Prečo mi prišiel rodičovský príspevok za júl?
Dobry den mamičky. Mam jednu otazku... Dieťa mi dovršilo 1.7.2016 3 roky. A som na predlženej rodičovskej,s tym že zatial pracujem na dohodu,kym dieťa nenastupi v septembry do školky,nNemam problem,len chcem vedieť prečo mi ešte prišla za jul rodičovska,kedže som na neplatenej rodičovskej. Dakujem za odpovede...
@nivea777 no výborne dakujem
@mimuskaaaa ak si na rizikovom tak ti tych par€ navyse za to nestoji
@mimuskaaaa tak potom by ti mala vyjst aj materska. Pokial prac.pomer trva, rataju sa aj dni na pn. Ved si spocitaj, kolko to mas presne kalendarnych dni
@mimuskaaaa Takze ako ti napisala @majusqa77,ak pracujes od oktobra min.roku tak by ti mal vyjst narok na MD.
evittam@ majusqa77@ písala som mail priamo na sociálnu poisťovňu a oni mi odpísali že Pn dá do materskej nerata
@evittam Písala som mail priamo na sociálnu poisťovňu a oni odpísali že Pn sa neráta do materskej tak už som z toho totálne mimo
@mimuskaaaa a napisala si, ze je to pn pocas pracovneho pomeru?
@majusqa77 tak teraz neviem
@mimuskaaaa Je potrebné napísať otázku poriadne a s presnými dátumami. PN sa započítava do 270 dní NP pokiaľ PP trvá, nezapočítava sa ak chceš napríklad z nového zamestnania MD - tam musíš odpracovať 90 dní bez PN a OČR. Napíš dátumy - od kedy pracuješ a kedy máš termín pôrodu?
@evittam pracujem od 20.10.2015
Termín pôrodu mám 1.10.2016
@evittam s tým že od 9.2.2016 som na pn
@mimuskaaaa Čiže ty si splnila podmienku 270 dní NP cca 15.júla 2016 - pokiaľ dobre počítam. 😉
Takže to znamená že Materskú dostanem?
@mimuskaaaa No, myslím si že áno. @zalka - mám pravdu alebo je to inak? 😉
@evittam ešte jeden dotaz
Písala som že som zamestnaná od 20.10.2015 ale do konca roka, potom mi zamestnávateľ predlžoval zmluvu zase od 1.1.2016
Aj v tomto pripade je to v poriadku?
@mimuskaaaa Áno, veď tam sa NP neprerušilo.
@evittam ja som im teraz pisala a odpisala mi ze splnal narol na MD..
@mimuskaaaa skus im napisat este raz..napis im odkedy dokedy ti trva pomer.kolko si bola na pn a oni ti povedia,ci splnas alebo nie
@nivea777 Presne a rovno im napíš aj rodné číslo - a pozrú to priamo. 😉
@mimuskaaaa

@mimuskaaaa pn sa nerata do tych 270 dni aby si mala narok na MD