icon

Predĺžený príspevok - neprijatie do škôlky

12. jún 2023

Ahojte chcem sa spytat.. Maleho nezobrali do školky stym ze zapis bol od 1 do 31.5 ja som sla 2.6 ale uz bol plmy počet takze mam papier ze kvoli plnej kapacite nebol prijaty.. Kedy to treba odniest na socialku mate uz niekto skusenost? A myslite ze to bude v poriadku aj ked žiadosť bola podana uz po zapise ďakujem

dzulli1980
12. jún 2023

Však uvidíš o 2 roky ... nechaj sa prekvapiť ... či budeš potom tiež tak skackať ako teraz ... v takom veku pri materinej sukni ... ňu, ňu, ňu ... ale realita je kus o inom ...

simona20201309
12. jún 2023

@dzulli1980 práve naopak. Paradoxne tento chlapec bude presný opak toho, čo si vymenovala. Ešte raz, ak nie si ochotná prečítať ani len článok, radšej nepíš nič. Toto co hovoríš je len tvoj názor. Toto si len ty myslíš. Nemyslím si, že je tvoje tvrdenie založené na nejakých skusenostiach.

letfenixa
12. jún 2023

@autorka máš tu jeden suhlasny komentár s tvojim názorom a je podľa teba jediný normálny. Za mňa v pohode, nech ide dieťa až do predskolskej, len či sa mu bude chcieť vstávať o 6. Ak nie, tak čo?
Ak ho necháš na domskole, hlavne ho neuc pravopis.

luliu
12. jún 2023

Stačí sa pozrieť na tvoje vyjadrovanie a útoky a vidieť tvoju úroveň.....

simona20201309
12. jún 2023

@dzulli1980 https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/4687/mare...

Keby si mala čas, prečítať ci aspoň tento clanok

sofia1979
12. jún 2023

@simona20201309 ja som to napísala skrz toho, ako autorka obvinila matky, ktoré sa chcú daním detí do MŠ zbaviť tak si to môžme aj my myslieť o nej, že sa jej nechce robiť. No teraz tu vysvetlila že chodil a plakal ze mu robia zle... Urob si názor sama

simona20201309
12. jún 2023
luliu
Autor odpoveď zmazal
vler
12. jún 2023

@simona20201309 nijako nepozorujem rozdiely medzi narodmi kde mamy su doma dlho vs kde mamy idu po niekolkych mesiacoch do prace: zo slov. deti co boli doma s mamou nevyrastaju ani lepsi, mudrejsi, empatickejsi alebo tolerantnejsi ludia. Zijem roky v krajine kde sa ide do prace po 3 mesiacoch takze viem porovnat.

autor
12. jún 2023

@sofia1979 co urob si názor proste je malý tak je dieťa preco ma vstávať skoro ráno a robiť nievo co vlastne ani sam nechce ako nejaký robot nestačí ze ked vyrastie bude musieť chodiť do školy a práce a vstávať skoro?!

simona20201309
12. jún 2023

@vler naozaj??? Tak prečo toľko Slovákov chodí opatrovať starých ľudí do zahraničia?
Vypočula si si niekedy aký majú deti v dospelosť vzťah k tým starým ľuďom? Asi nie

nika11103
12. jún 2023

A prečo vlastne ostatne riešite a dokonca jej neprajete ? PAneboze naozaj si ideme závidieť 400 eur ? Keď je taká možnosť , prečo by to nevyužila ? Ruku na srdce ktorá z vás , keby mohla chcela potrebovala atd atd to je jedno ostať doma s dieťaťom mala na to príležitosti a podmienky , by takéto niečo nevyužila ? Booooze ženy . Veď buďme k sebe trosku mile. A nehovorte mi že vás vytáča to že jej to “my platíme” . Lebo to je sprostosť . To ste závideli aj tehotenský príspevok ktoré ste mnohé nemali lebo to ešte nebolo ? Prosím … dopraj a bude ti dopriate . !!!

simona20201309
12. jún 2023

@vler empatickejsi? 😀
No neviem. Asi žijeme na inej planete

simona20201309
12. jún 2023

@mondolina a ešte k tvojej otázke prečo by jej mal platiť štát? A ja sa ta pýtam, prečo štát živí cigánov ktorí za celý život nepachnu do prace? Prečo sa im vždy postara o nové byty? Prečo?
Prečo si ideme závidieť niečo, co konečne mohlo podporiť aj biele rodiny????

vler
12. jún 2023

@simona20201309 Slovaci chodia pretoze si zarobia. Stari ludia ktori nikoho nemaju ziju vsade na svete

simona20201309
12. jún 2023

Na toto idú hlavne naše dane.... HLAVNE na toto robíme
... a nie na mamicky, ktoré si chceli prilepšiť 1ROK!!!
Tento graf by nás mal znepokojovať. Ide o rómsku osadu ktorá sa neskutočne rýchlo rozrastá, a je to len jedna z obcí na východnom Slovensku. Z tých 6000 je zamestnaných len pár stoviek obyvateľov.
Poďte do Vranova.... tam už (nech nie som rasisticka, nazvem to inak) ZAMESTNANEHO človeka nájdete už v oveľa menšom počte. Tí ,,nezamestnaní " sú v obrovskej prevahe a cítite sa tam ako v Indii.
Takze ja osobne sa necuduj autorke, že sa tak vytocila. Zaútočili ste na ňu ako by spáchala vraždu.

simona20201309
12. jún 2023

@vler tak si mimo, lebo ti ľudia práveže niekoho majú. Len sa im vracia presne to, o čom tu tocime s autorkou celú diskusiu. Tí empaticki ľudia si radšej zaplatia opatrovateľku z cudziny, akoby mali svojmu otcovi utoerat zadok. Véd aj im v detske tie zadky utierali cudzie tety v školských zariadeniach.

lienka.7
12. jún 2023

@autorka aj u nás v skolke to dnes skúšali. Poobede prišli s deckom, ze prijať... ked nie, ze teda chce papier, ze ho neberie. Ucitelja jej odporucila podat prihlášku o rok. No comment 👎👎👎

simona20201309
12. jún 2023

A nezamestnaní takto chodia tiež po firmách každý mesiac zháňať pečiatku, že si hľadajú zamestnanie - len si prídu potvrdiť, ... aj toto by ste tak ostro riešili?
Ved sú to mamicky ktoré si chceli prilepšiť 😪
Ktoré sa doma starajú o svoje malé dieťa.
Tak skúsili.... no bože

vler
12. jún 2023

@simona20201309 verim ze sa to deje u par ludi, ale urcite nie plosne. A mozno su to ti stari ludia ktori nechcu aby im vlastne dieta robilo hygienu, a radsej zaplatia opatrovatelku.

simona20201309
12. jún 2023

@vler tak sa potom nedohadujme o tom, že v zahraničí sú lepší ľudia vďaka tomu, že chodili od 3mesiacoch do jasli

simona20201309
12. jún 2023

@samkolea chcem hrabať, ale ani nemusím? Tak áno, mamička, ktorá na to nie je odkázaná a ide žiadať o ten príspevok, ta sa môže hanbiť. Ale väčšina slovenských rodín žije tak, ze by im ten príspevok veľmi pomohol. Prečo nedoprajes? Práve preto, že si pamätáš aké to bolo kruté? Prečo nepovieš,,chvalabohu, konečne tým ženám nejak pomozu"?

vler
12. jún 2023

@simona20201309 vobec som nenapisala ze su LEPSI. Su vsade prave taki isti, bez rozdielu ci mama bola doma 3 mesiace alebo 3 roky.. Aj dobri aj zli, aj mudri aj hlupi, aj mierni aj nasilni.

autor
12. jún 2023

@simona20201309 mne tu islo oto opýtať sa ako to je.. Nie o to aby rozoberali moje dieťa a uz vobec nie aby ho označovali za chudáka... Moj muž do práce chodi ja som do práce chodila no kvôli mojim problémom ktoré bližšie rozoberať nebudem do práce nechodím a sama by som sa nudila a spolu s nám je dobre... Mylsim si ze ani jedna s tých co tu píšu by do roboty nechodila keby proste nemusia a môj syn nemusí a nechce nebudem mu robiť napriek.. Pôjde ked bude väčší... Ano išlo mi o to na rok si možno prilepšiť o niečo... Ano vyzijeme nechýba nám nič ale prečo ak je takáto možnosť nevyužiť to??!?

lienka.7
12. jún 2023

@simona20201309 nech si laskavo "prilepsuje" brigádou a nie ze my na nu budeme robiť, aby si ona valala šunky doma a "vyuzila" moznost. Sorry. Taketo chudery nie sú o nič lepšie ako ti cigáni, na ktorých tu stále nadávate.
Keď chce byť doma, tak za vlastné. A paci sa mi, že malemu dietatu sa "nechce" vstavat ráno 🤣🤣🤣 dietatu alebo jeho matke? A ano, chudáčik, pomaly bol v skolke sikanovany, ze? No len pockaj ako bude v škole ked sa neotuka v živote.
@autorka sama by si sa doma nudila? 🤣🤣🤣 tak si si zaobstarala opicku k sebe, co?

luliu
12. jún 2023

A presne toto je tvoje myslenie lemry. Veľmi sa mýliš v tvojom myslení, nie každý pracuje preto, že musí, lebo by inak nemal dať čo do úst, matky pracujú, lebo ich to napĺňa, chcú byť príkladom pre svoje deti. Nemusela by som pracovať, ak by som nechcela, ale ja chcem, zvládam prácu i rodinu a nemenila by som to za nič. Ale to ty nepochopíš......

autor
12. jún 2023

@luliu vidis teba napĺňa práca a mna napĺňa čas strávený s mojim synom... Byť doma robiť okolo domu atď....

simona20201309
12. jún 2023

S tvojim posledným príspevkom nesuhlasim. Mnoho žien do prace chodí, aj keď nemusí. Práca šľachti. Ja som tiež jedna z tých, ktorá do prace ide aj keď nemusí, ale zas tiež príspevky, na ktoré mam narok, využijem. Zas je diskutabilne, či si ideš prilepšiť, keď muž zarobí 800e, alebo 3000e. Ale radšej neodpovedaj, aby táto diskusia neprekonala rekord v počte strán v téme o svadbe 🙏

autor
12. jún 2023

@simona20201309 haha keby to je ozaj 3000 tak je jasné ze kašlem na to ja nehovorim ze je zle chodiť do práce chodila som aj ja aj budem chodiť v budúcnosti.... Ale ako sa hovorí ked dávajú ber

lalenka33
12. jún 2023

@simona20201309 ty si učiteľka v MŠ, ktorá miluje svoju prácu, ale zároveň si myslí, že deti by mali byť doma pri matkách a nie v škôlke...to je také tvrdenie ako keby som ja ako lekárnička povedala nech sa ľudia liečia doma bylinkami a nie liekmi.... Čo by si robila keby všetky deti boli doma? Či by ti vyhovovalo mať 4 deti v triede a môcť si spokojne vypit tú kávu s kolegyňami, ktorú si môžu vypiť tie ženy v kancelárii, ktoré dajú deti do škôlky/jaslí a ty máš vďaka tomu výplatu?
V zahraničí nikde nesedia ženy 3 roky doma na zadku a nehľadajú spôsoby ako vyciciavať štát. A nie, tie deti nemajú iní vzťah k rodičom ako tie, čo boli doma 5 rokov s matkou. V zahraničí deti pracujú a rodičom platia opateovateľky, ktore sa o nich starajú u nich doma. Na Slovensku deti šupnú matky, ktoré s nimi sedeli doma 5 rokov na riti do domova dôchodcov lebo im niesú ochotné tie opateovateľky zaplatiť. Nepíš prosím ťa aspoň sprostosti, že v zahraničí si platia opateovateľky preto, že chodili deti do škôlky. By som sa to ako učiteľka hambila napísať. Tisícky slovakov má prácu práve vďaka tomu, že v zahraničí si ľudia platia upratovačky, opateovateľky, záhradníkov.