icon

Predĺžený neplatený rodičovský a zamietnutý pandemický rodičovský

aivlis18
7. feb 2021

Stretli ste sa s tym niekto? Moje deti v decembri dovrsili tri roky, zamestnavatel mi momentalne nevie dat pracu (oblast turizmu), rozmyslala som nad vypovedou, no nakoniec sme sa so zamestnavatelom dohodli na neplatenom predlzenom rodicaku. Upsvar ma informoval, ze ak nemam narok na osetrovne, ani ziaden prijem, mam narok na pandemicky rodicak. Prislo mi vsak odmietnutie, nakolko to sformulovali tak, ze som doma preto,lebo sa staram o deti (este neboli prihlasene do skolky), a nie preto lebo mi zamestnavatel nevie momentalne dat pracu. Mate skusenost niekto? Da sa s tym nieco robit? Dakujem

Strana
z2
ludinka
9. feb 2021

moje dieťa malo tri roky tiež v decembri a vybavovala som to spätne v polke januára.
V sociálnej poisťovni mi povedala že až 3 roky dozadu sa dá žiadať. Len zamestnávateľ ti musí obvolat zdravotnú a neviem či všetko ešte....proste všetko sa dá ešte zrušiť......

bublinka1426
9. feb 2021

@ludinka ved toto je rozumenje pandemicka OCR je myslim ze v rovnakej vyske ako rodicak...na co zbytocne ukoncit PP ked praca sa teraz tazko hlada :(((( a pokial deti nezobrali do skolky, mala by si mat narok na ocr, nie?

matapo
11. feb 2021

...pokial si zamestnana a trva ti racovny pomer (je jedno ci si doma bez prace a bez prijmu alebo realne v praci) nemas narok na pandemicky rodicovsky prispevok...ved v tej iadosti potvrdzujes ze si nezamestnana a to je hned na zaciatku, ak si zamestnana ak si zamestnana tak si tam hned precitas ze narok ti nevznika...

janulik270
11. feb 2021

Ak si bola pred materskou zamestnana.Narok na pandemicky a ani predlzeny neplateny narok nemas.Zamestnavatel ak by ta prepustil mas narok na pandemicky alebo neplatenu.On ma riadne platit odvody za teba ked dieta dovsi 3r.To ze nema pre teba pracu co ako ma stat za teba platit zdravotnu,dochodkove a supol ta.ze mas ist na neplatenu slebo poziadat pand.RD.Kedze si u neho zamestnana v tom pripade ty mas prekazku v praci a on za teba musi platit zdravotnu a ostatne odvody,Zamestnavatel musi poziadat prispevok a ziadat statom prekazku v praci a presne neviem kolko % podla coho vypocitaju

Strana
z2