icon

Predĺžená rodičovská dovolenka, práca a škôlka

gizmo22
14. sep 2012

Ahojte... vie mi niekto poradit, kto pobera rodicovsky prispevok po 3 roku dietata ,predlzeny plateny zo zdravotnych dovodov..
Viem ,ze to bolo tak ,ze dieta mohlo chodit do skolky max na 4 hodiny a matka nemohla pracovat..
Teraz mam informaciu ale este som nenasla- zakon ,teda nemam to potvrdene ,ze by som na vlastne oci citala ten zakon...Vraj matka moze dat dieta do skolky na cely den, a pracovat moze na plny uväzok.. Co sa mi nejako nezda..
🙂

elen2
15. jún 2015

@1nika170 ja tiez pracujem a som na Predlzenom rodicaku platenom tiez som nic take nepocula

kajuska1601
15. jún 2015

@1nika170 kamoska mala doma na toto kontrolu, potvrdili jej to aj z uradu. Odporucam preverit na urade, aby ste nemuseli nieco vracat. Mam viacere kamosky na predlzenej a dieta moze byt v skolke len 4 hod. Alebo vobec

lilly158
15. jún 2015

Ahojte maminy - prosim vas, volal si vas niekoho posudkovy lekar na prehliadku aj s dietatom pred schvalovanim predlzenej rodicovskej ? Ja som trosku zmätena, lebo nas si zavolali a doteraz som o tom nepocula. Citala som, ze sa odovzdaju vsetky papiere a caka sa na vyjadrenie.

kajuska1601
15. jún 2015

Nas nevolali, len papiere som dala a cakala na vyjadrenie

bocianka123
15. jún 2015

@kajuska1601 o tom som nepočula.. mne predhodnocovali teraz po roku, lebo najskôr som mala iba na jeden rok.. a teraz po roku dali až do 6 rokov a nič mi nik o tomto nehovoril. .ani nič neni také napísané.. práveže môjmu synovi lekári všade písali, že aj do škôlky potrebuje chodiť, kvôli NKS .. a tak.. a predlžili mi do 6 rokov...

bocianka123
15. jún 2015

@lilly158 kto a kam si vas zavolal? odovzdáš žiadosť vyplnenú od pediatra, doložíš odborné nálezy a čakáš na vyjadrenie...

lilly158
15. jún 2015

@bocianka123 - no volala mi posudkova, ze mam priniest celu dokumentaciu, ale mam prist aj s dcerkou, ze ju chce vidiet. Papiere som vsetky odovzdala na UPSVaR a teraz sa mi ozvali, ze mame prist.

bocianka123
15. jún 2015

@lilly158 aha tak to je tá komisia.. niekde si volajú deti, niekde rozhodnú iba na základe podkladov.. iný kraj iný mrav..

nibiru
15. jún 2015

@bocianka123 o tom som nepocula ani ja.

nibiru
15. jún 2015

@kajuska1601 kamaratky asi maju neplatenu rodičovsku dovolenku na platenu rodičovsku dovolenku sa vztahuju tie iste zakony ako do 3r. ked zakažu pracovať uplne mamičkam popri rodičovskom aj do 3r. potom sa to vztahuje aj zo ydravotnych dovodou do 6r. tak isto ta chrani zákon u zamestnávatela musí ti držat miesto než pri neplatenej ta može prepustiť lebo prakticky máš len neplatene volno.

nibiru
15. jún 2015

@1nika170 ahoj aj moja dcera ma silnu alergiu na soju a aj BKM,mám schválený do 6r. akurát že na bezmliečnej diete je cca 1,5 týždna a neuveritelné bola prvý krát za 2r. v školke suvisle 4dni a neni chorá,najhoršie je že nereaguje na imunoliečby imunor,ribomulin bez odozvy,molusky,časte respiračne ochorenia,posudkový mal minulí rok výsledky kde asi videm že má aj BKM akurát mne to imunologička nepovedala takže rok bola len na bezsojovej diete ale chorá rovnako až teray ked som jej vravela že dcera ma mapy na jazyku a ked je chora viac mi zadrela ved pri alergii na mlieko je to skoro pravidlo skoro ma šlahlo,nakolko to vedieť davno je na bezmliečnej tak teraz všetko nosíme do mš donedávna sme nosili len to čo nesmela hlavne pečivo,chleba teraz mi ej aj luto že som ju na to kravske mlieko naučila dojcila som 27m. zdrave dieťa s ukažkovou imunitou lenže nechcela nič mliečne absolutne nič pol roka nemala mlieko ani mliečne vyrobky a ja som panikárila,postupne sme ju naučili na kakao ale syry,masla nič jedine kakao,ako nastupila do mš naucila sa piť ak čiste mlieko a veru denne ho vypila aj pol litra,neskutočne zapchy denne berie probiotiká ona mala antimilk 37,5 ale vraj práve vdaka tomu že sama odmieta mliečne a nič okrem mlieka mliečne nejedla.akurat teraz mame hlavu v smutku lebo doteraz mohla marina kekse lebo nemaju sojove lecitiny a už ani tie nemože lebo maju mlieko.

jarka721
15. jún 2015

maminy..........PROSIM o radu..............maly bol ok kym nenastupil do skolky,sem tam nejaka choroba ale nic strasne............od kedy vsak chodi do skolky je casto chory..............zahlieneny,sopli a kasle bez teplot...........zatial nam zistili alergiu na kravske mlieko ,davame sojove ale je to este horsie.....termin na alergo mame na september ☹ stale sa dusi ,najma v noci ked spi ☹ uz som zufala 😢 mam podozrenie na reflux,caka nas ultrazvuk..............neviem uz co mam robit ☹ chodim do prace a prave to je problem ze by som sa chcela vratit spat na rodicovsky (predlzena rodicovska zo zdrav dovodov) da sa to vobec????dakujem za kazdu odpoved

bocianka123
15. jún 2015

@jarka721 tak neviem, ťažko povedať, musia ho vyšetriť poriadne.. možno aj ten reflux tam môže byť... a dusí sa každú noc, alebo iba občas? ak je to pravidelne v noci, môže ísť aj o ten reflux.. majú ho aj staršie deti. a k návratu - to závisí od toho, ako sa dohodneš so zamestnávateľom... a hlavne , najskôr počkaj na posudok, či ti ho vôbec schvália a až potom rieši zamestnávateľa...

1nika170
16. jún 2015

@kajuska1601 No na urade mi povedali že možem pracovat a aj malí chodit celí den do školky a mám to písomne ja som na platenej už rok a pol a tento nový zákom platí pre mamičky čo teraz podali a nie tie čo už to maju vybavené

1nika170
16. jún 2015

@nibiru aj mi sme na diete na mlieko a soju
robili nám testy pred rokom a povedala že je malí vporiadku a može začat papat mlieko Vtu dobu bral antibiotiká ktoré mu to skreslili chvala bohu že som mu nič mliečne nedala lebo o mesiac som mala príst na podrobné testy a tam sa tá alergia znova potvrdila Doktorka sa ma pýtala či som mu nič mliečne nedávala ja že nie Tak mi povedala že mám pokračovat dalej lebo sa to znova potvrdilo teraz má štyry a pol roka robili mu testy znova že sú vporiadku a teraz čakám na podrobné testy ako dopadnu ale pravdepodobne mu to prešlo uvidíme

kajuska1601
16. jún 2015

@1nika170 ved ja som to tam pisala, ze pre nove mamicky

1nika170
16. jún 2015

@jarka721 odstránte všetko mlieko a mliečne výrobky a samozrejme aj kyslo mliečne výrobky Dajte pozor aj na soju a sojové mlieko može mat skríženu reakciu na soju Vyskúšajte radšej pohánkové ryžové kokosové mandlové a sto mu aj varte a všetko Ak sa mu polepší bude mat alergiu na BKM Do septembra je daleko a drobec sa zbytočne trápy

1nika170
16. jún 2015

@jarka721 a čo sa týka platená rodičovská treba si ju vybavit na úrade a až ked vám ju schvália potom to treba riešit zo zamestnávatelom

1nika170
16. jún 2015

@kajuska1601 noo vy ste tam písali že si to mám preverit tak som vám odpísala

kajuska1601
16. jún 2015

ale pisala som potom nie Vam, ze to plati pre terajsie schvalenie a nevedela som, ze vy ste uz dlhsie, necitala som to celkom

82erika
16. jún 2015

@jarka721 ja som na predlzenej zo zdravotnych dovodov maly ma velmi silnu psoriazu ma hnisave ranky zapalene niekedy sme na tom lepsie niekedy horsie a mame k tomu este vselico ine v jeseni mal nador ktory mu operovali bol nezhubny a moze sa kedykolvek vratit,nema maly astmu ked sa stale dusi treba ist plucnemu,nam uz vyberali aj mandle a preskakali sme si toho po nemocniciach vela a nehovorim ani kolko sme boli v nemocniciach na hospitalizacii.Drzim palce a vybavit sa to urcite da 😀

bocianka123
16. jún 2015

@1nika170 @kajuska1601 a platí to aj vtedy, ked mne schválil ešte vlani, ale tento rok bolo iba prehodnotenie a opäť schválili? či to nie? lebo mne doslova dr. napísala do správy (logopéd), že potreba navštevovať kolektív z dôvodov takých a takých... a schválili mi to.. v posudku nie je nič o tom,že má byť doma ...

kajuska1601
16. jún 2015

@bocianka123 to neviem, zavolajte si na urad, tam Vam povedia najlepsie

natalienkah
16. jún 2015

@kajuska1601 Mne tiež schválili predĺženú v marci a na zdravotnej mi povedala normálne,že veď vy môžete popri tej materskej aj pracovať.Aj kamarátka mi to zisťovala na sociálke teraz a že áno.Lebo mne ponúkli prácu a ja teda idem od septembra a malá do škôlky na celý deň.Ja som z toho teraz debil.Jedna píšete tak,ďalšia zase inak.Mám v tom guláš teraz.No,ale rodičák vezmú,vezmú.Nevezmú bude plus.

bocianka123
16. jún 2015

@natalienkah asi zrejme ide o tú zdravotku... tam to treba nahlásiť... aj ked pracuješ.

elen2
16. jún 2015

@natalienkah nikde o tom nepisu,a ked to hovorili nasocialketak je to pravda..

nibiru
16. jún 2015

@jarka721 jasne že sa dá ja som nastupovala až vo february a to som pracovala od septembra,skus vynechať to sojove mlieko nam sa takto prejavuje alergia na soju inak velmi silná detom by sa soja a vyrobky z nej nemali podavať ak je alergicke na BKM je tam vysoke riziko že bude aj na soju,skuste to ryžove.

emilia25
16. jún 2015

Shojte aj ja som bola dnes na úrade ohladne predĺženia dali mi papiere aj doktorke mi máme zvýšené hodnoty igg normal do 60 mi máme 850 hodnotu no alergis žiadna uz aj slergologicks je z nás hotová.tak uvidime ako to posúdia dostali sme aj sirup na imunitu tak uvidim

pari_s
21. jún 2015

Ahojte, ja by som sa rada spytala (poradila)..........konci mi RD a chcem este zostat doma, venovat sa rodine. Mam 3 moznosti, bud predlzenu neplatenu RD alebo Urad prace alebo zostat dobrovolne nezamestnana . Pri neplatenej RD vsak dieta moze chodit do skolky iba na 4h denne. Mohlo by chodit aj na cely den, no musim si platit odvody do Zdravotky sama. Ina moznost je Urad prace...............a tu ma zaujima, ci ma niekto s tym skusenost. Viem, ze odvody by za mna platil stat, no ako je to s hlasenim sa na urade, stale je potrebne preukazovanie toho, ze si hladam pracu? Ako casto sa to zdokladovava?...........a este ma zaujima ci by mi bola vyplacana aj nejaka davka(podpora). Manzel je normalne zamestnany. Ja som stale vedena u zamestnavatela v evidencii, no chcela by som sa dohodnut na rozviazani pracovneho pomeru alebo predlzeni RD (neplatena)