icon

Predĺžený rodičovský príspevok a súkromná škôlka

4. máj 2025

Ahojte, mám dcéru narodenú vo februári, ideme dávať žiadosť o prijatie do MŠ, avšak až vo februári bude mať 3 roky čiže je veľká pravdepodobnosť že ju nevezmú ani do spádovej MŠ. Ak ju nevezmú a ja požiadam o predĺžený rodičovský príspevok, môžem ju skúsiť dať zatiaľ do nejakej súkromnej škôlky? Či nástupom do súkromnej škôlky mi nárok na predĺžený rodičovský zanikne?

Strana
z3
autor
6. máj 2025
@lienka.7

@autorka ale prosím ta... fakt ti vravím, že jedno je co ti povedia a druhe je ta "realita". Btw, odporúčam ti dat si v januári-februari žiadosť podľa 211, nech ti napisu, aký presny vek majú prijati prvacikovia😉 a inak, pokial už jedno dieťa v skolke mas, a budeš tam dávať druhé, bude automaticky uprednostnene pred Lenkou, Zuzkou, Katkou a Miškom... to len aby si vedela do budúcna.

@lienka.7 áno to vieme ale dcéru nechceme dávať do tej škôlky kde je staršie dieťa čiže toto si uplatňovať nebudeme 😊

autor
6. máj 2025
@lienka.7

@autorka ale prosím ta... fakt ti vravím, že jedno je co ti povedia a druhe je ta "realita". Btw, odporúčam ti dat si v januári-februari žiadosť podľa 211, nech ti napisu, aký presny vek majú prijati prvacikovia😉 a inak, pokial už jedno dieťa v skolke mas, a budeš tam dávať druhé, bude automaticky uprednostnene pred Lenkou, Zuzkou, Katkou a Miškom... to len aby si vedela do budúcna.

@lienka.7 tu žiadosť to si pozriem a prezistim o tom som nepočula ešte 👍

nikaeli
6. máj 2025

Ešte je tu jedna vec, pohľad do zákulisia - predstavte si, že môžu prijať 20 detí do jednej triedy. Z tohto počtu nastúpi 15 detí až v januári (áno, preháňam, ale aby ste pochopili pointu). Či bude v triede 5 detí alebo 20, musí sa pre ne variť, kúriť, svietiť, upratovať. V každej triede sú 2 učiteľky. Tých ľudí treba zaplatiť, tie energie treba zaplatiť. Pri počte 5 detí je to absolútne neefektívne, zvlášť ak škôlka nemá dotáciu na tých ďalších 15, ktoré prídu až v januári. Preto sa uprednostňujú staršie deti, resp.deti s nástupom od septembra.

lienka.7
6. máj 2025
@anonym_autor

@moncich áno áno presne to je jediný spôsob ako nám dcéru umiestnia že zavoláme presne v ten moment ako sa im nejaké dieťa odhlási 🙈 hovorili mi riaditeľky že máme stále volať a zisťovať situáciu v priebehu roka či sa niekto neodhlasi

@autorka a opäť chyba... ty musíš byť s riaditeľkou vopred dohodnuta, ze ti miesto bude držať a volať ti, akonáhle sa uvoľní. A mimo to, spolu s mojou dcérou bolo prijaté aj dievčatko narodené v júni (nastupovali v aprili). Zdôrazňujem ešte raz, v JUNI... vážne myslíš, že žiadne iné deti narodené od januara do júna by riaditeľka "nezohnala"?😉

autor
6. máj 2025
@lienka.7

@autorka a opäť chyba... ty musíš byť s riaditeľkou vopred dohodnuta, ze ti miesto bude držať a volať ti, akonáhle sa uvoľní. A mimo to, spolu s mojou dcérou bolo prijaté aj dievčatko narodené v júni (nastupovali v aprili). Zdôrazňujem ešte raz, v JUNI... vážne myslíš, že žiadne iné deti narodené od januara do júna by riaditeľka "nezohnala"?😉

@lienka.7 ja už neviem fakt ako ti to mám vysvetliť. Žiadna riaditeľka mi ju neprijme lebo načo keď ma jasné nariadenia, deti sa nahlasujú na miestny úrad a robia sa štatistiky prečo by si zbytočne oni robili problémy keď desiatky ďalších detí sú pred mojou dcérou... U nás sa na to dosť dohliada, keď mi povedali VSETKY riaditeľky nezávisle od seba že dcéru určite neprijmú tak čo sa mám na hlavu postaviť alebo ako ich mám presvedčiť o opaku?

a_da99
6. máj 2025

Ja mám tiež februárového len teda o rok staršieho. Tiež sme podávali minulý rok prihlášku že ak by náhodou ale ako píšeš, brali dodatočne len deti narodené do max konca roka. A teda nás ma v tej škôlke aj staršiu sestru a aj tak riaditeľka neprizmurila oko…

lienka.7
6. máj 2025
@anonym_autor

@lienka.7 ja už neviem fakt ako ti to mám vysvetliť. Žiadna riaditeľka mi ju neprijme lebo načo keď ma jasné nariadenia, deti sa nahlasujú na miestny úrad a robia sa štatistiky prečo by si zbytočne oni robili problémy keď desiatky ďalších detí sú pred mojou dcérou... U nás sa na to dosť dohliada, keď mi povedali VSETKY riaditeľky nezávisle od seba že dcéru určite neprijmú tak čo sa mám na hlavu postaviť alebo ako ich mám presvedčiť o opaku?

@autorka ôk, nema zmysel sa s tebou dohadovať, keďže nechapes základné a to, ze o prijati/neprijati rozhoduje výhradne riaditeľka a ani úrad jej nema co príkazovat. Ako raz keď rozhodne, tak bude. Par rokov dozadu sa o to v Petržalke pokúsil Hrčka a rýchlo "zhasol". A opakujem, zisti si potom, aké staré deti vlastne prijali. Máj sa

patka06
6. máj 2025

Autorka: zaujímalo by z akého si mesta

evkatk
6. máj 2025

Jasle i keď už nepatria pod zdraqvotníctvo, potria pod mestské úrady, no učiteľka nemá kvalifikáciu na DJ. Môže tam robiť, ale ako nekvalifikovaná. Kvalifikačné predpoklady pre jasle sú zdravotná škola. Učiteľka však v DJ nemôže byť zaradená ku drobným kojencom na kojeneckom oddelení . Sä aj také.

noemi155
7. máj 2025
@feketka

@mogaa takze ked nebude mat teraz este 3 roky do konca augusta,tak ani nemusim posielat prihlášku? Ze ho nezoberu mi je jasne,ale ako to odovodnim zamestnavatelovi ked nebudem mat oficialny papier v rukach? Ci tomu to je vlastne asi jedno 😆🙈

@feketka neviem teda či to ešte stále funguje,ale vrak to fungovalo tak,keď ti jeden rok odmietli dieťa vziať,další,ti ho museli
Talze toto pravidlo,ak stále platí,by si mala budúci rok istotu,že ti dieťa určite vezmú.
Skus si to prezistit

janka0702
8. máj 2025
@matkahelka

Aktualne uz predlzeny RP nedostane ziadna matka. podmienky na vyplacanie sa vyrazne upravili. ak dieta neprijme spadova skolka, ani ziadna ina na sidlisku, ani ziadna ina vo vzdialenosti dostupnej MHD- vtedy matke schvalia predlzeny RP. a to je nerealne, lebo deti je kazdym rokom menej, skolky navysuju kapacity, takze v dostupnosti niekolko km od miesta bydliska sa urcite najde skolka, ktora dieta prijme.

@matkahelka vidím ze o tom dosť vieš ak by predĺžili rodičovský vyplácajú takú čiastku ako doteraz u nás nieje problém z miestom v škôlke ale mala ma zdravotné problémy tak len preto som chcela vedieť ďakujem

matkahelka
8. máj 2025
@janka0702

@matkahelka vidím ze o tom dosť vieš ak by predĺžili rodičovský vyplácajú takú čiastku ako doteraz u nás nieje problém z miestom v škôlke ale mala ma zdravotné problémy tak len preto som chcela vedieť ďakujem

janka0702
8. máj 2025
@matkahelka

@matkahelka dakujem za odpoveď

Strana
z3