Prečo je rodičovská dovolenka obmedzená na 3 roky?
Preco je rodicovska dovolenka iba do 3 rokov dietatka? Ved to je tak super byt so svojim dietatkom doma. Rano si vstaneme, kedy chceme a prehrame sa cely den. Pomedzi navarim, poriadim byt. A takto si s laskou zijeme. Ja sa ani nedivim tym zenam, ze hladaju diagnozy, aby im stat platil do 6 rokov a mohli byt doma s dietatkom a nemuseli do prace. Az sa bojim, ked uz bude mat moje dieta 3 roky. To uz budem do tej 16-17 v praci. A dietatkom budem iba 3-4 hodiny denne. Ved tie cudzie pani s mojim dietatkom budu viac. Snad raz bude rodicovska do 6 rokov . A nebudu musiet tie drobatka byt cely den s cudzimi paniami. A v 6 rokoch uz pojdu do skoly, a zeny na skratene uvazky.
Srandujes? Dieťa potrebuje byť medzi svojimi rovesníkmi v kolektíve a nie do 6 rokov doma pri maminej sukni.
Ale áno, môžeš byť doma do 6 rokov ale bez nároku na príspevky, jedine za teba bude platiť štát zdravotné.
Ved mozes byt doma do kedy chces. A zit si s laskou so svojim drobatkom.
Mala si si to lepsie zariadit.
budme radi, že máme tri roky. V USA len 6 týždňov, v Rakúsku: https://www.opatrovanie-rakusko.sk/opatrovanie-... , Nemecko - 3 roky, https://www.feedo.sk/blog/babatko/materska-vo-s... Podľa mňa 3 roky je tak ideál. Potom už dieťa potrebuje rovesníkov.
Ale ved kľudne bud doma s dieťaťom aj do 18. Nikto ti nedá pištoľ ku hlave ze musíš do prace
No vsak mozes byt aj do 30tky tvojho dietatka doma - len si to musis financovat ty
Autorka - vôbec sa nehanbíš?
lebo kazdy si ma na seba zarabat. nie sediet doma s dietatom donekonecna.
a tie co hladaju dovody, ked uz ich spominas, mnohe su vychcane a nechce sa im robit, nie preto, ze by chceli byt s dietatom doma. poznala som mnohe take, lebo posudkovy lekar bol dost benevolentny a mamicka zasla s kazdym soplikom k dr, tak dostala RP. mala po 30tke, vzdelanie - ucnovka a odrobene 2m.
ale ako baby pisu, mozes byt doma, len nic nedostaes.
ale ved nikto ti nebrani si rozplanovat a porodit kazde 3 roky od 18tky. Kym takto porodis futbalovu 12tku, dockas sa aj dochodku a cely zivot sa mozes venovat iba dietatkam 😁
Toto je napísané ako čistá provokácia, nemyslím si že autorka chce normálnu diskusiu, ona sa chce uchechtávať ako sa tu ženy rozčuľujú.
@dankakuc a ved nevadi, vieme, ze je to zart, aspon sa zrana zasmejeme a den bude krajsi.
Ja sama navrhujem max. matersku, nie rodicovsku -ta je malo, aspon do dochodku a potom, poprosim, maximalny dochodok, nech si aj tie vnucence uzijem.
kludne ostan doma do sest rokov plati stat dochodkove a zdravotne nedaj dieta do skolky
Dobre rano aj tebe 😂
Doma môžeš kľudne ostat celý život, len ti to nebude financovať stat, ale manzel...dieta na domace vzdelavanie,snad ho v 6 rokoch nechces zverit nejakym cudzim ludom!!! Len ci to manzela bude bavit driet ako kon za dvoch takú dobu.. doby,kedy sa dalo dobre žiť z jedneho platu a chlap da pri tom nezodrel alebo nemusela makať volakde v zahranici sú dávno preč...
Koľko máš deti? Jedno?
Autorka, zabudla si napisat, ze posadit svoje drobatko do kociarika a ist brazdit nakupne centra, nakupovat handricky a prkotinky, dat si kavicku s komoskou a nato ti ma stat prispievat do 6 rokov veku tvojho drobatka 🙈
Ved ostaň doma. Nemôžeš ale čakať, že sa Ti budeme skladať na to, aby si sa hrala doma so svojím dieťaťom do 18-tky. Ďalšia vec je potreba socializácie dieťaťa.
Nervy moje. Tento príspevok je písaný na margo toho,že majú skrátiť rodičovskú, že? Tvoje dieťa potrebuje žiť, nie ti sedieť pri riti,lebo ty si na ňom a pobyte doma závislá
Veď doma s dieťaťom ostať môžeš koľko len chceš ale hádam nikto nečaká že štát ho bude život 6 rokov. Už 3 roky rodičovskej je luxus.
Ja tiež s dieťaťom chcem ostať o rok dlhšie ale teda nečakám že mi to bude platiť štát. Buď si treba pred dieťaťom spraviť finančnú rezervu aby si s dieťaťom mohla ostať doma. Prípadne sa dohodnúť s partnerom že on bude finančne ťahať celú domácnosť a ty budeš doma.
Nie čakať že štát bude 6 rokov vyplácať dávku aby matka mohla byť doma.
Ty tu chceš asi všetkých na💩 však 😁?
Aké ved je na tebe ako dlho budeš na materskej, kludne aj 10 rokov, len po 3 rokoch si ju už budeš financovať sama alebo muz. Alebo si si mohla našetriť pred otehotnenim. A môžeš sa hrat potom
od rána do večera.
A vymýšľa ie dg?? Si kompletna? Tu suseda to robila, ma Münchhausenov syndrom. Dieta pre každú pi... vlacila k doktorom, riesila dg ktoré malá nema. Výsledok? Súdne ju dali do starostlivosti otcovi. Tiez sa jej nechcelo robiť. Mala ma 7 rokov a zenska stále doma.
A realne tie zeny dg nevymysleli! Casto ma dieta nejaký vážnejší problém a je to ani z voza ani na voz. Kamoske dieta napriklad jedlo 5 jedál = škôlka max do obeda a domov. Ďalšia dieta nechodiace ale inak skvelé rozumne- skrátený jej zial nevedeli poskytnúť.
Mnohé z tých žien by radi robili a nie každá z nich je onasisova nevesta, a predĺžený rodiča je neplatný!
Si zo predstavujes ako hurvinek veľkú a to ja sa tiež viem hrať od rána do večera a aj obcas kašlem na domácnosť. Ale chcieť od štátu aby ma živil? Ôk tie skrátené zväzky by som na SK zaviedla! Ale je logické ze nezarobis ako pri plnom.
Teplo je sviňa...
Ty si riadne mimo hneď od rána.🤦♀️
Ach zeny, ved toto je ocividna trololo tema na to, aby sa tu vsetci zas krizom-krazom dohadali. Nereagujte 🙂
Ako viem si predstavit rodicovsku do 6 rokov v spolocnosti, kde sa kladie doraz na pokrok, kde clovek dohliada na to ako jeho pracu robi AI, kde je dobry dochodkovy system, pestra, tolerujuca sa spolocnost a ludia si nevolia vladu plnu populistov, tupohlavcov a zasratych komunistov. Nie nie, my to urcite nebudeme 😂
Drahá autora rada by som ti darovala vymyslené dg môjho dieťaťa. Evidentne nemáš nič na robote iba si vymýšľať čo s voľným časom...
Drobatko 🤯🤯🤯
Mne stat platil zo zdravotnych dovodov / NKS) do 6 ale ja som chodila do prace od vtedy, co mal maly rok. Takze mala som aj od statu aj plat a aj na sukromne jasle 🙂

No aký vtip na ráno :D a rovno do 18-tky by si nechcela rodicak?