icon

Práca počas poberania rodičovského príspevku

lenkapp
23. nov 2012

Ahojte.Som doma so synom (v januari bude mat 2 roky) poberam rodicovsky prispevok.Dnes som bola na jednom pohovore a chcem sa opytat ze ak ma vezmu do prace na TPP alebo skrateny ci mi zanikne rodicovsky prispevok alebo nie..alebo ako to je..dakujem za rady

katuska10283
29. júl 2016

No to určite nie, ja len že som to počula od známej.

bertik25
16. sep 2016

@danka1611 mozem sa opytat ze ked poberam rodicak a pracujem a zabudla som sa odhlasit....co potom? Hrozi mi nieco? ako ze im to budem musiet vrati?

evittam
16. sep 2016

@bertik25 A čo chceš vracať? Rodičovský príspevok nemá nič spoločné so sociálnou poisťovňou. Ak si na to zabudla tak choď čo najskôr do SP a urob to.

bertik25
16. sep 2016

@evittam ja viem ze nie rodicovsky 🙂 ale prisiel mi papier zo socialky ze som pracovala a poberala rodicak a stat aj zamestnavatel platil za mna odvody (dochodkove) a ze sa to nesmie....tak sa teraz bojim aby mi nieco nenaparili zaplatit ze som nespravila ked som mala alebo penale z oneskorenia odhlasenia alebo nieco take

evittam
16. sep 2016

@bertik25 Nie, nič. Treba sa ísť čo najskôr odhlásiť.

bertik25
16. sep 2016

@evittam dakujem idem hned v pondelok. som myslela ze sa to robi dako automaticky ze ked vidia ze zamestnavatel odvadza tak stat nebude. mi dako nenapadlo ist tam som bola rada ze mam dake peniaze a toto som neriesila a teraz si po 3 rokoch mi pisu ☹ ☹

evittam
16. sep 2016

@bertik25 Nič sa nerobí automaticky, aj prihlásiť si sa musela sama a nie, že ťa niekto prihlási automaticky.

bertik25
16. sep 2016

@evittam ved ja viem ☹ len toto ma vobec nenapadlo ani som nad tym nerozmyslala som zvedava co mi povedia v pondelok

dena1973
17. sep 2016

@bertik25 Nic ti nepovedia. Ty len chod do SP a povedz, ze si sa prisla odhlasit z dochodkoveho poistenia. Daju ti odhlasku, ktoru vyplnis s datumom ukoncenia doch. poistenia ( den ukoncenia poberania rod. prispevku) a odovdas referentke SP.

bertik25
17. sep 2016

@dena1973 dakujem ti 🙂

karollka1
10. jan 2017

Ahojte.Ja by som sa chcela tiež opýtať či treba dieťa nahlásiť keď som ešte na rodicovskej dovolenke na úrade socialnych vecí ohľadom toho kto sa on stará keď ja budem v práci.a po druhé vedená som v jednej firme na hlavný pomer a teraz som si našla inú prácu do kedy musím dať výpoveď v mojej prvej práci.ďakujem

majusqa77
10. jan 2017

@karollka1 oznamujes ked dieta dovrsi 3 roky. vypoved davat nemusis, az pri skonceni RD kedy by si sa mala vratit do prace

janapk
10. jan 2017

Ahojte, prosim Vás ak nastupujem popri RD do prace viem ze socialky sa mam odhlasit a zamestnavatel zas prihlasit ale treba to iste aj v zdravotnej ci to az po skonceni rodicaku? Dakujem

danka1611
11. jan 2017

@janapk ahoj ja som sa keď som išla počas RD do práce pýtať aj do zdravotnej a tam mi povedali,že netreba vraj to môže platiť aj štát aj zamestnávateľ. Ale nevedno či niečo zmenili alebo nie, to som sa ja bolo pýtať pred 2 rokmi.

evittam
11. jan 2017

@janapk Iba do SP odhlásiť sa z dôchodkového.

janapk
11. jan 2017

@evittam
@danka1611 dakujem 🙂

karollka1
11. jan 2017

majusqa77 ďakujem☺

27nika
23. jan 2017

Ahoj, ak chceš dostať výrobky od dr.Gerard, tak sa zaregistruj, vyplň zopár dotazníkov a možno Ta vyberú. Neskôr budu spúšťať aj iné kampane, kde môžete testovať výrobky rôznej značky. Už čoskoro sa začne kampaň sušienok dr Gerard, ktoré sú skvelým spôsobom, ako osláviť nejaké udalosti, tie veľké, ale aj tie malé.
https://ekspert.streetcom.sk/sk/secured/user/sh...
Pekný zvyšok dňa 🙂

maminka2013
23. jan 2017

@27nika je to zmluvne alebo ide iba o prezentaciu ich vyrobkov? Ako to funguje? Mozes mi poslat blizsie info?Dakujem...

27nika
23. jan 2017

@maminka2013 vyplnis par dotaznikov o sebe a oni ta pidla nich vyberu na hodnotenie vyrobkov. Prave spustaju hodnotenie susienok dr.gerard, ale kampan robia aj kozmetika vichi, activia, jedlo pre psov a macky ... nic neplatis, ak ta vyberu, balik ti prinesie kurier a ty len napises na ich stranku recenziu na konkretne vyrobky. Staci sa zaregistrovat a tam uz najdes vsetko co potrebujes😉

maminka2013
24. jan 2017

@27nika stranka nefunguje

27nika
25. jan 2017

@maminka2013 Ahoj, neviem kde je problém, ale už viacej báb písalo, že im vypisuje vírus, už som tam písala, tak neviem kedy sa to vyrieši :(Mne ho tiež niekedy vypíše, ale ja sa prihlásim aj tak. Link preposielam ešte raz:

https://ekspert.streetcom.sk/sk/secured/user/sh...

27nika
25. jan 2017

@27nika rozsirene nastavenia

maminka2013
25. jan 2017

@27nika skusim to teda este raz..no je to divne..dakujem..

evittam
25. jan 2017

No,len sa prihlasujte na pochybne stranky.....😁😁😁

maminka2013
25. jan 2017

@evittam rada by som samozrejme kazdu skusenost 😉

maminka2013
25. jan 2017

@evittam uvitala 😀

evittam
25. jan 2017

@maminka2013 Ja sa na podobné pofidérne stránky neprihlasujem.....A určite tým duplom nie keď mi napíše niečo podobné.....

27nika
6. feb 2017

@maminka2013 treba sa prihlásiť cez PC nie cez mobil 🙂

22aida
24. mar 2017

ahojte chcem sa opytat ci ked som na rodicovskej dovolenke a mam trvaly pracovny pomer v jednej firme a chcem nastupit do druhej vylepsit si financnu situaciu s tym ze si chcem ponechat TPP v povodnej keby to v tej novej firme nevyslo ci mam aj tak narok na rodicovsky prispevok? a ci sa to vlastne da?