Pracujúce mamičky popri poberaní rodičovského príspevku od 1.1.2014
Ahojte mamičky, ktoré poberáte rodičovský príspevok a zároveň pracujete, tak nás ide naša vláda zase raz a znova "potešiť". Práve som pri čítaní správ na internete objavila túto správu http://www.topky.sk/cl/7/1354371/Dalsie-skrty-v...
@lalus takze by malo platit, ze ak budem mat napisane v zmluve napr jeden dva dni do tyzdna (neviem ako mi urobia zmluvu) ale zarobim rocne menej ako 2900 eur, tak nebudem mat nedoplatky,... resp. budem robit od pondelka do piatka a prijem je jedno aky, tak tiez nevznikaju nedoplatky? tak som to ja pochopila, dufam ze dobre.... ja mam 9 mesacneho synceka a na dohodu som nepracovala este, pred tehu som robilna riadne na zmluvu. Tak snad len dobre bude 🙂
ahojte ,rysuje sa mi práca ale ešte stále (do júla)poberám rodičovský 🙂 možem normálne pracovať na zmluvu alebo musím ukončiť rodičovský?mám zmluvu niekam odniesť ukázať,niekam sa nahlásiť 🙂 ďakujem za každú odpoveď
dôchodca si popri svojom dôchodku môže zarobiť bez problémov,ale keď si chce privyrobiť mamička popri Rod.príspevku,tak jej ho chcú zobrať,lebo ho už zrejme potrebovať nebude. Fuj hanba štátu, napluť na nich.
Dobrý deň, som na rodičovskom a mám možnosť privyrobiť si na dohodu , na dva mesiace. Pracovať budem z domu.Neviete mi povedať, či ked sa na socialke odhlasim z dôchodkového poistenia, môžem sa po tých dvoch mesiacoch znovu prihlásiť? Neprídem o rodičovský príspevok? Nemáte niektorá mamička s týmto skúsenosti? Ďakujem.
Ahojte maminky mam jasle a skolku v horskom parku ak by ste chceli ist do prace alebo len tak na kavu vybehnut🙂sme najlacnejsi v meste.svetrozpravok.sk
@ollynka asi si nepochopila... treba vediet selektovat informacie - tie ktore su len nafuknuta bublina a ktore su naozaj pravda. popri rodicovskom prispevku mozes kludne pracovat. nikto ti ho nezoberie. taka je skutocnost aj na rok 2014. dokonca ako mi povedali na socialnej poistovni. ak teraz som na rodicovskom a popri tom robim na dohodu. ak by som nahodou zostala tehotna a porodila este pred skoncenim rodicovskej, tak by sa mi materska pocitala zo zarobku pred prvou materskou + aj z tejto dohody. to je fajn podla mna. zasa peniazky navyse.
@lalus to som rada 🙂
napr. tu: http://www.skzl.sk/index.php/aktuality/monitori...
@levma no tak si sprav názorný príklad:
- pred materskou si mala za 300 dní príjem 9000 eur = priemer na deň 9000:300= 30 eur
-počas RD máš za dohodu na 100 dní príjem 500 eur = priemer na deň 500:100= 5 eur
ked ti to spriemerujú pre výpočet materskej = 9000 + 500 : 400 dní = 23,75 na deň
a ešte keď robíš na pár hodín týždenne, je to o to horšie..
@evita68 hm...ja som to pochopila inak...ze matersku mi vypocitaju normalne ako som mala teraz pri prvej materskej + mi to navysia o sumu ktoru vypocitaju z terajsich odvodov z dohody...tak mi to ta pani povedala...ze by som na tom mohla ziskat...ale sama sa tak vyjadrila, ze to je pri platnosti sucasnych zakonov a stavu mojej prace a tak...ona sama si to este na centrale overovala, takze mi prislo, ze sami v tom maju zmatok....ja som sa len cisto teoreticky pytala, este nie som tehotna 🙂 takze ktovie ako to bude buduci rok...tusim bude pred volbami, takze hm...klasika...mozeme sa tesit, nie? 🙂 skor ma trapi zdravotne poistenie...aby som nepresvihla limit kedy za mna este plati stat...nerada by som si buduci rok doplacala vela pri zuctovani :( ale panicka v nasej pobocke bola totalne nekompetentna...uplne mimo..nic som sa od nej nedozvedela...takze musim skusit zavolat niekam centralne...
@majusqa77 myslim rocne zuctovanie zdravotneho poistenia. ked som na rodicovskej, plati za mna zdravotne poistenie stat. niekde som nasla, ze ak nezarobim na dohodu viac ako cca. 2800 eur rocne, tak za mna plati zdravotne poistenie stat stale. samozrejme aj ja z dohody, ale len za dni ked som skutocne pracovala...tak sa bojim, ze ak by som zarobila viac (lebo zamestnavatel je ochotny po prekroceni 350 hodin ma zamestnat cez agenturu), tak by som si musela doplacat zdravotne za mesiace/dni ked som nepracovala...neviem presne ako to je...preto si to chcem overit priamo v zdravotnej poistovni.
@evita68 v pohode....aspon som si to utvrdila 🙂 to si ma teda potesila s tym zdravotnym 🙂 takze to je jedno kolko rocne na dohodu zarobim? nebudem musiet doplacat za obdobie ked som nepracovala?
si predstav, ze som bola priamo v pobocke mojej zdravotnej poistovne a ta pani...ja neviem...ona bola uplne mimo...ako keby vobec nevedela co sa jej pytam...a myslim, ze som to celkom dobre vysvetlila...ty si ma pochopila hned 🙂 jej odpoved bola po vselijakych bludoch co mi porozpravala, ze: hm...na tuto otazku vam budem vediet odpovedat ked pridete o rok 😀 som sa pekne zasmiala, ze o rok uz bude trosku neskoro sa pytat a isla som radsej prec 🙂 no co uz...spravny clovek na spravnom mieste 🙂
Ahojte žienky mám na Vás otázočku.Od októbra sa chystám ísť do práce a drobec bude mať 1rok.Bude chodiť do jasličiek a na ne si pôjdem vybaviť ten príspevok.Lenže v júni ma prepustia,je to sezónna práca,má potom možnosť sa naspäť vrátiť na rodičák a ísť ešte k tomu na maródku so sebou v ochrannej lehote a dostávať aj to aj to?Ďakujem za rady🙂
takze dievcence...ak by vas este zaujimalo ako je to s tym zdravotnym poistenim...volala som priamo do zdravotnej poistovne a ta pani mi vysvetlila, ze mamicky sa toho boja, ale akekolkvek limity sa tykaju len statu a prijmu zdravotnej poistovne. mamicky na to nijako nedoplacaju. cize ak pracujete na dohodu pocas rodicovskej dovolenky, neprestavate byt poistencom statu. Stat za vas stale odvadza zdravotne poistenie. iba v pripade ze prekrocite urcity prijem prestane platit, ale vtedy za vas plati zamestnavatel. takze stat si tym vlastne usetri peniazky, lebo dovtedy sa platilo 2x..aj stat aj zamestnavatel...poistovna mala peniazky dvojnasobne. toto sa zrusilo. tiez ma ubezpecila, ze sa nemusim bat ze by som v rocnom zuctovani zdravotneho poistenia musela doplacat...takze dalsia dobra sprava 🙂 hm...tak mi to vychadza, ze pracovat popri rodicovskej sa oplati a nechapem, preco ludia stale siria poplasne spravy...
@lucinka0503 Ahoj, samozrejme, ze ked nebudes poberat prispevok, do troch rokov veku dietata mas narok narodicovsky, takze si to vybavis naspat..... mas na to narok a bezne sa to robi. Kedze pojdes sama so sebou na PN, to sa tyka tvojho zamestnania a plati to socialka, takze budes dostavat aj nemocenske aj rodicak.... Aspon podla mojho nazoru.... Ak sa mylim, opravte ma....

@lalus uz som nasla, ze ked zarobis cez 2900 eur rocne a nerobis vsetky dni v tyzdni, tak moze vzniknut nedoplatok...ufff, ale som sa zlakla...ze to je inac....tak ako som pisala vyssie, ze musim doplatit do minima :D ale ked vies nieco nove, tak prosim daj info 🙂 dik