icon

Prídavok na druhé dieťa

28. aug 2021

Dobrý deň,chcem sa opýtať....31.12.2018 som prišla o robotu, následne som šla na úrad práce a potom, keďže som ešte bola v ochrannej lehote som začala poberať materskú na dcérku,potom rodičovskú a tú vlastne poberám doteraz, keďže malá má 2roky, ešte rok mi bude vyplácaná.....ale ide o to, že som znovu otehotnela....no nemám nárok ani na tehotenské (keďže sama som si nemocenské neplatila),ani na materskú keďže jednu poberám.
Môj muž prišiel pred rokom o prácu kvôli covid situacii.... čiže už rok je nezamestnaný...moja otázka znie... nemá on nárok poberať aspoň prídavok na druhé dieťa???
Alebo aspon niečo čo by nám pomohlo?

andrejka1974
•
28. aug 2021

Budes mat len jeden rodicovsky a 2x rodinne pridavky nic viacej

loginexistuje
•
28. aug 2021

ak by bol zamestnany mohol on ist na matersku a ty zrusit rodicak ale inak len ako ti pise vyssie

loginexistuje
•
28. aug 2021

tj do troch rokov prveho dietata beries vyssi rodicak ked bude mat tri roky prejdes na ten nizsi s druhym dietatom

autor
•
28. aug 2021

@andrejka1974 rodinné prídavky sú prosim v akej sume???? To je rych 24€

autor
•
28. aug 2021

@loginexistuje a teda o čo mám žiadať...po narodení dieťaťa? Či až po dovŕšení 3rokov toho druhého???

domka222
•
28. aug 2021

Prídavky môže poberať aj on. Ale budete na tom istom, keďže by si ich poberala ty. Muž si už rok nevie nájsť prácu, alebo aspoň brigádu?

autor
•
28. aug 2021

*prvého

loginexistuje
•
28. aug 2021

ano to je tych cca 25 eur na dieta a neziadaj o nich okrem pridavkov lebo ti daju nizsi rodicak ako mas teraz teraz mas 370 cca a pri druhom mas narok 270

loginexistuje
•
28. aug 2021

najlepsie keby siel muz robit moze este mat aj danovy bonus rok bez roboty je dlho

autor
•
28. aug 2021

@loginexistuje tiež by som bola rada keby si nájde prácu 😕....ale tak to je zbytočne rozpisovať... momentálne ju nemá
Prosím Ťa môžeš mi napísať čo presne mám teda žiadať po narodení dieťaťa: samozrejme matrika rodný list, zdravotna poisťovňa, a potom?....

lucka_ke
•
28. aug 2021

rok sedí doma, čakáte druhé dieťa a prácu nemá, tu je pes zakopaný, žiadne prídavky ani príspevky vás nezachránia, nech ide do zahraničia keď nevie nájsť na SK - sorry na priamosť, ale ber to ako dobrú radu

loginexistuje
•
28. aug 2021

upsvar pridavok na dieta tych 25 a este kocikove po 28 dnoch

autor
•
28. aug 2021

@loginexistuje ďakujem

domka222
•
28. aug 2021

@lucka_ke pravdepodobne sa chystá byť naďalej doma, keďže sa pýta ešte tehotná, či jej muž môže niečo poberať na druhé dieťa