Predĺžená rodičovská dovolenka, práca a škôlka
Ahojte... vie mi niekto poradit, kto pobera rodicovsky prispevok po 3 roku dietata ,predlzeny plateny zo zdravotnych dovodov..
Viem ,ze to bolo tak ,ze dieta mohlo chodit do skolky max na 4 hodiny a matka nemohla pracovat..
Teraz mam informaciu ale este som nenasla- zakon ,teda nemam to potvrdene ,ze by som na vlastne oci citala ten zakon...Vraj matka moze dat dieta do skolky na cely den, a pracovat moze na plny uväzok.. Co sa mi nejako nezda..
🙂
@pari_s dostavala ale nižšiu ak vezmeš len 1 den dovolenky vymeriavaci zaklad budeš mať len z toho 1 dna než ked si vezmeš napriklad všetku priklad 20 dni vymeriavaci zaklad sa ti bude deliť na dni a teda podpora ti vyjde podstatne menej.a preco brať menej ked možes mat maximum tusim cca 700€
fuha som stoho uplne vedla som v podobnej situacii ako pani,mam predlzeny rodic.prispevok lebo dcerka ma dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav v septembri mi ma mala nastupit do skolky,neviem co robit dalej.pri vybavovani tohto prispevku som sa na toto pytala a bolo mi povedane ze musim oznamit ze mala chodi do skolky tym padom mi zanika moznost poberania tohto prispevku.som stoho v koncoch u dcerky je podozrenie na detsky autizmus dobry rok to riesime je pod stalym dohladom detskeho psychiatra navstevuje sanatorium kde chodia deti s roznymi poruchami spravania.toto zariadenie moze navstevovat len 90kalendarnych dni,ktore nam uz pomaly uplynu,diagnoza sa zatial ani nepotvrdila ale ani nevyvratila.takze co mam robit drzat hubu a poberat dalej ako to robi vacsina?????ci cakat az budem musiet zase predlozit posudok od lekara a dovtedy nikomu nic neoznamovat???,dakujem za rady
@nibiru Chcem sa spytat, moja dcerka mala vo februari 3 roky. Chodim do prace, mala do skolky.Dnes mi prislo, ze mi schvalili predl. matersku zo zdravotnych dovodov. Moze aj nadalej chodit do skolky na 8 hodin, ak sa da? A ja zatial do prace? A vobec netusim kam mam ist dalej s tym tlacivom. Treba oznamit aj zamestnavatelovi a na ZP a Soc. Poistovnu? Som z toho zmetena, vsade citam inak. ☹
@ivinka29 dobrý večer už som vám odpísala do ip pokial viem nič sa nemenilo a všetko platí rovnako ja mám predlžený od 1/2014🙂 nič sa pre vás nemení mala može do školky aj vi do práce na celých 8h. ohlásite to len zamestnávatelovi ale že nadalej chcete pracovať a zdravotnej poistovni tá si to len poznačí to je všetko.
@fulinka2000 neviem kto vám to povedal ale mne schvalovali 2/2014 na rok a predlžovali v janurar2015 až do 6r.celu dobu pracujem pri dcere sa striedame do mš chodí na 8h. pretože mš je daleko a na 4h by sa mi ju tam voziť neoplatilo ale popravde jej chorobnost je taká že minulí . školský rok tam bola cca 90dní a tento školský rok 3 týždne a odkedy je na bezmliečnej diete 1,6, a je leto bola posledné 3 týždne v kuse to sa nám v živote nestalo teda spolu 6 týždnov spolu za celý školský rok.dúfam že buduci bude už lepší 🙂pracovat musím pretože tých 200€ mi na lieky,stravu nestačia nakolko má alergiu na soju a ABKM. do školky jej stravu nosím všetku.
@ivinka29 mozete aj pracovat,aj poberat RP aj mala chodit na 8 hodin do skolky 😉 my tak poberame od 3 rokov,najprv schvalili na rok,potom na 1/2 roka,potom zasa na rok a teraz do konca dovrsenia 6 rokov.Diagnoza dovoluje,aby do skolky chodil,aj ked byva casto chory,ale cim je starsi,tym sa to lepsi....
@klauduska teraz som si to este raz precitala a je tam spomenute, ze dr. nedoporucuje zaradenie dietata do kolektivu. Nebude to vadit? Lebo na UPSVaR som bola vo februari odovzdat tlacivo, ze navstevuje skolku ( co je teraz povinne po dovrseni 3 rokov dietata). Nebude im vadit, ze mi vyplacaju a dieta aj tak chodi do skolky?
@klauduska ahoj, ty si nepotrebovala odovzdať žiaden papier a dokladovať, kde sa dieťa po 3.roku života nachádza... , tento nezmyselný nepodarok nahlasovania detí platí od februára 2014 , pre deti, ktoré dovršia 3 roky po tomto termíne... takže tvojho staršieho dieťaťa sa to už netýka, ale mladšieho sa to asi týkať bude, ak to dovtedy tento nezmysel nezrušia...
@ivinka29 neobj nič, ja som tiež dávala potvrdenie, že dieťa navštevuje súkr.školku a odvtedy 2x predlžený platený rodičovský príspevok... , medzitým aj školku zmenil, chodí tam na celý deň ..a novú školku som už nehlásila... ale asi ako kde..
@nibiru dobry chcela by som sa vas opytat schvalili mi teraz predlzenu platenu rodicovsku dovolenku ale som zamestnana od septembra minuleho roka maly je stale chory chodime aj na imuno tak by som s nim chcela ostat doma neviete mi poradit ako postupovat u zamestnavatela ako mu to oznamit a este kde vsade mam ist.
@nezbednica Napíšete klasickú žiadosť alebo oznam ,že nakolko ste osoba starajuca sa o dieťa pre nepriaznivý zdravotný stav a upsvar vám bola schválena rodičovská dovolenka do (doba dokedy vám bol schválený) sa pre nepriaznivý zdravotný stav budete celodenne starať o dieťa a tým pádom nastupujete na rodičovskú dovolenku.priložíte doklad o rozhodnutí kopiu.odnesiete na personalne oddelenie.potom pojdete na soc.poistovnu zahlasiť sa na dochodkové,tiež do zdravotnej poistovne že ste poistencom štátu.
@nibiru myslite ze mozem odist aj z jedneho dna na druhy alebo nejaky cas este odpracovat
@nibiru a este jedna otazka nemoze ma zamestnavatel prepustit
@nezbednica NIE zo zakona je povinný vam držať miesto do ukončenia neviem či je hranica dní ale spravidla to býva k poslednému dnu ohlásim odchod dajme tomu tam dajte od 1.8. viem že pokials a chcete vratiť malo by to byť 30dní,korektné je dať aj zamestnavatelovi cas aby si nasiel nahradu.
@nibiru mozem sa vas este nieco spytat ak by ma po navrate prepustil budem mat narok na podporu ked som u neho zamestnana od decembra 2006 v roku 2008 v novenbri somnastupila na Md vroku 2012 som bola v januari na 12 dni pn a otom dalsia MD a rodicovsky prispevok do septembra 2014 do teraz som zamestnana.dakujem za odpovede moc mi pomahate
@nezbednica ano budete mať po navrate narok na podporu nakolko ste stale u povodneho zamestnavatela od ktoreho ste nastupovala na matersku teda doba prerusenia sa vam rata ale vyška podpory nsa bude tusim ratať aj s toho c ste teraz odpracovali tam som si nie ista ale podporu mať urcite budete.
@nibiru dakujem velmi pekne za odpovede
@nibiru a este prepacte ale este sa chcem spytat do socialky a do zdravotnej sa mam prihlasit od toho 1.8 dakujem
@nezbednica ak skoncite v praci 31,7 tak ano k 1,8,2015 sa nahlasite.
@nibiru prepacte mozno hlupa otazka ale za tie dva tyzdne co este zamestnavatelovi potiahnem ked mu to oznamim a este sa nezahlasim v socialnej poistovni nemoze mi dat vypoved som uz nejak kryta a este 1.8 vychadza na sobotu nevadi to?
@nezbednica tam je lehota do 7 dní na prihlásenie tuším a prakticky pre porusenie pracovnej disciplíny jasne že prepustiť môže,nakolko pracuješ nesmie ta prepustiť počas rp ak si doma.
@klauduska
baby dakujem moc za odpovede🙂
Ahojte dievčatá, ja sa chcem spýtať teraz 18.augusta mi končí rodičovský príspevok a schválili nám predlžený rodičovský príspevok zo zdravotných dôvodov. Ja chcem isť od septembra pracovať na 4 hodiny a mala na 4 hodiny do škôlky. Budem sa musieť niekde ešte hlásiť? Alebo papiere od zamestnávatela niekde zanášať? môžem pracovať aj na 8 h? Ja som myslela že len na 4 hodinky. Prosím ak niekto poberáte napíšte mi ako to je celý postup. Je to nový zamestnávatel, prvykrát tam nastupujem. Ďakujem budem vdačná za každú radu

@pari_s kedže si stale zamestnanec dohodni sa teda na rozviazani prac. pomeru ale ak mas dovolenku vycerpaj si 1 den ostatnu si nechaj preplatit tým pádom budeš mat narok na max podporu po dobu 6 mesiacov.