasit