Prečo je rodičovská dovolenka obmedzená na 3 roky?
Preco je rodicovska dovolenka iba do 3 rokov dietatka? Ved to je tak super byt so svojim dietatkom doma. Rano si vstaneme, kedy chceme a prehrame sa cely den. Pomedzi navarim, poriadim byt. A takto si s laskou zijeme. Ja sa ani nedivim tym zenam, ze hladaju diagnozy, aby im stat platil do 6 rokov a mohli byt doma s dietatkom a nemuseli do prace. Az sa bojim, ked uz bude mat moje dieta 3 roky. To uz budem do tej 16-17 v praci. A dietatkom budem iba 3-4 hodiny denne. Ved tie cudzie pani s mojim dietatkom budu viac. Snad raz bude rodicovska do 6 rokov . A nebudu musiet tie drobatka byt cely den s cudzimi paniami. A v 6 rokoch uz pojdu do skoly, a zeny na skratene uvazky.
Nikto ti nebrani byt so svojim dietatom doma aj dlhsie,ale nechci od statu peniaze....tie si zarob,ako kazda ina mama....co si myslis,ze budes doma, a nase dane pojdu na tvoj prispevok? Nieje uz dost takych co nechcu nic robit,a mat len tak peniaze od statu? ....ja som isla do prace pri 1 dcere od 2r, a pri 2 dcere od 4 mesiacov....
Keď chceš môžeš byť doma s dieťaťom do 1 triedy viem ze sú mamičky co majú individuálny plán a nedávajú deti do škôlky ale učia sa s nimi doma... Dá sa to do 2 triedy tam už nastúpiť musia... Za mňa ale veľká hlúposť pretože detský kolektív to nenahradí a neviem si predstaviť ako sa potom tie detibzaclenuju do spoločnosti v 2 ročníku keď neprídu do kontaktu s deťmi učiteľka mi atď... Potom dieťa nacucnute na matke keď pôjde do školy... Nebude ani trosku samostatné.... A osobne si nwm predstaviť ze by som 6 rokov bola doma a nešla do roboty... Tiež potrebujem kolektív dospelých ľudí, pokecať, zmeniť prostredie a nie doma variť, upratať, hrať sa atď... Asi by mi siblo🤣 čím ďalej viac by matky chceli byť len doma... Sa im robiť nechce... Muž sa potom môže aj zodrat aby zarobil a teda ten 1 príjem do domácnosti chyba z rodičovskej sa moc vyskakovať nedá
Buďme rádi že na SK a v cz je rodičovská do 3r. Ale v např Nemecko tam je len do roka max 2r.
Kľudne ostaň s drobatkomaz az do matúry. Ale prečo sa ti mame zbierať na živobytie my? Ty máš muža, dieťa otca, nech ta zivi
@luciferka93 dieťa môže byť na dom.vzdelavani až do maturity.
Ale kľudne ostan aj do 18, ale za svoje,nie naše☺️
Bože, Bože....a taky dobrý web to bol kedysi. S dobrým úmyslom a významom. Kam len tento svet speje 😕 ale všetko je o ľuďoch.
🙄..táto téma sa tu opakuje pravidelne.Nejaka premotivovana matka tu narieka jak ona chuda nemôže na zadku doma sedieť celé roky len preto,že porodila dieťa. Bla bla,fnuk,fnuk🤮
Ja toto davno vravim, a lala - tu je dokaz - vysoke teploty udieraju ludom na mozgy😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Mozno iba upal, zle nastavene lieky, v kazdom pripade do toho pekla vonku dobry zad*b🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Aspon ze je sranda. Ja nahodou leto milujem. Ludia su taki veselsi. 🤣
A čo takto, žeby ťa muž živil?
Veď to je jednoduché.
Krasneeeee,na rozrušenie vášne ,také okate,že má ešte stále pichaju oči🤣👍
Ucelovo napisany prispevok 😀
Ako ste sa chytili...🤣🤣🤣. Podla mna cista provokacia a ironia na rano. Nic viac, nic menej.
@letfenixa tak ja to nemám zistené len čo som sa rozprávala s učiteľkou zo škôlky tak ona vravela ze do 1 triedy max a potom do 2 ročníka už musí nastúpiť ☺️ lebo ze majú veľa takých mamiciek co neuznávajú škôlku atď 🤦🏼♀️
no mozes byt s dietatkom dokedy chces bez toho zeby si musela pracovat - holt mala si sa dobre vydat 🙂 alebo mat uz nieco v buxe alebo tajneho sponzora
No ved si zariad (zarob) tak, aby si mala dost na to byt doma spokojne aj 10 rokov. Len nechci po state, aby dotoval tvoj zivotny styl cele tie roky 🙂
Asi takto si predstavujem keď niekomu mlieko udrie na hlavu 😂😂 asi sa aj prevarilo. Veď ja som si išla po roku vlasy vyšklbať, nie ešte aby som hľadala diagnózy a mohla doma kysnut ideálne do maturity.
Tych 400e miesto rodicaku zarobis aj z domu alebo po veceroch na brigade ked nie si uplne lava a nemusis byt 8hodin v robote..
Ratam ze tvoje dieta ma teraz tak.rok...ked pride ta hranica 3 narodeniny budes do roboty doslova utekat.
Ja robím tú “cudziu pani” na 1.stupni, detičky sú tam v pohode aj bez mamičiek, celkom si to užívajú, aj keď sa treba učiť 😉 Dieťatká s cudzími paniami netrpia, neboj sa, ono aj dospelému prepína, keď má byť dlhý čas len v spoločnosti jednej osoby, takže socializácia im prospieva. S väčšími deťmi ide skôr o kvalitu spoločne stráveného času, nielen kvantitu…
Sak sa daj na neplatený rodičovský do 6r, ale nesťažuj sa, ked nebudes mat peniaze 😃😃😃 mas ocividne moc volneho casu na zakladanie takýchto tem😃
@luciferka93 tak ja ti píšem, ako to je.
ako zartik dobreeeeee😅
Málo sú 3 roky? Mňa by išlo poraziť roky byť doma s deťmi. Dieťa aj dospelý človek potrebuje kolektív (dieťa detský kolektív a dospelý dospelý kolektív), nie iba trčať doma variť upratovať a na behať ihrisku.
@letfenixa ved mne to je v podstate jedno 🤣 moje dieťa ide do škôlky a teším sa aj ja aj on ☺️☺️

ÁNO! Maminky drobátok, spojme sa!
😀