icon

Prečo kritizujete matky na rodičovskej dovolenke?

2. dec 2024

Velmi ma to zaujima. Co ak niekto ostava na rodicovskom aj 6 rokov? Co ak aj po troch rokoch by vyhoreta mama chcela ostat este doma a oddychnut si? Co zavidite? Co je na tom? Preco rypete do takychto zien? Hlavne, ze do romov, ktori cely zivot nerobia, cest vynimkam, sa nepustate. Preco? To Vam nevadi, ze cely zibot beru davky? A nie male, podotykam.
Fakt musite rypat do zien, ktore pracovali a aj budu cely zivot pomaly aj do 70-ky uz? Ako vazne? Tak vam to boli?
Den co den citam, jednu normalnu a laskavu odpoved na taketo temy neviete pisat. 🤮🤮🤮 zena zene. Hanba.

gab1sol
2. dec 2024

Tým, čo vadia matky zneužívajúce systém, vadia aj romovia zneužívajúci systém, aj bieli zneužívajúci systém, aj kradnúci politici, aj každý, kto sa nabaľuje na úkor druhých. Chúďatko, mamička je vyhorená z vlastného dieťaťa… A čo mamička, ktorej dieťa má naozaj ťažkosti a neskončí to po troch rokoch, ale je to na celý život? A čo mamička, ktorá ťahá aj v dvoch prácach, lebo ju muž opustil a musí uživiť svoje dieťa? To je teraz také moderné vyhovoriť sa na vyhorenie… Ale prskať na iných a všade ťahať závisť, to áno. Všetci závidíme. Tlieskam ti.

diewcatqoo
2. dec 2024

Ehm, ked je zena vyhorena na rodicaku, vazne jej pomoze, ked este ostane doma? Ja ked som bola vyhorena z materstva, vykupenim pre mna bolo ist do prace. Keby som mala este "oddychovat" doma, hodila by som si to. V praci som si pekne oddychla a ako bonus som dostala o dost vacsie prachy ako na rodicaku 🙂

lienka.7
2. dec 2024

Mila @autorka pre mňa za mňa, oddychuj si doma aj do dôchodku, ale ZA VLASTNE. to, ze si porodila decko este neznamená, že teraz do konca života si už nedotknutelna 🤦‍♀️👎 matriarchat je už prežitok totižto.

simca06022011
2. dec 2024

@hiro ano prace je dost, kto chce si najde, ja poznam vela ludi co nechcu pracovat a su doma. Aj tu citas xy tem, ze dospele deti su doma, nerobia... :D posledne dvaja synovia 32rocny... atd.. podla mna je vyssie percento ludi doma ako sa eviduje... z evidencie kadekoho vyradia. napr. ja som ani nemohla byt evidovana pred par rokmi. zaujimava by bola potom statistika, kolko % ludi pracuje = je realne zamestnanych a plati odvody/dane. Lebo potom su tam ludia, za ktorych plati stat/su oslobodeni atd a to su vsetci ti pn, ocr, id, dochodci, studenti, md/rd,... aj som si to nasla, len mi to nejde otvarit na statistickom :DD

tamitamitami
2. dec 2024

3 roky dostávať rodičovský je luxus. Keď chce niekto ostať doma viac má si to vedieť zabezpečiť nie pýtať od štátu.
Moja malá má 3 a pol, som sňou doma lebo si ju chcem užiť ale nečakám že štát mi to bude financovať. Aj keď teda nárok by som na platený RP zo zdravotných dôvodov pravdepodobne mala.

jaass
2. dec 2024

Akože autorka to čo je za diskusiu 😂 kto závidí? Podľa mna máš problém ty v hlave a preto tato nezmyselná diskusia. Fakt osobne nepoznám nikoho aby závidel davky 🤦‍♀️ kde sa pohybuješ? Akých ľudí máš okolo seba? 🤷‍♀️

hellwant
2. dec 2024

@fajnova vidim, mas mnoho lajkov, cize mnohi neporozumeli- fakt to blbo napisala. Nemyslela to tak, ze po 3 rokoch vyhoretia na materskej chce matersku, ale tak, ze co ak aj po 3 rokoch na materskej- vyhorena este z prace- chce ostat este doma. Ze ani tie 3 roky na materskej ju nedali do hromady co zazila v praci.
Fakt zle napisane.

h2
2. dec 2024

Kto kde komu závidí dávky a nezamestnanosť? Daj link na diskusiu, rada si prečítam.

lenkasarka
2. dec 2024

@h2 my predsa 😂

earlgrey
2. dec 2024

@galganka nezaradila som sa k ním, len píšem, že nie všetky matky využívajú systém, teda tie, ktoré sa rozhodnú byť doma a nepracovať...

rude_baby
2. dec 2024

Ja keď som vyhorela, ťahalo má to do roboty...

h2
2. dec 2024

@lenkasarka Jáj, ďakujem za upozornenie, ja som úplne zabudla závidieť. 🤦‍♀️😂

lenkasarka
2. dec 2024

@h2 ja ťa chapem tiež občas na niečo zabudnem. Vek nepustí 😂

jajka257
2. dec 2024

@hellwant nuž v Tom prípade, treba inú prácu.

hellwant
2. dec 2024

Autorka, ťažko môže človek zavidieť davky, skór ty toho viac nechápeš.

kavasmliekom
2. dec 2024

@earlgrey a z čoho žiješ, z čoho platíš strechu nad hlavou, z coho krmis dcéru?

nikaeli
2. dec 2024

@jajka257 presne tak, dcéra je tretiačka na SŠ, začiatkom roka bude mať 18, razom prídem o 140€ DB. A to som sa v júli súdila s ex o výživné, kedy sa už vedelo, že sa čosi chystá a napriek tomu sudkyňa vychádzala z faktu, že mám príjem plus DB, zatiaľ čo chudák otec má minimálku. Zaujíma niekoho, či to zvládam? a potom tu niekto zarýpe, že závidím? moja dcéra šla do MŠ, keď mala 2,5 roka.. mám odpracovaných 20 rokov a nemám nárok ani na ten daňový bonus. Ale nejaká unavená maminka po rodičáku sa bude urážať, že jej nedoprajem 🤦🏻‍♀️ aká generácia nám rastie? čo nás to len čaká?

hellwant
2. dec 2024

@jajka257 hej, ale autorka to poňala po svojom, že jej ešte ďalšie roky dávok pomôžu z vyhorenia😅

sasa1310
2. dec 2024

čo ti máme závidieť, že si nevieš zarobiť ani na chlieb, ani pre dieťa na sušienky? No to by sme každá mohli ostať doma a mali by sme sa lepšie ešte ako ty. Len trošku rozmýšľame, vieš.

fajnova
2. dec 2024

@bobaas ja som za 😜

earlgrey
2. dec 2024

@kavasmliekom Z toho, čo som si zarobila v zahraničí 😉

fajnova
2. dec 2024

@hellwant skôr si to nepochopila ty...

markusrasford
2. dec 2024

Bud konkrétna lebo takto je to len fabulacia

jajka257
2. dec 2024

@nikaeli presne chápem. Moja bude mať v januári 16. Prídem o bonus. A tiež mám odpracovaných cca 22 rokov. Ale nemám závidieť. Ja nezávidím, mňa to privádza do zurivosti.
@hellwant tak nech oddychuje. Ale bez príspevkoch a dávok. Navrhujem až do dôchodku

viestta
2. dec 2024

A ty nezavidis tym mamickam, ktore po trojrocnom rodicaku nastupia do roboty? Vsak tam je na zavist tooolko veci... Napriklad aj prijem. Napriklad to, ze treba po robote zvladnut domacnost a nemas na to cely den ako ta co ostava na predlzenom rodicaku.

galganka
2. dec 2024

@earlgrey ale veď ja som napísala to isté. Tiež spm nepísala, že všetky také matky načahujú paprčku. 🤷🏼‍♀️

lilinka76
2. dec 2024

Haló, autorka, kde si?
Stále si presvedčená, že my, ženy-matky závidíme vyhoretým chudinkám dávky? Dve strany diskusie a ani jedna závidiaca matka.
Či mne by si závidela, že som na dvojčatá dostávala iba jeden rodičovský príspevok (a živila a šatila 2 deti) a šla do roboty po 2.5 rokoch a skôr platila dane a odvody?

earlgrey
2. dec 2024

@galganka Dobre. Prepáč, že som na teba reagovala...

fajnova
2. dec 2024

@earlgrey táto mamička mi ale nepripadá ako niekto, kto si zarobil v zahraničí. mne skôr pripadá ako "hore kopec, dole kopec, samá zákruta"..

lilinka76
2. dec 2024

@fajnova 😁😁 Ktovie, či už dieťa chodí do škôlky 😁😁😁