Pracujúce mamičky popri poberaní rodičovského príspevku od 1.1.2014
Ahojte mamičky, ktoré poberáte rodičovský príspevok a zároveň pracujete, tak nás ide naša vláda zase raz a znova "potešiť". Práve som pri čítaní správ na internete objavila túto správu http://www.topky.sk/cl/7/1354371/Dalsie-skrty-v...
ahojte a neviete ako je to s dochodkovym? ja si na dohodu zarobim royne.. medyi 30 a 100 e mesacne, niekedy aj menej, v socialnej mi povedali, ze mi idu peniaze na dochodkove z dohody a ako poistenec statu sa musim odhlasit. a stat uz za mna nebude platit tie odvody za dochodok
@majkl111 no s tým príspevkom je to tak, že musíš predkladať každý mesiac faktúru alebo nejaký doklad o tom, koľko tá škôlka stála alebo opatrovanie a oni to preplatia avšak max. do výšky 230 e. ak jasle stoja napr. 170 e, tak preplatia to a hotovo, ten rozdiel ty nedostaneš. preto veľa rodičov zostane na rodičáku a neriešia to, lebo máš nárok na tých 199 e bez dokladovania a chodenia po úradoch. príspevok na škôlku sa oplatí, jedine ak tá škôlka je drahšia ako tých 199 e.
ahah chapem dakujem
@majkl111 je to tak ako som napísala, sociálne poistenie platíš až sa staneš povinne poistenou SZČO a zdravotné platí štát a ty zaplatíš zdravotné len zo zisku, pozor však na hranicu zárobku pre zdravot. poistenie - niečo okolo 2900 eur (neviem presne sumu), lebo vtedy prestaneš byť poistenec štátu a musíš si celý rok spätne doplatiť sama - doplatok možno aj 600-800 eur.
Ahojte poradite mi prosim ja mam predlzenu RD a chcem si otvorit zivnost. Jak je to s poplatkami jake budou cca moje mesicni vydaje co se plati statu? Neprijdu o prodlouzenou rd?
ahojte..ako je to s nami co si chceme predlzit rodicovsku este tento rok?na kolko sa predlzuje prvy krat po dovrseni 3rokov?moze dieta chodit do skolky a na kolko hodin denne?a ja mozem pracovat na TPP?mne znama vravela ze ten zakon nakoniec neschvalili tak neviem...prosim o radu 😒
@bambula0616 dlzka schvalenia je rozne, to zalezi od posudkoveho lekara na UPSVaR podla diagnoz, ktore mate....nam minuly rok schvalili na rok, teraz som vybavovala papiere na dalsie predlzenie....teray cakame na schvalenie....
Mozes robit na TTP, dieta moze chodit na 8 hodin do skolky.... 😉
Ďakujem za odpoveď veľmi pomohla 🙂
ahojte
chcem sa infoRMOVAť...NASTUPUJEM DO PRACE od 15.10.2013 malý má 11mesiacov..budeme sa s mužom pri malom striedať ja doobeda a on poobede v práci...ako to bude s poberaním rodičovského??mám nan nárok bezo zmeny???a čo po 1.1.2014??vdaka
@elienka ahoj Eli, vidim, ze sa v tom celkom dobre orientujes... ja mam momentalne moznost ist na dohodu, zatial ale len na styri dni... to aj na tie styri dni sa treba odhlasit z dochod.poistenia a potom nahlasit znova?? odhlasia ma asi automaticky a prihlasit sa budem musiet sama, ze?? dakujem ti za odpoved... je tam este nejaky zadrhel, o ktorom by som mala vediet??
@p3tra11 dobre si to pochopila, treba sa odhlásiť a prihlásiť, ale aj odhlásenie musíš urobiť sama. zájdi si najskôr na tvoju pobočku soc. poisťovne, tam sa na to spýtaj, ako to presne prebieha. o inom zádrheli nejako neviem, len že ak by si prekročila čiastku cca 2700 e (neviem presne sumu) tak z hladiska zdravotného poistenia (na zdravotnej poisťovni) sa staneš samoplatca za ten rok a musíš si uhradiť zdravotné poistenie za dni, kedy to neplatil tvoj zamestnávateľ. samoplatca platí cca 55 eur mesačne mínus tie dni ktoré zaplatil zamestnávateľ.
@majkl111
@lumarque
@p3tra11
Kocky, ja vyplnam dotazniky za fin. odmenu. Je to jednoduche, sice to niesu velke sumy ale ako prilepsenie potesi kazde euro. Navyse prijem z takejto cinnosti do 500€ rocne je oslobodeny od dane 😉 😉 Takze ziadne papierovacky ani urady 😀
Ak chcete, tu je moznost registracie:
https://www.narodnypanel.sk/default/index/regis...
http://www.marketagent.com/f.asp?RefUID=513380
Samozrejme, vsetko bez poplatkov 😉
ahojte k tejto téme niečo na upresnenie, na tomto linku... zatiaľ sa pracujúce mamičky nemusia obávať, že od 1.1.2014 prídu o rodičovský príspevok 🙂 http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/292099-po...
Baby takze to znamena ze ak budem chciet ist do mojej prace na nejake 4-5 hodin asi 3xdo tyzdna tak aj tak o neho pridem? Je to dost hnusne od nasej vlady ze toto robia.A ako ma matka vyzit len s rodicaku ak si nieco aj neprivyrobi?Lenze na toto uz oni fakt nemyslia.Si myslia ze dieta a vsetko okolo neho je lacna zalezitost... fuj hnus a nech sa hanbia vsetci co su tam.Dufam ze to neprejde.. 😖
@miselka007 ziadna novela nepresla. popri materskej nemozes pracovat v tom istom pracovnom pomere, z ktoreho si odchadzala na matersku (treba napr. uzavriet dohodu a bude to OK). popri rodicovskom pracovat mozes
@majusqa77 ano ano, myslela som ze to bude na dohodu alebo polovicny uvazok. urcite nie na trvalo, t az neskor... takze zatial sa to vsetko da,hej?Dakujem ti velmi pekne 🙂
@miselka007 treba rozlisit, ci popri materskej, alebo popri rodicovskej. ale da sa vsetko 🙂
@majusqa77 ja som myslela popri rodicovskej, ked mi skonci materska... dufam ze to dobre pisem 😀 dokym budem poberat matersku budem samozrejme doma ale potom ked mi skonci a nabehne rodicak potom som chcela ist na par hodiniek pracovat.. ale dakujem ti 🙂
@miselka007 tak to mozes kedykolvek, kdekolvek a kolkokolvek 🙂
ja by som sa chcela opýtať, ked nastupujem do práce(malý má rok a pol), treba to nahlásiť na úrade práce?. Viem, že na socialku musím ísť, ale UP ?
dakujem za prípadnú odpoved 🙂
ok, dakujem za info 🙂
ahojte, chcela by som Vám Všetkým ponúknuť prácu -brigádu v Bratislave v obchodných centrách Avion, Aupark, Centrál v luxusných butikoch, v raňajšich hodinách denne 3 hodiny od 7.00 alebo od 8.00. ide o upratovanie, poutieranie, v čistom prostredí. Keby niekoho zaujala práca môže sa hlásiť na info@hrci.sk, alebo v pracovnom čase na 0357731644 telefonnom čísle, práce vhodná aj pre mamičky popri materskej, dôchodkyne, študenti, invalidi.Hláste sa aby ste si trošku prirobili na darčeky🙂
Ahojte maminky,prepáčte ak sa budem opakovať,ale potrebujem si overiť,či teda môžem popri rodičovskej pracovať na hlavný pracovný pomer.malý bude mať 2 roky a ja potrebujem súrne do práce a až teraz som si začala zistovať,či vlastne môžem pracovať bez toho,aby som prišla o rodič.príspevok.všetkým vám veľmi pekne dakujem za odpovede 🙂
@lucatko2407 Ahoj, vidím, že Ti nikto neodpovedal, tak neviem, možno si si už zistila, ale ak nie, tak: Áno, pracovať môžeš a o príspevok neprídeš. Aj ja pracujem, síce na skrátený úväzok, ale pokojne môžeš aj na plný.
@h2 ahoj,dakujem ti za odpoveď.skúšala som zistovať a nebola som si istá,pretože som si stále myslela,že môžem pracovať a poberať príspevok,ale kamarátky mi stále tvrdili,že sa to nedá,tak som si to radšej chcela overiť.ešte raz veľmi pekne dakujem 🙂
@lucatko2407 No, kamošky si to mysleli, lebo voľakedy sa nedalo, ale už zopár rokov sa to dá.

@elienka cize nemusim platit ani do vzp ani do socialky,pokila ste poberam rodicak a dam malu do skolky od septembra?