Prepisoval niekto tento rok rodičovský z matky na otca?
Chcem len vedieť, či vám to uznali a aký papier čo konktrétne ste mali napisané na tom zo socialnej poistovne, ktorý ste odniesli na urad prace, social....lebo mne tvrdia, že manžel ma narok na matersku a nemôže poberať rodičovsky, čomu nechápem kedže malý ma 2.5 roka
pardon od 1.4 odobratie rodicaku
@lucenka911 celkom som sa stratila. od 1.4. Ti vezmú rodičovský príspevok, čiže z toho mi vychádza že dovtedy ho poberáš. na akom úrade si prihlásená/evidovaná od 25.2. ? Lebo súbeh poberania rodičovského príspevku a podpory v nezamestnanosti nie je možný...
Na úrade práce som zaevidovana
@danushka23 ale len poberania podpory a RP sucasne na jedno osobu nie je mozny? ked bude manzel poberat RP a ja podporu tak sa da ?
@maskalinka nie je možný, ked manžel bude poberať rp ty môžeš podporu. Ja som tak mala......
@lucenka911 podpora sa moze brat len od vtedy ako si zaevidovana na urade prace, bola si si poziadat na SP o davky v nezamstnanosti?, co ti tam povedali.
@lucenka911 manzel je zamestnanec alebo szco?
Manžel je szco, na sociálne čakajú na rozhodnutie z up ze som zaregistrovaná a to bude 13.3
A zaevidovana som od 25
@lucenka911 ty si nemôžeš vybrať odkedy žiadaš o podporu, aj keby si tam zašla do 3rokov od zaevidovania, vždy sa berie žiadosť odo dna zaevidovania, tj. od 25.2.2015. Ak je manžel szčo a platil si aspon 270dní nem.poistenie, tak môže poberať aj materské (to je inak ako pri zamestnancoch). ak neplatil aleob neplatil dostatočne dlho, tak len RP. Škoda, že ste neprehodili RP od marca, takto budeš poberať podporu len mesiac, ak od 1.5. už ideš robiť.

A ešte sa Vás opýtam kedže ste také zbehlé, ako to je s podporou kedže od 1,5 už nastupim do práce 17,,18,február som si čerpala dovolenku šef ma prihalsil na zdravotne atd po dvoch dnoch odhlasil, k 18,2 mam výpoved kedže mi povedali že sa nemožem isť na ten urad prihlasiť ale nakoniec som šla a tam som evidovaná od 25,2 a žiadosť na materské manžel ma od 2,3 a odobratie ja na rodičák od 4,1 od kedy mám žiadať tu podporu od toho 19,2?alebo až od 1,4 ked mi vezmu rodičák napisala som jak talian ale hadam mi rozumiete