icon

Predĺžený rodičák

24. júl 2023

Ahojte
Rada by som sa opýtala na situáciu :
Dieťa 3 roky v októbri, vzaté do škôlky ( mimo trvalého pobytu)
Ale má odklad do januára keďže má ešte plienky. Moja otázka je , ako vykryť obdobie medzi októbrom a januárom ? Predĺžia mi ešte rodičovský príspevok?
Ďakujem

anjelicek26
24. júl 2023

To do oktobra nevyriesite s tymi plienkami? Je este len jul... a nie, nepredlzia,...to nie je zdravotny problem, ze plienky... ale pohodlnnost, ak teda nema nejaku diagnozu, ale to by mali na zaklade papiera tolerovat aj v skolke... podla mna precitaj metodu bez plienky za 7 dni, zober plienky a nechaj holy zadok, idealne teraz v lete, uz ju jednoducho nevrat... zbytocne si to cele skomplikujes...

simca06022011
24. júl 2023

ved teraz je leto, sup serbel von a plienka dole. Pravidelne davat sadat a ides...
kvoli neodplinkovanemu dietatu, pochybujem, ze daju predlzeny rodicak... ale tak mozno niekto ti napise.

camelie12
24. júl 2023

Skuste si v praci cerpat dovolenku (ak sa mate kam vrátiť po materskej).
Za obdobie materskej, co ste boli doma s dietatom, vam vznikla dovolenka.
O pocte dni sa informujte u mzdarky u vasho zamestnavatela.

vikiki29
24. júl 2023

Samozrejme že rodičák nepredĺžia iba na základe toho, že dieťa sa nepýta na nočník. Pokiaľ nemá zdravotný problém tak určite nie, ako ta to napadlo?

lienka.7
24. júl 2023

@autorka toto si tu snáď robíš srandu, ze?

luliu
24. júl 2023

Na RP nárok nemáš, treba dieťa odplienkovat, je už dosť veľký, aby to nebol problem

sasa1310
24. júl 2023

@lienka.7 nie, tu štát aby platil matkám už za každý prd

lienka.7
24. júl 2023

@sasa1310 ja sa divím, ze tu niekto takúto otázku vobec položí. Mimo to, ako ze ho vzali keď ma plienku a nema osvojene hygienické návyky? Zbytocne zaberá miesto inému.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
kris_tin257
24. júl 2023

Ak nie je odplienkovany daj ho do januára do súkromnej škôlky, tam nebýva problém s plienkami dokonca zvyknú aj pomôcť s odplienkovanim 👍

evaachesa
24. júl 2023

Je len júl, to stihnete v pohode. Náš sa odplienkoval necelý mesiac pred začiatkom škôlky. Na noc ešte plienku mal, no cez deň nie. Zo začiatku boli aj nehody počas obedneho spánku, no žiadna tragédia to nebola keďže mal nepremokavú plachtu. Veľmi veľa detí sa ešte cez obed pocikalo, s tým sa jednoducho ráta. Okrem toho môj síce nastúpil v septembri, no potom bol skoro stále chorý až do februára. Pracovala som z domu, čiže malý bol normálne doma, nejako sme to zvládli. Pokiaľ nemáš možnosť pracovať z domu, tak si zaplať pani na stráženie, prípadne súkromnú školku na ten čas.
S tým príspevkom si ale hádam len žartovala, však? Kvôli tomu že nie je odplienkovaný ti štát nič neprispeje. 🤭😏

nika11103
24. júl 2023

Ja to dnes už vypínam radšej 🤣 tak tu sa brodia životom mamičky hendikepovaných deti , čarujú a varia z piesku a tu sa bude dospela žena pýtať , či jej stať nebude platiť ďalšie mesiace
Za to , že 3
Ročne dieťa ( samozrejme myslím tým zdravé ) nevie
Odplienkovat . Pomoc !