icon

Predĺžia mi rodičovský, keď má moje dieťa celiakiu?

erikavalapkova
30. jan 2014

chcela by som este vediet ze ake diagnozy su na predlzenie.dakujem za vase odpovede

rumkolka
30. jan 2014

kazda ziadost sa posudzuje individualne,podaj ziadost a uvidis ale myslim ze pri celiakii schvalia

zuzin78
30. jan 2014

Podaj a uvids ci ti schvalia

denkaajejdeti
30. jan 2014

Ahoj,
za pokus nič nedáš, ale skôr nie ako áno, ak má iba celiakiu, tak tam je iba jediné obmedzenie a tým je bezlepková strava. Dnes je to už takmer bežné, že deti majú rôzne intolerancie a alergie, či diéty (napr. pri diabete) a buď vedúca školskej jedálne nanormuje aj pre "postihnuté" dieťa alebo ak to nie je možné z kapacitných, technických dôvodov, tak stravu zabezpečia rodičia - ráno nabalíš a oni len prihrievajú, aj v našej MŠ niektoré mamičky nosia deťom stravu podľa špeciálnej diéty.

katkas1
30. jan 2014

ja si myslim ze to schvaluju ako sa im zachce, poznam take co maju ozaj chore deti a neschvalili im a poznam aj taku co ma decko normalne v skolke na cely den co nechapem ako je mozne a je na platenej predlzenej

keziah
30. jan 2014

Hod do guglu priloha c. 2 zakona o socialnom poisteni. Tam je zoznam diagnoz, aspon orientacne mrknes, ci to tam je. Iba na ilustraciu, mne schvalili predlz. RD vdaka atopickemu ekzemu, bola som naozaj vdacna, lebo syn bol vtedy este vela dojceny a ine mlieko netoleroval.

andreasiskova3
30. jan 2014

Ja som bola na základe diagnostikovania môjmu synovi celiakiu doma do jeho 6 rokov. A predlžili mi to hneď, nemusela som chodiť na prehodnotenie zdr. stavu, ale to záleží od posudkového lekára si myslím, a neviem ako je to teraz ale pred 8,5 rokmi u nás v PE to bolo takto.

fnukkacikk
10. feb 2014

Ja som v januari podavala ziadost o predlzenie Rd kvoli celiakii...mala ma 50% poskodenie....tak dufam,ze nam schvalia 🙂

popelka5000
10. feb 2014

Poradim Ti,zozen si co najviac potvrdeni od odbornych lekarov ... my mame potr.aler. a neschvalili nam ...