icon

Predĺžená rodičovská zo zdravotných dôvodov

natalinka80
3. okt 2012

Ahojte dievcata.Mozte mi niektora povedat ako to je pri predlzenej mat.dovolenke?Ja som podala ziadost a malu mi vzali do skolky,zatial len na adaptacny pobyt,ale ucitelka mi povedala,ze sa musim do decembra zamestnat,lebo su mamicky ktore musia nastupit do prace a tie deticky uprednostnuju a ze ta predlzena mi nebude platit,lebo mala je v statnej skolke a nie v sukromnej.Ja sa urcite zamestnam,len neviem ci ma vezmu na TPP,kedze malu budem musiet vodit aj vyberat sama a vikendy musim mat volne,lebo mi snou nema kto byt.Takze to bude asi brigada alebo na dohodu.Viete mi teda povedat ci budem mat tu matersku alebo nie?Za radu a odpoved vopred velmi pekne dakujem!

yvkay
13. jún 2016

@jolly84 a ty mas uz schvaleny?

jolly84
21. jún 2016

@yvkay držím palce.....

jolly84
28. jún 2016

@yvkay napíšem správu.....

baklik
3. júl 2016

baby, RP zo zdrav. dovodov sa vraj da schvalit aj spätne za urcite obdobie? vie mi niekto povedat ako to funguje? da sa to tak, ze odkedy sa u maleho prejavili choroby, ktore sa beru ako dlhodoby nepraznivy stav alebo sa to az od toho obdobia ako poziadam?

jolly84
4. júl 2016

@baklik áno, 7 mesiacov spätne.....

yvkay
4. júl 2016

@jolly84 ahoj.ratas od podania ziadosti o posudenie zdrav.stavu.alebo od 3 rokov dietata? lebo ja som si podavala ked mala dcerka 3roky a 5 mesiacov a podavala som odvolanie,do ziadosti o RP som uviedla ze ziadam od 3 roku veku dietata.

baklik
4. júl 2016

@yvkay
@jolly84 ved to, ze ako to teda riesit, pretoze syn ma uz 4,5 r.

jolly84
9. júl 2016

@baklik od podania žiadosti a vyšlo mi to presne na mesiac, v ktorom som posledný x dostala rp

baklik
13. sep 2016

baby, vie niekto ako najlepsie napisat odvolanie? nam to neschvalili a to maly ma prekonane caste bronchitidy, potvrdenu silnu alergiu z krvných testov, inhaluje kortikoidy a ma nabeh na detsku astmu. tak ja uz neviem potom... neviem, ci v tom nema prsty aj nasa pediatra, napisala hrozne jednoduchy posudok, zazerala na mna, ze naco chcem RP, ak chcem aby chodil aj do skolky, ze co ona povie, ked jej budu volat....
ja som dolozila vsetky lekarske zaznamy rok dozadu, vyznacila vysetrenia, diagnozy a nic... tak ja uz potom neviem...

yvkay
13. sep 2016

@baklik ahoj.k odvolaniu by si mala dolozit nove lekarske spravy,lebo to bude znova posudzovat ten isty lekar,a ak bude trvat na svojom ze dieta nema dlhodobo nepriaznivy zdrav.stav potom to pojde este do BA.Zajtra ti napisem IP,priblizne ako napisat odvolanie,mam ho doma tak ti napisem.

yvkay
13. sep 2016

@baklik prisilo ti aj rozhodnutie ci iba posudok? lebo na posudok sa neda odvolat iba proti rozhodnutiu.

baklik
13. sep 2016

@yvkay dnes som bola osobne na upsvar sa informovat, pretoze vcera bol mesiac od podania a nic, tak mi povedala, ze mi to zamietli a pride mi rozhodnutie postou a mozem sa odvolat. ja som myslela, ze to potom ide na kraj na rozhodovanie, ze to neposudzuje ten isty...

baklik
16. sep 2016

@yvkay ahoj,mohla by si mi,prosim,poslat to info do ip? Dakujem

yvkay
20. sep 2016

@baklik ahoj.hladam uz asi dva dni nieco co by ti pomohlo,skus si kliknut na tento link a priblizne napisat odvolanie,musi byt hlavne napisane ze sa odvolavas voci rozhodnutiu a nie voci posudku,takze musis pockat na rozhodnutie a potom opisat spravne cisla z toho rozhodnutia. http://www.burko.sk/odvolanie.htm Ak by si niecomu nerozumela kludne napis aj IP,poradim ti ak budem vediet.

jarmila82
27. okt 2016

My sme si vybavovali predlzenu rodicovsku zo zdr dovodov..to bolo teraz zaciatkom oktobra...so ziadostou kt mi vypisal obvodný a potom som prilozila len nalez od psychiatricky som to zaniesla na urad prace soc veci a rodiny a cakam na rozhodnutie...ale pozor!!!ak vam to schvalia,nebude to platit od troch rokov dietata,ale od schvalenia..my mame tri 28.10 a schvalene to mame na rok,do 14.10..a kludne mozete pracovat neobmedzene na TPP,a dieta moze bytcelý den v skolke,ak ste tusim doma na neplatenej rodicovskej ,tak moze len na 4 hodky do skolky,ale to som si neni ista...A baby,plati to ze moze byt na celý den v skolke aj v sukromnej ci len v statnej?

majusqa77
27. okt 2016

@jarmila82 aj v sukromnej. len pozor, celkovo - nesmie byt v posudku, ze neodporucaju skolske zariadenie

jarmila82
27. okt 2016

@majusqa77 ok..este nemam podudok doma..pozriem

lili777
27. okt 2016

@jarmila82 rodičák a aj jeho predlženie sa dá žiadať pol roka spätne, len to treba vyplniť v žiadosti správne...a mne ho ozaj aj polroka spätne vyplatili pri 5-ročnom dieťati

yvkay
27. okt 2016

@lili777 ahoj.mozem sa opytat teraz si si prvykrat ziadala o predlzenie?

jolly84
27. okt 2016

@baklik ahoj, no čo podarilo?

adusko123456
27. okt 2016

Ja som si tiez podavala ziadost o predlhenie RP zo zdravotnych d.Este pred tym ako mal syn 3 roky,asi tak tyzden dva. Potom som bola pred zdravotny zaznam ,to bolo 10.10 a uz to videl aj posudkovy lekar to mal syn presne 3 roky.Nemusela som ani ziadost vypisovat nic,vsetko ostalo tak ako ked sa maly narodil.Doktor mi tam dal datum 4.10 ,co bolo super.A schvalil mi to do 2018,no nemam este doma papier,to mam u rodicov poslu mi postov.Este mam cakat nejaky papier ci to je vsetko? Dakujem.

jolly84
27. okt 2016

@adusko123456 tak to je fajn, že tí schválili, rovno na 3 roky🙂 myslím, že tí už nič neposlu.....

adusko123456
27. okt 2016

@jolly84 no som si myslela,ze este nieco poslu.Vies radsej by som drela ako kon,len aby syn bol zdravy,ale kedze v aprily sa mnam narodi babo bude mi to na prd,kedze na syna mi zanikne nie?a nanho nedostanem nic.No aspon zatial nieco,kedze ani do skolky ho nevzali ,za kapacitu...

jolly84
27. okt 2016

@adusko123456 jasné...gratulujem k druhému babatku 🙂

martina117cd
30. okt 2016

Žiadal tu niekto o predĺženie RD na dieťa s AE? Na ako dlho vám schválili?

yvkay
31. okt 2016

@martina117cd ahoj. ja som si ziadala a zamietli mi to :( ale idem si dat novu ziadost,mame aj oneskoreny vyvoj reci,dcerka ma 4 roky a rozprava nezrozumitelne.

yvkay
31. okt 2016

@martina117cd ale budem ziadat aj na dg AE,musime dodrziavat eliminacnu a bezmliecnu dietu a ma velmi skaredy AE a aj tak lekar neuznal.

kikusik23
17. feb 2017

@bianca11 ahoj dnes mi prislo rozhodnutie ze mi schvalili predlzenu platenu rodicovsku zo zdravotnych problemov dietata a citala som ze tebe spätne vyplatili 7 mesiacov? to si vyplnala nejake tlacivo alebo sami ako?

bianca11
18. feb 2017

@kikusik23 vy ste teraz na urade prace? Poberate este nejake € z uradu? Ak nie tak by vam to mali vyplatit normalne. Aj teraz nam spatne vyplatili kompenzacie za plienky ( rata sa odkedy sa podala ziadost) cize sme za 3 mesiace dostali naraz.

katarinka73
18. feb 2017

Prosím vás podala som žiadosť 6.2.2017 dcéra mala 20.10.2016 3roky to dostanem späť peniaze keď mi schvália ďakujem nie je to neskoro dcérka je stále chorá