Prišli vám už peniaze za OČR v čase koronavirusu?
Ahojte 🙋🏼♀️, prosím Vás niekomu prišli už tento mesiac peniaze za OČR kvôli koronavirusu? Ďakujem 🙂
@maria.vinea neprisiel ani vymer, manzel je na ocr od 11.3.ako v bratislavskom kraji zavreli skolky
Zdravím dievčence viete mi poradiť uctovnicky, ci je nutné podať nulový prehľad za zamestnanca počas pandemickej ocr za cely mesiac apríl, vďaka
@blska381 a teraz bolo v správach ze tie ktorym neprisli peniaze údajne nieco v žiadosti chyba..a aj na to som sa direkt pytala...hlavne ze som tam bola osobne a povedali treba čakať..
dievčence pozrite.. žeby bol aj v tomto problém? v zamestnávateľoch?
Zamestnávatelia by mali kvôli svojim pracovníkom reagovať na výzvy Sociálnej poisťovne
12.05.2020
Sociálna poisťovňa sa pri overovaní skutočností pre výplatu dávok ošetrovné (OČR) opakovane stretáva (okrem nekompletných žiadostí, v ktorých chýbajú čestné vyhlásenia) aj s neochotou zamestnávateľov potvrdzovať údaje pre výpočet dávky. Sociálna poisťovňa v týchto dňoch už ukončuje odosielanie nemocenských dávok za marec 2020, ale problém jej spôsobujú zamestnávatelia, ktorí s ňou odmietajú komunikovať. Asi pri 15 tisíc žiadostiach treba okrem chýbajúcich čestných vyhlásení individuálne vyriešiť problém nesprávne uvedených termínov (prekrývanie obdobia OČR a práce v zamestnaní): Zamestnanec na OČR vykazuje v čestnom prehlásení, že sa staral o člena rodiny a žiada o vyplatenie dávky, no súčasne ho zamestnávateľ eviduje, že v tomto období bol na pracovisku. Sociálna poisťovňa musí túto skutočnosť overiť, aby mohla správne vypočítať dávku. Bez tohto overenia nie je možné dávku vyplatiť, zákon to neumožňuje.
Sociálna poisťovňa teda opakovane vyzýva zamestnávateľov, ktorí majú takéto resty, aby reagovali pružnejšie. V opačnom prípade na to doplácajú ich zamestnanci.
Dokument bol revidovaný: 12.05.2020
@mamina456 v mojom prípade presne viem tieto termíny.Do 13.3 som pracovala,od 16.3 som na Očr
Žiadosť poslana 16.3, obe čestné vyhlásenia a odpoveď žiadna.Iba notifikacia o tom ze mail došiel.Moj zamestnavatel nema preco nekomunikovat so socialkou...dva mesiace som bez platu a cakam na Očr...
@maria.vinea čože to ani za marec? ja som 12.4. dostala za marec a teraz už 8.4. som mala aj za apríl..
@maria.vinea manzel sa tiez sa tiez na to pytal ked sa tam vcera dovolal a vravela mu, ze to eviduju a ma to spravne vypisane, ze ma cakat, toho 15., ked nepride tak volat ma opat
Ja som od 23.3,stale nic,ani marec,ani april,ani ziadne vyrozumenie,patrim pod Ba
@hippovka no.. a vraj ako včera vraveli,ze ti co nemaju doteraz nic mali nieco zle vyplnené...mbe to tlacivo vyplnil muz informatik,ja som na to nemala nervy... nechápem tomu systému
@blska381 Rozhodnutie musi prist do 60 dni od podania ziadosti. Stale neprislo?
Tiež sa pridavam do skupiny kde ani svetlo ani zvuk...od marca to niekde viazne..smutne no
baby čo nemáte vyplatený ani marec volajte volajte ja som sa dnes konecne dovolala ... moju ziadost z 27.3. nemali ... ani cestne vyhlasenia marec ani april ... aj ked mi prisiel mail automaticka odpoved ze prijali moje maily a su zaradene na spracovanie!!!
@peppermint nie neprislo nic, som zvedava co bude ked do 15.nepride ocr, kedze ucty aj potraviny platit treba
@foolie ahano super v tom maju poriadok, gratulujem im k chaosu, manzel sa dovolal v pondelok ziadost eviduju aj spravne vypisanu a cestne vyhlasenie poslal aj mu dosiel automaticky spatny email, to jej povedal a ona ze musi cakat do 15.5. a ked nepride tak ma volat ze nic neprislo
už tie dva dni vydržíme a potom sa vlastne ukáže... najlepšie keby to už rovno poslali aj s aprílovým a mám pokoj, od mája som chvalabohu v práci....
Majú v tom pekný bordel manžel tam volal pred nedávnom a mu povedali že evidujú ocr aj čestné a dnes mu prosím pekne prisiel email že nemajú tam cestné ani za marec ani za apríl tak majú tam pekný bordel ...
@lilly30 kedy sa dopatrame toho co nam patri...kym sparuju 300 000 žiadostí s čestnými vyhlaseniami, ako to úžasne vymysleli...
@foolie a nemame sa rozčúliť... Ja som sa tiez dovolala do BA, žiadosť evidujú... A mam čakať, neverím že zajtra sa stane zázrak

@laruska vitaj v klube 🙏